Сайтът използва бисквитки.

 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 30 % ОТСТЪПКА на слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • Санитарни материали, аксесоари и медицински принадлежности

  Санитарните материали са онези дребни неща, които редовно купувате от аптеката - мокри и антибактериални кърпички, лейкопласт и пили за нокти, дезодорант за крака и тестове за бременност и т. н. Заедно с медицинските принадлежности те оформят една голяма група - незабележими, но непрекъснато потребявани артикули.

  Какво представляват санитарните материали?

  Това са разнообразни изделия с различно предназначение, обединени от връзката им с хигиенните и здравни грижи.

  Санитарните материали и медицинските принадлежности не са от първостепенна важност в болничните заведения, лекарските кабинети и у дома. Те не са животоспасяващи, но без тях не може. Правят работата на медицинските специалисти и грижата за хигиената и здравето у дома по-лесна и по-ефективна.

  Какви видове продукти може да откриете в този раздел?

  В раздела за санитарни материали, аксесоари и медицински принадлежности ще намерите за ваше улеснение ясно диференцирани няколко групи продукти:

  За хигиена и защита

  Тук ви предлагаме:

  • памперси, еднократни постелки, подложки и гащи за инконтиненция, дамски превръзки и тампони, влажни кърпички, памук и тампони за дегримиране;
  • презервативите, лубрикантите и средствата за интимна защита и хигиена също заемат сериозен дял от подкатегорията;
  • репеленти за отблъскване на насекоми, средства за облекчаване на сърбежа и болката след ухапване, включително устройства за безопасно премахване на кърлежи, продукти за премахване на въшки;
  • продукти за здравето и благополучието на краката, за премахване на неприятната миризма;
  • офталмологични разтвори за поддръжка на контактни лещи и други очни принадлежности;
  • спрейове за почистване на ушите и премахване на ушна кал, клечки за уши и тапи за уши;
  • огромно разнообразие от санитарни продукти и медицински принадлежности с различно приложение - антибактериални спрейове и гелове, дезинфектанти, самобръсначки и т. н.

  Консумативи и инструменти

  В този подраздел ви очакват медицински принадлежности като спринцовки и игли, стерилни контейнери, пинцети, ножици, но и пили, клещи за нокти и нокторезачки. Ще намерите още дребни и полезни неща като уреда за рязане на таблетки с контейнер за съхранение и кутийки за лекарства. Сред най-търсените консумативи са тест лентите за апаратите за измерване на кръвна захар, катетрите и гутаторите. Ковид пандемията направи много популярни пулс оксиметрите за пръста.

  Един от основните акценти са диоптричните и слънчеви очила. Ще откриете още предпазни маски, четки и гъби за баня, пемза и ексфолатори, гребени и аксесоари за коса, формуляри за лична амбулаторна карта и още много други.

  Тестове

  Тук най-купуваните санитарни консумативи са тестовете за овулация и бременност. Предлагаме също бързи антигенни тестове за откриване на Covid 19 и грип А и Б, както и за антитела за ковид. Можете да поръчате pH тестови ленти за слюнка и урина, клиър тестове за наркотици и марихуана.

  Превързочни материали

  Осигурили сме много широк избор от превързочни материали - от добрите стари марли, бинтове и лейкопласт до супер модерни стерилни медицински принадлежности за лекуване на наранявания, мазоли, кокоши тръни и херпеси. Заповядайте на Vitania.bg и изберете нужното ви.

  Ортопедични изделия

  За уморени, претоварени и увредени крайници, стави и кости тук ще намерите различни видове ортези - еластични, подвижни и фиксирани. Бандажи, накитници, наглезенки, налакътници, наколенки, пояси и колани ще облекчат ежедневието ви.

  Предимства да поръчате онлайн от аптека “Витания”

  В раздела за санитарни материали и медицински принадлежности продуктите са разнообразни и обхващат много широк спектър потребности. По-удобно е да ги разгледате онлайн, да подберете тези, които биха ви свършили работа, а после да ни се обадите и заедно да изясним предимствата и особеностите на всеки от тях, да определим най-подходящия за вас.

  В преобладаващата си част санитарните материали и медицинските принадлежности са с ниски цени, които намаляваме допълнително с изгодни промоции. Поръчайте нужните ви консумативи, инструменти и всичко необходимо за поддържане на хигиената, здравето и благополучието - вашето и на семейството ви.