Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за срещу диария
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 30 % ОТСТЪПКА на слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • Защо Витания?

  ЦИСТИДЕП табл. x 20 ЕРБОЗЕТА

  CISTIDEP tabl. x 20 ERBOZETA
  Кат. №: 66356
  ЦИСТИДЕП табл. x 20 ЕРБОЗЕТА 32,90 лв. от Vitania.bg
  32.90 лв. При покупка получавате: 2.3 бонус точки
  Купи само за
  3.29 лв. + 296.1 бонус точки.
  Полезност
  Описание на ЦИСТИДЕП табл. x 20 ЕРБОЗЕТА

  С термина цистит се обозначава възпалението на лигавицата на пикочния мехур. Това е често срещано урологично заболяване при жените. Смята се, че жените страдат от възпаление на пикочните пътища три пъти по-често от мъжете. В повечето случаи причина за цистита е инфекция. Нейното развитие започва, когато бактериите навлизат в пикочния мехур и започнат да се размножават. 

  Симптомите включват чести позиви за уриниране, усещане nа парене, кръв в урината, усещане nа натиск в тазовата област и други. Хранителната добавка на фирмата от Сан Марино Ербозета Цистидеп ще откриете в онлайн аптека Витания. Може да се използва като помощно средство и профилактика при инфекции на уринарния тракт.

  Кои са основните видове цистит?

  Това възпаление засяга лигавицата на пикочния мехур. Препаратът Cistidep помага за изхвърляне на бактериите и стимулира имунната система. Кои са видовете цистит:

  • остър – най-честият причинител е Escherichia coli. Може да бъде още на гъбична или вирусна основа. Cistidep би оказал положителен ефект;

  • хроничен – причинява се от старо заболяване, което не е било излекувано правилно;

  • неинфекциозен – възниква в следствие на травма или агресивно медикаментозно лечение;

  • радиационен – може да възникне след лъчетерапия или химиотерапия.

  За да се възстановите напълно е важно, да реагирате навреме и да използвате подходящи лекарства, изписани от вашия лекар. В добавка към тях ви предлагаме Цистидеп.

  Какви са ползите от употребата на Цистидеп?

  Cistidep се предлага под формата на 20 броя таблетки. В острата фаза на цистита се препоръчва да се приема по една таблетка Цистидеп два пъти на ден в продължение на 10 дена. Това трябва да става сутрин след закуска или вечер след вечеря на празен пикочен мехур. Профилактично е добре да вземате по една таблетка Цистидеп в продължение на 10 дни.

  В състава на хранителната добавка Cistidep присъстват червени боровинки, които имат редица ползи за правилното функциониране на уринарния тракт. Веществата, които се съдържат в червената боровинка, пречат на патогенните бактерии да се свържат със стените на пикочния мехур. 

  По този начин Cistidep на Erbozeta улеснява елиминирането им чрез изхвърляне с урината. Фенолното съдържание на червената боровинка е полезно, тъй като неутрализира свободните радикали. Инулинът, от друга страна, помага за растежа на лактобацили и бифидобактерии. Така предотвратява патогените и инфекциите. В състава на Cistidep влизат още Беривин, Витамин С и Цинк. Те имат високо антиоксидантно и имуностимулиращо действие. Хранителната добавка Цистидеп може да поръчате лесно онлайн от Vitania.bg на достъпна цена.

  ЦИСТИДЕП / CISTIDEP Таблетки подробно описание:

  ЦИСТИДЕП® е хранителна добавка на базата на Червени боровинки, Инулин, Беривин, Витамин С и Цинк. Червената боровинка е полезна за работата на уринарния тракт. БеривинTM осигурява 400 единици ORAC (капацитет за абсорбция на кислородни радикали) за една таблетка.
  СВОЙСТВА:
  ЦистиКранТМ 40 Червена боровинка (или Американска червена боровинка):
  Проантоцианидините, съдържащи се в екстракта от червена боровинка, необратимо инхибират свързването на патогенни бактерии (Escherichia coli) към стените на пикочния мехур, улеснявайки тяхното елиминиране чрез урината. Богатото фенолно съдържание на Червената боровинка е полезно и за неутрализиране на свободните радикали, получени по време на зависимите от инфекцията възпалителни процеси на пикочната система.
  БеривинТМ :Смес от изсушени екстракти, получени от плодовете на ягода, боровинка, ацерола, къпина, червена боровинка, грозде и нар. Характеризира се с висок антиоксидантен капацитет и е ефективен при неутрализиране на свободните радикали, получени по време на възпалителния процес.
  Витамин C: Влияе върху имунната защита, като стимулира ролята и активността на лимфоцитите, повишавайки нивата на интерферон и отговора на антителата. Витамин С е и един от най-важните антиоксиданти в организма.
  Пидо-Цинк® - Цинков пидолат: Има имуномодулиращо и антиоксидантно действие. Пидолатната форма на цинка осигурява висока бионаличност и поносимост.

  Инулин: Стимулира растежа на лактобацили и бифидобактерии, чиято пролиферация предотвратява развитието на патогените и инфекцията. Клиничната употреба на олигозахариди, получени от инулин, показва благоприятни ефекти върху вагиналната бактериална флора.

  Помощно средство за профилактика и усилване защитните сили при уроинфекции на пикочните пътища, като Цистит.
  D-манозата е захар, извлечена от бреза, способна да действа в синхрон с PAC (проантоцианидини), съдържащи се в червена боровинка; тя може да се свърже с лектините на различни бактерии, като например Е. coli, като по този начин възпрепятстват тяхната адхезия към лигавицата на уринарния тракт и насърчава елиминирането им чрез урината.
  Сухият екстракт от червени боровинки предотвратява прилепването на Escherichia Coli към стените на везикулите: сокът от червена боровинка намалява адхезията на бактериите на повърхността, като променя структурата на макромолекулите на повърхността на Е. coli. Бактериите се елиминират чрез урината, като по този начин се предотвратява тяхното колонизиране.
  Инулинът стимулира растежа на бифидобактерии и лактобацили, микроорганизми на бактериалната флора, чиято пролиферация инхибира развитието и инфекцията, причинена от патогенни микроорганизми. Той също така изпълнява важно имуностимулиращо действие.
  BerryvinTM е смес от сухи екстракти, получени от плодове с мощно действие на ORAC (кислороден радикален абсорбционен капацитет).
  Цинковият пидолат има имуностимулиращо и антирадикално действие.
  Витамин С има антиоксидантни свойства и предотвратява липидната пероксидация, ДНК и протеиновото окислително увреждане.

  ЦИСТИДЕП / CISTIDEP Таблетки употреба:

  Остра фаза: По една таблетка, два пъти на ден, в продължение на 10 дни. Препоръчва се да приемате продукта сутрин след закуска и вечер след вечеря, на празен пикочен мехур.
  Предотвратяване на рецидиви: По една таблетка на ден, след вечеря, на празен пикочен мехур, в продължение на 10 дни в месеца. Препоръчително е десетдневния превантивен курс да се проведе в рамките на 4 месеца, за по-дълготрайни резултати.

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
  Не са известни странични ефекти, свързани с употребата на този продукт. Да се избягва употребата в случай на известна свръхчувствителност към един или повече от неговите компоненти.

  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
  Да се съхранява на места недостъпни за деца! Да не се превишават препоръчителните дози! Добавките не са предназначени за заместители на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.

  СЪХРАНЕНИЕ:
  Да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от източници на топлина!
  Най-добър преди датата на опаковката.

  ЦИСТИДЕП / CISTIDEP Таблетки състав:

  Инулин; пълнител: микрокристална целулоза; ЦистиКран™ 40 – Червена боровинка (Vaccinium macrocarpum Aiton fruits) сух екстракт 40% Проантоцианидини; Витамин C (L-аскорбинова киселина); Беривин™ [Сухи екстракти от плодове на: Fragaria x ananassa Duchesne ex Rozier, Vaccinium myrtillus L., Malpighia glabra L., Rubus fruticosus  L. S. L., Vaccinium macrocarpum Aiton, Vitis vinifera L., Punica granatum L.];  двуосновен калциев фосфат; Пидо-Цинк® Цинков пидолат; разпадащи вещества: натриева карбоксиметилцелулоза, стеаринова киселина, силициев диоксид; обвивка: хидроксипропилметил целулоза, микрокристална целулоза, стеаринова киселина; оцветители: E162, E171, E129, E163, E172.
  Дневна доза (1 таблетка):
  Инулин 256 mg
  Червена боровинка сух екстракт 135 mg
  от които Проантоцианидини 54 mg
  Беривин™ 100 mg
  мин. 4.000 единици ORAC/g мин. 400 ORAC единици
  • Ягода (Fragaria x ananassa Duchesne ex Rozier) 10 mg
  • Черна боровинка (Vaccinium myrtillus L.) 10 mg
  • Aцерола (Malpighia glabra L.) 10 mg
  • Къпина (Rubus fruticosus L.) 10 mg
  • Червена боровинка (Vaccinium macrocarpum Aiton) 10 mg
  • Червено грозде (Vitis vinifera L.) 40 mg
  • Нар (Punica granatum L.) 5,50 mg
  Витамин C 120 mg
  Цинк 11,20 mg

  ОПАКОВКА:
  20 таблетки

  НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН и НАТУРАЛНА ЛАКТОЗА.

  Какво представлява циститът?
  Циститът е широко разпространен и от него страдат предимно жени. Представлява възпаление на лигавицата на пикочния мехур,  понякога може да бъде засегната и мускулатурата на мехур. Най-честият причинител на Циститът е бактерията Ешерихия коли, която нормално живее в дебелото черво и там е определено полезна. Когато обаче тя се озове в отделителната система, става агресивна, размножава се взривно и причинява нежеланото възпаление. При цистит се откриват и бактерии, попаднали в организма отвън или по съседство от други инфектирани органи, както и гъбички, вируси и паразити. Разбира се, от Цистит боледуват и мъжете, но при тях той е много по-рядък и обикновено се свързва с различни проблеми.

  Симптоми при Цистит и възможни усложнения.
  Поне половината от дамите поне веднъж в живота си страдат от цистит. Затова симптомите му са добре познати. Основните са постоянни позиви за уриниране (и през нощта) с оскъдно отделяне – обикновено по няколко капки урина, и силна болка и парене при отделянето им. Урината помътнява, започва да мирише лошо, може да вдигнете температура. Боли и над срамната кост. В острата фаза циститът може да доведе до кръв в урината.
  Ако се появят болки в кръста и постоянна висока температура, положението сериозно се влошава и трябва спешно да потърсите специалист.

  Най-честото усложнение при цистита е неговото хронифициране, което пък води до нежелани промени в стената на пикочния мехур и във функциите му. Макар и по-рядко, ако Циститът не се лекува може да достигне бъбреците и да се превърне в пиелонефрит.

  Какво да е поведението ви при поява на симптоми на цистит
  Препоръките са още при първи съмнения за цистит да приемате много вода, която разрежда урината и предизвиква честото ѝ отделяне, а това пък пречи на задържането на бактериите в пикочните пътища. Ако до няколко часа съмненията ви не се разсеят, вземете продукт на растителна основа, който включва червена боровинка. Тя е известна с това, че съдържа вещества, които пречат на прикрепянето на бактериите към лигавицата и ускоряват изхвърлянето им навън.

  В „Цистидеп“ е включен инулин, който активира размножаването на полезните лактобацили и бифидобактерии, а те от своя страна ограничават патогените и последиците от нашествието им. Инулинът също осигурява сериозна подкрепа на имунната система.

  Видове Цистит
  Остър цистит- Циститът е най-често срещаното заболяване на пикочния мехур. Представлява възпалително състояние на лигавицата на пикочния мехур. Заболяването е преди всичко на бактериална основа, с най-чест причинител Escherichia coli, а освен това може да бъде и на вирусна или гъбична основа. Терминът “цистит” често се използва и за други инфекции и раздразнения по цялата пикочна система. Винаги се свързва с чести позиви за уриниране и чувство на парене по време на уриниране. Ако циститът не се излекува изцяло, може да стане хроничен.
  Хроничен цистит- Хроничният цистит най-често е причинен от предишно заболяване, което не е било излекувано напълно. Инфекцията не е отстранена изцяло и остава скрита, проявявайки се при най-малката възможност – понижаване на имунитета (настинка, грипни състояния), стрес или пък пренатоварване.
  Неинфекциозен цистит- Неинфекциозен цистит може да възникне вследствие на травма, поемане на изгарящи химични субстанции или агресивно медикаментозно лечение, които да променят както химичния и биологичния баланс в организма, така и да повлияят адекватността на имунния отговор.
  Радиационен цистит- Радиационният цистит е особен вид неинфекциозен цистит, възникващ непосредствено след облъчване, лъчева терапия или химиотерапия.

  Регистър на хранителните добавки на Италианското Министерство на здравеопазването
  КОД №63630

  Производител  и дистрибутор:
  Erbozeta S.p.A.
  Strada delle Seriole, 41/43
  47894 Chiesanuova (RSM)
  www.erbozeta.com
  info@erbozeta.com

  Дистрибутор за България:
  Киат Фарма ЕООД
  София, жк Студентски град,
  ул Акад. Ст. Младенов № 8
  тел. 0884791576,
  www.kiatpharma.bg;
  е-mail: office@kiatpharma.bg

  Допълнителна информация

  ЦИСТИДЕП табл. x 20 ЕРБОЗЕТА се предлага във vitania.bg на цена от 32,90 лв. Може да бъде закупен и на място във физическите ни обекти, цената е различна от тази в сайта, на адрес: ONLINE Aптека Витания, София - Метростанция Константин Величков, София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Младост 1, София - Люлин, Кауфланд, София - Младост 4, Кауфланд, София - Дружба, BILLA, София - Дружба, T MARKET, София - Студентски град, Димитровград - Кауфланд, Петрич - Кауфланд, Сандански - Кауфланд. Както всички други продукти от категория Пикочно-полова система и полови хормони, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ЦИСТИДЕП табл. x 20 ЕРБОЗЕТА се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от vitania.bg на преференциална цена от 3,29 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  Коментари

  Aneta Georgieva 2019-08-06 13:36:20

  Циститът ме мъчеше доста време, но ми изписаха Цистидеп, който ми повлия добре.

  Даяна Глаушева 2019-08-13 14:18:11

  На мен ми помогна.

  32,90 лв.