• До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия NODE
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Управлявай алергиите 03.05.2019

  Управлявай алергиите

  Алергиите могат да бъдат обезсърчаващи, инвалидизиращи и дори животозастрашаващи. От хранителни алергии до кожни алергии, въздействието им върху ежедневието на страдащите може да бъде огромно. В тази част на годината под светлината на прожекторите е алергичният ринит - състояние, което засяга между 10-30% от населението в световен мащаб. Установени са около 30 вида полени, които са причина за алергичен ринит. Той може да има сезонна или целогодишна изява на симптомите.

  Много от страдащите от алергичен ринит изпадат в ужас при мисълта за настъпване на пролетта. Ароматът на прясно окосена трева или пролетни цветя ги спира да се покажат навън и ги превръща в затворници на техните домове.

  Алергичният ринит е определян като хронично заболяване и може да бъде изключително изтощителен. Той нарушава нормални ежедневни активности като сън, настроение, физически и социални активности, работа, представяне в училище, почивка, спорт и социални контакти. Алергичният ринит е сред водещите причини за хоспитализация и отсъствие от работа поради заболяване, което се отразява на разходите за здравеопазване.

  Страдащите от сезонен алергичен ринит се оплакват най-често от симптоми като запушен или течащ нос, сърбеж в очите, кихане и главоболие. В допълнение на тези симптоми много от страдащите се чувстват нещастни, уморени, или да са раздразнителни.

  Нелекуването на алергичния ринит може да доведе до влошаване на симптомите и да ограничи нормални ежедневни активности. Той може да бъде рисков фактор за развитие на астма.

  Няма лек за алергичния ринит, но симптомите могат да бъдат овладяни. Установете кога и при какви услояия се отключват симптомите. Опитайте да избегнете такива условия. Ако това не помага, консултирайте се с фармацевт или медицински специалист за най-подходящия медикамент за овладяване на симптомите на алергичен ринит.

  Търсете медикаменти с доказана ефективностспециално разработени за симптомите на сезонен алергичен ринит, които са с доказана поносимост и безопасност.

  Алегра е продукт, който е подходящ за симптоматично лечение на сезонен алергичен ринит. Той предназначен за страдащи от сезонен алергичен ринит над 12 години. Алегра има 5 в 1 действия:

  -  Бърз ефект

  -  Облекчава симптомите на сезонене алергичен ринит

  -  Без сънливост

  -  24 часова ефективност

  -  Само 1 таблетка на ден