• До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  АДЕНОЗИЛ ДЖИ ЕФ ЕМ Лосион за растеж на косата 50 мл. ДИФА КУПЪР ADENOSIL GFM 50 ml. DIFA COOPER

  Описание на АДЕНОЗИЛ ДЖИ ЕФ ЕМ Лосион за растеж на косата 50 мл. ДИФА КУПЪР

  АДЕНОЗИЛ/ ADENOSIL Джи Еф Ем лосион за растеж на косата описание:

  Имитиращ растежен фактор Актуално решение с растежни фактори за контрол на активния цикъл на космения фоликул.

  АДЕНОЗИЛ / ADENOSIL Джи Еф Ем лосион за растеж на косата предназначение:

  Всяка клетка в човешкото тяло се регулира от различни фактори. И клетките на кожата и косата следват тези биологични правила, благодарение на механизмите на контрол, изпълнявани от много растежни фактори, специфични за кожата (познати с инициалите GF – Growth Factors). Така, стимулирани от такива растежни фактори, космените фоликули започват своята активна фаза (анагенна), докато други специфични стимули определят прекъсване на жизнения цикъл (катаген и телоген), който след това се възстановява отново. Специфичните фактори на растежа и най-важните за контрола на жизнения цикъл на космите са както следва: IGF 1, EGF и VEGF. Когато контролът на активната фаза се промени, космите живеят по-малко и отиват много по-рано във фазата на покой. Това води до смърт на космените фоликули и резултатът е загуба на коса. Ако клетките на космените фоликули са подложени на променен контрол, имитиращите растежни фактори привеждат активността на космените фоликули в нормално състояние.

  Какво представляват факторите на растежа?
  Растежните фактори са протеини, образувани от полипептиди, които се свързват с рецепторите на клетъчната повърхност, след което се започва излъчването на сигнал, който пресича цитоплазмената мембрана. Те имат най-важна роля в междуклетъчната комуникация. Те са отговорни за редица процеси в клетката като клетъчно делене, пролиферация, диференцияция, апоптоза. Тези процеси са основни функции на клетката- такива като ангиогенеза, митогенеза, генна транскрипция и др.

  АДЕНОЗИЛ / ADENOSIL Джи Еф Ем лосион за растеж на косата свойства и показания:

  ДЖИ ЕФ ЕМ съдържа комплексен набор от Имитиращи растежни фактори за физиологичното регулиране на жизнения цикъл на космените фоликули в изключително високи концентрации, за да се осигури максимална ефективност. ДЖИ ЕФ ЕМ е показан във всички случаи на сезонна и физиологична загуба на коса, като телоген ефлувиум и патологични състояния, като различни форми на алопеция. Състава на Джи Еф Ем подпомага скалпа в момента, в който човешкото тяло спре да произвежда тези фактори.
  IGF 1 - Човешкият инсулиноподобен растежен фактор 1 (IGF-1) е основният медиатор на стимулиращите растежа ефекти на човешкия растежен хормон, той също може да стимулира растежа на косата. За разлика от човешкия растежен хормон обаче, IGF-1 има силни инсулиноподобни ефекти. Той стимулира растежа чрез увеличаване усвояването на аминокиселини, глюкоза и мастни киселини, но понижава нивото на кръвната захар. Един от най-важните ефекти на IGF е стимулирането растежа на костите в дължина, респективно и на косата.
  EGF – Епидермалният Растежен Фактор (EGF) подпомага стимулирането на пролиферацията и удължава живота на кератиноцитите (Основният вид клетки в епидермиса, които произвеждат кератин), пролиферацията на фибробластите, колагенновия синтез.
   VEGF  или Съдово ендотелните фактори на растежа бъдещето при борбата с косопада, изтъняващата коса и алопецията. В комбинация с горните два растежни фактора подпомага растежа на плътен и здрав косъм.
  ТАУРИНЪТ е аминокиселина с многостранно действие. Участва в регулацията на осмотичното налягане, подобрява клетъчната активност, действа като антиоксидант, увеличава обема на клетката. В допълнение към удължаването на анагенната фаза на растеж, той също има анти-фоброзен и вазодилаторен ефект.
  ГЛИЦИНЪТ не е много популярна аминокиселина, но тя е от съществено значение за стимулиране на организма да произвежда фактори на растежен хормон. Изиграва важна роля в метаболизма на фоликулите.  Най-висока концентрация има от нея в кожата. Тази аминокиселина също помага за произвеждането на колаген, което от своя страна забавя стареенето на клетките. Това е от съществено значение за нормалния растеж на косата.

  АДЕНОСИЛ / ADENOSIL Джи Еф Ем лосион за растеж на косата начин на употреба:

  Само за външна употреба.
  Преди употреба разклатете добре бутилката. Нанасяйте ДЖИ ЕФ ЕМ само върху суха коса и скалп в зависимост от показаната доза. Не изплаквайте най-малко 3 часа след нанасянето на продукта. Клиничният опит, придобит с ДЖИ ЕФ ЕМ, показва, че употребата може да е необходима за период от 5 до 8 месеца, преди да има очевидни признаци за подобряване на здравето на косата.
  ДОЗИРАНЕ: Лосионът може да се приложи върху засегнатата област с един от двата апликатора, които се съдържат в кутията- Предварително оразмерен и Пулверизатор.

  Препоръчваната доза е както следва:
  Начална доза- Нанасяйте 2 мл от продукта всеки ден, в продължение на 60 дни, върху сухия скалп, като го масажирате внимателно.
  Поддържаща доза- Нанасяйте 1мл продукт през ден, в продължение на 90 дни, върху сухия скалп, като го масажирате внимателно.
  Нанасяне
  а) Предварително оразмерен капкомер. Този тип апликатор е подходящ за нанасяне на ДЖИ ЕФ ЕМ върху малки области на скалпа. Поставете капкомера в бутилката и след напълването ѝ с едно засмукване, приложете взетата доза (0,5 мл). Нанесете първото засмукване върху скалпа и разпределете течността с върховете на пръстите си върху цялата област, която ще се третира. Повторете до пълното прилагане на цялата доза. Начална доза: 2 мл (4 засмуквания) всеки ден в продължение на 60 дни. Поддържаща доза: 1 мл (2 засмуквания) през ден в продължение на най-малко 90 дни.
  б) Пулверизатор- този тип апликатор е подходящ за нанасяне на ДЖИ ЕФ ЕМ върху по-големи области на скалпа. Поставете пулверизатора в бутилката и го затегнете здраво. Насочете дюзата към центъра на областта, която ще обработвате, пръснете веднъж (0,1 мл) и разпределете течността с пръстите си върху цялата област. Повторете, докато не достигнете приложението на препоръчваната доза.
  Активна фаза: 2мл (20 впръсвкания) всеки ден в продължение на 60 дни.
  Поддържаща фаза: 1 мл (10 впръсвкания) през ден в продължение на най-малко 90 дни.

  АДЕНОЗИЛ / ADENOSIL Джи Еф Ем лосион за растеж на косата съдържание:

  Вода, денатуриран алкохол, етоксидигликол, глицин, таурин, 1,2 октандиол, 1,2 хександиол, глицерин, масло от глицин соя, хидрогениран лецитин, октапептид-2, трополон, ацетил декапептид-3, олигопептид-20, натриев олеат, меден трипептид-1, феноксиетанол, динатриева сол на етилендиамин-тетраоцетната киселина.

  Пет трика за по- бърз растеж на косата:
  1.   Честото подстригване на връхчетата на косата стимулират нейния растеж.
  2.   Сресването вечер преди лягане стимулира растежа на косата- Себумът, естествените мазнини на скалпа, стимулират растежа на косата. Затова сресвайте косата си освен сутрин, също така и вечер преди лягане.
  3.   Лютите храни и прясното мляко стимулират растежа на косата
  4.   Използвайте маски за растеж на косата
  5.   Здравата коса расте по- бързо, затова се опитайте да сведете до минимум употребата на сешоар, преса, маша.

  АДЕНОЗИЛ ДЖИ ЕФ ЕМ Лосион за растеж на косата 50 мл. ДИФА КУПЪР се предлага във vitania.bg на цена от 56,87 лв. Може да бъде закупен и офлайн (цената е различна от тази в сайта) от ONLINE Aптека Витания, Димитровград - Кауфланд, София - Дружба, София - Дружба, BILLA, София - Люлин, Кауфланд, София - МБАЛ НКБ "Трета градска болница", София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Константин Величков, София - Младост 1, София - Студентски град. Както всички други продукти от Подхранващи лосиони и ампули, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  АДЕНОЗИЛ ДЖИ ЕФ ЕМ Лосион за растеж на косата 50 мл. ДИФА КУПЪР се произвежда от DIFA COOPER и може да бъде закупен от Витания на преференциална цена от 5,69 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Коментари

  Иван Димитров 2018-10-24 10:34:32

  Страхотно е! Имам тежка алопеция, след три седмична употреба започнаха да ми избиват косъмчета на засегнатите участъци!! Използвам и шампоана от серията!!

  Соня Методиева 2019-03-26 12:14:02

  Майка ми ползва шампоана и лосиона и твърди, че помага. Тя има тежък сезонен косопад

  Калоян Пернишки 2019-08-01 10:59:59

  Определено ми помогна. Ползвал съм и други продукти срещу косопад, но съм най-доволен от Аденозил.

  Aneta Georgieva 2019-08-06 14:06:25

  Мъжът ми го ползва. Гледайки го отстрани, бих казала, че има ефект.

  АДЕНОЗИЛ ДЖИ ЕФ ЕМ Лосион за растеж на косата 50 мл. ДИФА КУПЪР - подобни продукти