'
 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до 30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Защо рибеното масло е полезно за децата 11.02.2019

  Защо рибеното масло е полезно за децата

  Цели поколения у нас израснаха с червените перлички рибено масло. После дойде модата на Омега 3 мастните киселини и рибеното масло сякаш потъна в забрава. А точно то съдържа в изобилие нужните на тялото полиненаситени Омега 3 – докозохексаенова киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (EPA). Лененото масло е източник на друга Омега 3 – ALA(алфа-линоленова киселина), която, за да оползотвори, тялото ни превръща след сложни трансформации в DНА и ЕРА.

  Продуктите с рибено масло освен че са  много богати на лесно усвоимите DНА и ЕРА, съдържат още цял комплекс полезни биоактивни вещества – витамини А и D с висока бионаличност, коензим Q10 и др. Те също оказват своето положително влияние върху функциите на организма.

  Защо да давате на децата си рибено масло като хранителна добавка

  Освен ако не слагате на трапезата всеки ден мазна риба – сьомга, скумрия, треска, аншоа, сардина – децата ви и самите вие не получавате достатъчно Омега 3 мастни киселини. Освен това понякога рибата идва от сериозно замърсените морета и океани или от ферми, където е хранена неясно с какво. Затова пречистеното рибено масло е най-добрият източник на нужните ви DНА, ЕРА и витамин D.

  „Гроудеп, дъвчащи меки капсули“ – рибено масло за деца

  Рибеното масло в „Гроудеп, дъвчащи меки капсули“ е извлечено от глави на риба тон. Пречистено е по специална, патентована технология и е гарантирано чисто от каквито и да е замърсители – особено от тежки метали. То съдържа:

  • докозохексаенова киселина (DHA) – 115 mg. Съдържанието ѝ е чувствително по-високо от това на ЕРА, защото в детска възраст развитието на мозъка и когнитивните му функции е много интензивно и има остра нужда точно от тази Омега 3.
  • ейкозапентаенова киселина (EPA) – 30 mg;
  • витамин D3 – 2.5 µg.

  Приемат се по 1-2 капсули дневно за деца и възрастни. За най-малките – от 1 до 3 годинки – вероятно ще ви е по-лесно да направите отвор в капсулата и да я изцедите в чашка с малко сок или вода.

  Какви са ползите от рибеното масло при децата

  Благоприятното действие на рибеното масло върху човешкото здраве е известно отдавна. Ползите от приема му продължават да се изследват и изследванията потвърждават няколко основни направления, в които то повлиява развитието на детския организъм и подобрява общия тонус на децата.

  Рибеното масло е от особено значение за развитието и подобряването на познавателните възможности на мозъка. То е препоръчително за деца с дефицит на вниманието и изявена хиперактивност.

  Полезно е при чести инфекции на дихателната система. Има превантивна роля срещу астма. Като подкрепя имунитета, то намалява вероятността от разболяване от грип и  тежестта на боледуването.

  Подобрява състоянието на сухата и чувствителна кожа, коса и нокти.

  Задължително е да се уточни, че резултатите от приема му са ясно изразени и при провежданите наблюдения подобрението надхвърля 50%.

  Рибеното масло е незаменимо за здравето на очите и ставите, на възпроизводствената и сърдечносъдовата система. То носи важни съставки за оптималното протичане на бременността и пренаталното здраве на плода.

  Ако имате допълнителни въпроси за ползите и начина на приемане на рибеното масло, консултирайте се с лекаря си или с фармацевт.