Сайтът използва бисквитки.

 • До 35% ОТСТЪПКА на шампоани против косопад
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика REVALID
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти LECOVITA
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Защитете децата от летните вируси!


  Свикнали сме да мислим, че с лятото идва и краят на досадните болести, измъчвали ни през студените месеци. Но това не е точно така – с повишаването на температурите „зимните” вируси отстъпват място на летните вирусни инфекции, причинени основно от ентеровирусите и ротавирусите.

  Къде най-често върлуват летните вируси? Те са широко разпространени по морските курорти, водните басейни със съмнителна хигиена, помещенията с обща кухня, в които санитарните правила не се спазват напълно и др.

  Симптомите на летните вируси често наподобяват клиничната картина при грип – умора, висока температура, главоболие, както и стомашно-чревни смущения като диария, гадене и повръщане, ентероколит и др. Възможно е и да се стигне до по-сериозни усложнения.

  Най-уязвими в случая са децата, затова трябва да помислим първо за тях – как да им осигурим максимално добра защита и да сведем до минимум риска от заразяване.

  Пробиотиците – най-добрата превенция за най-малките! Доказано е, че най-работещата стратегия срещу летните вируси е превенцията с пробиотици.

  Пробиотиците са ключови за здравето „добри” бактерии, чиито ползи не се ограничават само до здравето на храносмилателната система. Те потискат растежа на патогени, поддържат нормалния микробен баланс в целия организъм и синтезират естествени антибиотици със силно имуностимулиращо действие. Повече от 70% от имунните клетки се намират именно в чревните стени. Затова поддържането на здравословен баланс на „добри” бактерии в червата има огромно значение за нормалните имунни функции.

  Някои специалисти дори препоръчват на детето да се дават пробиотици през цялото лято, с цел максимално подсилване на организма и защита срещу инфекциите.

  Съществуват много доказателства за това, че пробиотичните бактерии от вида L. acidophilus, L. rhamnosus и Bifidobacterium longum намаляват продължителността на ротавирусната диария и температурата при кърмачета, и ограничават риска от инфекции при новородените. Редовният прием на тези пробиотични видове помага на организма да се пребори по-лесно и с ентеровирусите, предаващи се чрез замърсени ръце, водни басейни, хранителни продукти и др.

  Детските пробиотици на Nature’s Way – гарантирано качество и доказана ефикасност!

  Примадофилус - серията пробиотици за деца на американската компания Nature’s Way включва три продукта, източник на активни пробиотици в подкрепа на имунната система и защитата от вируси. При колонизирането си в червата, те осигуряват невероятни ползи за здравето.
  •   Примадофилус кидс. Пробиотична смес за деца от 2 до 12 години, под формата на вкусни дъвчащи таблетки! 1 таблетка осигурява 3 млрд CFU на Lactobacillus rhamnosus, L. acidophilus и Bifidobacterium longum. Предлага се в два варианта – вкус череша и вкус портокал!  Разфасовка: 30 дъвчащи таблетки. Прием: По 1 таблетка на ден между храненията.
  •   Примадофилус Джуниър. За деца между 6 и 12 години. Осигурява пробиотична смес от 5 щама лактобацили и бифидобактерии – Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium infantis. Осигурява 3 млрд активни пробиотици в 1 капсула. Разфасовка: 90-V капсули. Прием: По 1 капсула дневно.
  •   Примадофилус чилдрен пудра. Нежна грижа за най-малките – пробиотична пудра за бебета и деца от 0 до 5 години! Има изключителни предимства в сравнение с много от стандартните пробиотици, предназначени за бебета. Осигурява 3 млрд жизнеспособни млечни бактерии в комбинация с водоразтворими фибри, които бързо се усвояват като хранителна среда от пробиотиците. За деца под 2 години: По 1/2 ч.л.(1.5 g) дневно, между храненията. За деца над 2 до 5 години: По 1 ч.л. (3 g) дневно, между храненията. Може да се добави към вода или напитка.

  Nature’s Way е в индустрията на природни продукти от 1969 г. насам и днес вече е световно признат бранд. Богатата гама на компанията включва повече от 700 първокласни продукти, включително витамини и минерали, билкови екстракти, есенциални мастни киселини и др.