Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти срещу алергия
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика REVALID
  Поръчай сега
 • 15 % ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • Защо Витания?
  » » »
  АНСИОДЕП сироп 150 мл. ЕРБОЗЕТА

  АНСИОДЕП сироп 150 мл. ЕРБОЗЕТА

  ANSIODEP syr. 150 ml.
  Кат. №: 66355
  -20%
  АНСИОДЕП сироп 150 мл. ЕРБОЗЕТА 19,13 лв. от Vitania.bg
  23.90 лв. 19.13 лв.
  Купи само за
  1.91 лв. + 172.2 бонус точки.
  Цената е валидна до 30.04.2024
  Полезност
  Описание на АНСИОДЕП сироп 150 мл. ЕРБОЗЕТА
  Безпокойство? Безсъние? Стрес?

  АНСИОДЕП / ANSIODEP описание:

  АНСИОДЕП  е хранителна добавка с производител Ербозета, Сан Марино. Помага за успокояване при стрес и възбуда, при проблеми с безсънието, благоприятства съня и нощната почивка.
  Подходящо за деца и бременни жени.
  Грифонията съдържа 5-хидрокситриптофан (5-НТР), прекурсор на серотонина, който участва в различни функции на тялото, като сън, апетит, сензорно възприятие, мисловни процеси и способности за преценка.
  Калифорнийският мак съдържа алкалоиди, действащи върху Централната нервна система и помага при безсъние.
  Както липата, така и лайката имат седативен ефект върху Централната нервна система: по-специално, апигенинът, присъстващ в лайката, действа върху бензодиазепиновите рецептори на ЦНС и намалява стреса.

  •   Раздразнителност
  •   Стрес
  •   Нарушения на съня
  •   Ускорен пулс
  •   Гастроинтестинални спазми
  •   Чувство на отпадналост

  АНСИОДЕП / ANSIODEP употреба:

  Възрастни: 20 ml дневно, когато е необходимо.
  Деца от 6 месеца до 1 година: 2,5 ml дневно.
  Деца от 1 до 3 години: 5 ml дневно.
  Деца от 3 до 6 години: 7,5 ml дневно.
  Деца от 6 до 12 години: 10 ml дневно.

  АНСИОДЕП / ANSIODEP състав:

  Липа цвят (Flores Tilia) 1% флавоноиди;
  Лайка цвят (Flores Chamomillae) 0,3% Apigenin;
  Калифорнийски мак надземна част (California Poppy aerial parts, Eschscholzia californica),сух екстракт, 0 .20% протопин;
  Грифония семена (Griffonia seeds) сух екстракт 10% 5-HTP;
  Портокал, етерично масло (Sweet Orange essential oil).

  Динамиката на съвременния живот поставя все по-високи изисквания към всеки от нас. От ранна възраст се стремим да отговорим на високите очаквания на близки и роднини, които често надминават реалните ни възможности. Бързо променящите се условия на средата са източник на постоянен стрес и напрежение. Затова все по-чести наши спътници са безпокойството  и затормозяващото безсъние, състоянията на  тревожност и депресия.

  Ежедневните стресови ситуации подкопават равновесието на организма, водят до безсъние или нарушен сън, водят до нежелани промени на биохимично ниво, които проличават в работата на всички органи и системи, особено на нервната. Ако ви е нужна помощ за успокоение, по-добре е вместо класическите транквиланти, да ползвате добре подбрана хранителна добавка при стрес.
  „Ансиодеп“, сироп с натурални съставки
  Това е модерна хранителна добавка при стрес, композирана изцяло от натурални съставки, извлечени от добре проучени растения – липа, лайка, калифорнийски мак, грифония и портокал. Предназначена е да помага за успокоение и преодоляване на:
  •  повишена раздразнителност и тревожност (признаци на евентуална депресия);
  •  непълноценен сън и безсъние;
  •  усещане за отпадналост;
  •  ускорен пулс;
  •  спазми в стомашночревния тракт.

  Ансиодеп е създаден да контролира безпокойството, стреса и да подкрепя здравия сън, без при това да повлиява умствената дейност на пациентите и да формира зависимост.
  Кога да използвате „Ансиодеп“, сироп
  Продуктът е препоръчителна хранителна добавка при стрес. Тя ще ви помогне при първите признаци на безсъние и тревожност, но при трайна, продължителна депресия търсете помощ от специалист.

  При тревожност
  Това е състояние на напрежение, нервност и несигурност. Продължителното и трайно безпокойство повлиява цялостно организма, влошава функциите му. Може да промени дори личностните характеристики и да доведе до затруднения в изпълнението на обичайните ежедневни дейности. То се свързва с нарушения в работата на мозъка и по-специално на някои от мозъчните вериги, обвързани донякъде с реагиращите на серотонина (серотонинергични) и норадреналина (норадренергични) системи.

  Активните съставки на Ансиодеп са особено подходящи за успокоение при тревожност и стрес и ще ви помогнат да ги преодолеете преди да са преминала в депресия.

  При безсъние
  Когато въпреки умората и острата нужда на тялото от сън не успявате да заспите, често се събуждате и/или макар да прекарвате в просъница часове наред, не се чувствате бодри и отпочинали, състоянието ви се характеризира като безсъние. То влошава самочувствието ви, нарушава способността ви да се съсредоточавате и концентрирате, променя поведението ви, прави ви раздразнители, редуват се моменти на превъзбуденост и вялост. Повлиява цялостно ежедневието ви. Причините за него обикновено се коренят в различни отклонения в психическото и физическо състояние на организма, но те обикновено остават невидими за вас. Още при първите прояви на непълноценен сън и безсъние ще си помогнете с Ansiodep – натурална хранителна добавка при стрес.

  Тревожност и безсъние са взаимно свързани. Тревогата нарушава съня, а недостигът на сън предизвиква тревожност и нервно напрежение. Понякога антидепресантите също водят до безсъние.

  Състав на „Ансиодеп“, сироп
  Формулата на продукта разчита изцяло на натурални съставки с доказано синергично действие. Апигенинът е извлечен от лайка, протопинът – от калифорнийски мак, 5-НТР – от грифония. Към тях са прибавени флавоноидите на липата и етеричните вещества на портокаловото масло. Всяка една от тях усилва ефекта на другите и така на ваше разположение е ефективна, добре балансирана хранителна добавка при стрес. Тя ще ви е от полза и за успокоение на началните симптоми на депресия.

  Липа (Tilia platyphyllos Scopoli), цвят, сух екстракт 125 mg, 1% флавоноиди
  От векове е известно, че липовият цвят релаксира, помага при безсъние и стимулира пълноценния сън, успокоява тревожността и хиперактивността, действа добре на стомаха, намалява кръвното налягане, стабилизира сърцето и е благоприятен за дихателната система. Включването на липовия екстракт  в продукта е обусловено от две основни действия на съставките му:
  •  свързват се с GABA-ергичните рецептори на централната нервна система;
  •  повишават бионаличността на серотонина в центъра на съня, таламокортичните аксони и ретикуларното вещество.

   
  Лайка (Matricaria chamomilla), цвят, сух екстракт 125 mg, oт които 0.3% aпигенин, 0.37 mg.
  Лайката е изключително популярна билка. Използва се в множество случаи. В Ansiodep – хранителна добавка при стрес, е използвана за успокоение на тревожност и безпокойство и  преодоляване на безсъние.

  •  Анксиолитично  (противотревожно) действие на активното вещество в билката – апигенинът влияе върху GABA бензодиазепиновите рецептори както в централната нервна система, така и в периферната.

  •  Спазмолитично действие – апигенинът потиска синтеза на цикличната АМР, като противодейства на холинергичните рецептори. Така успокоява спазмите на гладката мускулатура на стомаха и червата.

  Калифорнийски мак (Eschscholzia californica Cham.), надземна част, сух екстракт 125 mg, oт коитo 0.2% протопин, 0.25 mg.
  В калифорнийския мак се съдържа алкалоида протопин. Той работи за успокоение на тревожността и безпокойството, снижава нервната възбудимост и е полезен при безсъние. Механизмът му на действие е основно в две посоки:

  •  Анксиолитично (противотревожно) – пречи на обмяната на катехоламините и поддържа концентрацията им висока, като потиска разграждането им от ензимите.

  •  Спазмолитично – действа релаксиращо в ситуация на стрес, когато се проявяват психосоматични разстройства – скованост и трудна подвижност на шията, напрежение в мускулите и т. н.

  Грифония (Griffonia simplicifolia (DC.) Baill.), семена, сух екстракт 25 mg, oт които 10% 5-HTP, 2.5 mg.
  Най-важната за медицината съставка на грифонията е 5-хидрокситриптофан (5-НТР). Веществото е тясно свързано със синтеза на серотонин (пряк негов прекурсор е). То преминава кръвно-мозъчната бариера и в невроните се трансформира в така нужния хормон. Съвременните изследвания разкриват, че по-високата концентрация на серотонин в синапса води до по-добро самочувствие и настроение и е враг на изтощаващото безсъние. В същото време регулира апетита, сетивните възприятия, преценката и мисленето.

  Портокал, етерично масло (Sweet Orange essential oil)
  Етеричното портокалово масло е препоръчително при страх, повишена тревожност и стрес, нервно напрежение, депресия, хронична умора и т. н.

  Гаранция за качество
  „Ансиодеп“, перорален разтвор, не съдържа глутен, лактоза, глюкоза и алкохол. Той се произвежда от ERBOZETA S.p.A, Сан Марино. Производителят е известен с това, че собствените му фармацевтични стандарти са по-строги от тези на европейското законодателство.

  Производственият процес се следи от система за управление на качеството със сертификати по ISO 9001 и ISO 13485 и се осъществява при спазване на добрите производствени фармацевтични практики. Продукцията е с постоянно добро качество и всяка партида може да бъде напълно проследена. Производствените и складови помещения се поддържат в пълно съответствие с изискванията на регламента за храните НАССР

  Употреба
  „Ансиодеп“, перорален разтвор, е хранителна добавка при стрес. Тя може да се дава на бебета над 6 месеца. Бременни и кърмачки могат да я използват само след консултация със специалист.
  Допълнителна информация

  АНСИОДЕП сироп 150 мл. ЕРБОЗЕТА се предлага във vitania.bg на цена от 19,13 лв. Може да бъде закупен и на място във физическите ни обекти, цената е различна от тази в сайта, на адрес: ONLINE Aптека Витания, София - Метростанция Константин Величков, София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Младост 1, София - Люлин, Кауфланд, София - Младост 4, Кауфланд, София - Дружба, BILLA, София - Дружба, T MARKET, София - Студентски град, Димитровград - Кауфланд, Петрич - Кауфланд, Сандански - Кауфланд. Както всички други продукти от категория При безсъние, стрес и депресия, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  АНСИОДЕП сироп 150 мл. ЕРБОЗЕТА се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от vitania.bg на преференциална цена от 1,91 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  Коментари

  Вишина Кръстева 2019-03-28 15:29:52

  Трудно заспивам или спя малко. Чувствам умора и съм нервна, карам се непрекъснато с детето. Хомеопатията вече не ми помага, сиропът е на билкова основа, приемам го от седмица и се чувствам по-спокойна.

  18,50 лв.