Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти против изпотяване
  Поръчай сега
 • До 50% ОТСТЪПКА на слънцезащита
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на продукти URIAGE BEBE
  Поръчай сега
 • До 35% ОТСТЪПКА на козметика АVENE
  Поръчай сега
 • » »
  Вода за уста

  Вода за уста

  Хигиената на устната кухина е пряко свързана със здравето на зъбите и венците. Водата за уста повишава значително резултатността на усилията ви по почистването им. Предлагат се така наречените козметични и терапевтични видове. Информацията по-долу се отнася до терапевтичните.

  Какви са ползите от водата за уста?

  Водата за уста е отдавна на пазара. Често ролята ѝ се подценява или надценява, а тя си има точно определено място в рутината на устната хигиена. Ако не я използвате, почистването на зъбите остава недовършено. Ако смятате, че ви е нужна само за освежаване на дъха или като избелващо средство, прочетете за другите съществени ползи, които тя ви носи:

  • отстранява дребните остатъци от храна, заседнали между зъбите и недостъпни за четката;
  • дезинфекцира устната кухина и намалява бактериите, ускорява заздравяването на ранички, лезии и афти;
  • пречи на натрупването на плака и зъбен камък, потиска възпаленията и предотвратява заболяванията на венците (гингивит), облекчава възпалените венци;
  • реминерализира и укрепва зъбите с включения в нея флуор и ги прави по-устойчиви на кариеси и по-малко чувствителни;
  • почиства цялата устна кухина и премахва лошия дъх;
  • оставя ви със свеж, приятно ароматизиран дъх.
  • избелва зъбите с един нюанс и премахва леките петна по тях.

  Водата за уста не може да реши всички проблеми, да замести четкането и намесата на зъболекар, но безспорно може да допринесе много за денталното ви здраве.

  Как да я използвате правилно?

  Не бива да забравяте, че активните вещества, които осигуряват ползите от водите за уста, не са предназначени за поглъщане. Затова не ги предлагайте на деца под 6 години. Когато сметнете, че те вече са достатъчно големи, започнете да ги приучвате да използват детски формули.

  Изсипете около 20 мл от продукта в устатата си. Плакнете активно устната кухина около 30 секундни, правете гаргара. Изплюйте и не изплаквайте с питейна вода. Ако производителят е препоръчал друго, следвайте неговите указания. Някои продукти се продават като концентрати. Разреждайте ги според указанията върху опаковката.

  Повечето хора плакнат устата си с тях след измиване с четка и паста. Повечето препоръки също са в този дух. Но има и мнения, че е по-добре да ги използвате преди изчеткването. Ако се колебаете, пробвайте и двата варианта и изберете по-подходящия за вас.

  На кои марки може да се доверите?

  На пазара има много видове вода за уста. Те са с различно съдържание и са предназначени за разрешаване на различни проблеми. Сред основните им съставки са флуоридите, хлорхексидинът, алкохолът. Различните производители добавят различни активни вещества, насочени към избелване на зъбите, подчертаване на аромата и вкуса, засилване на антигингивитните и противопарадонтитните свойства. Предлагат се и формули със засилени антисептични функции, за които ви е нужна рецепта.

  При избора си можете да се ориентирате по марката. Когато тя е с добро име, е гаранция за качеството на продукта. На Vitania.bg ще откриете марки, заслужаващи доверие. Нашите фаворити са “Елудрил”, “Листерин”, “Лакалут” - брандове с история и милиони верни потребители.

  Посъветвайте се със своя стоматолог кой продукт е най-добър за вас.

  Защо да поръчате от онлайн аптека ”Витания”?

  Защото ви предлагаме всички предимства на онлайн пазаруването с гаранциите на легитимна аптека, част от аптечна верига с много опит. Осигуряваме ви продукти с официален произход и гарантирани характеристики.

  Водите за уста са важна част от поддръжката на оралното ви здраве. Отнасяме се с много внимание към подбора им, за да сте спокойни и сигурни, когато ги използвате. При нас ще намерите формули на различни марки, включително Eludril и Listerine.

  Разбираемо е, че трудно се ориентирате в огромното разнообразие. Ако нямате възможност да попитате стоматолога си, ние ще ви консултираме с удоволствие.

  Цените им са приемливи, но можете да се възползвате и от честите ни промоции със сериозно поевтиняване. Регистрирайте се в програмата ни за лоялни клиенти и с натрупаните точки можете да правите повече от изгодни покупки.

  Обадете ни се и заедно ще изберем най-подходящата вода за уста за вас.

  Няма намерени продукти