Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти срещу алергия
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика REVALID
  Поръчай сега
 • 15 % ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • Филтри
  • Цена
   Производители
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт

  Превързочни материали

  С развитието на технологиите са създадени няколко хиляди различни превързочни материала за лечение на разни видове рани.

  Защо е добре да имате различни превързочни материали?

  Всяка рана има специфични изисквания към използваните средства за превързване. Най-тривиалните са превръзките да са стерилни, нетоксични и неалергенни. Те трябва да пазят от бактериална инфекция, да позволяват на наранената тъкан да диша, да благоприятстват протичането на сложните процеси по заздравяването и не на последно място - да не се залепват към наранената повърхност и да се отстраняват лесно.

  Понеже всеки вид нараняване - охлузване, порязване, изгаряне, разкъсване, декубитални язви - има специфичен начин на заздравяване, има нужда и от специфичен вид превръзки:

  • традиционните превързочни материали са подходящи за чисти и сухи рани с леки нива на ескудат или се използват като вторични превръзки;
  • съвременните са създадени не просто да покрият увредената кожа, а да улеснят заздравяването ѝ. Съобразени са с причината и вида. Могат да са пасивни (без активно вещество) - превръзки от марля и тюл за покриване на нараняването. Могат да са и активни - полуоклузивни и оклузивни - филми, пяна, хидрогел, хидроколоиди, които пазят от проникването на бактерии в раната;
  • най-модерните превързочни материали са биоактивните. Те са биосъвместими, биоразградими и нетоксични. Използват се колаген, хиалуронова киселина, хитозан, алгинат, еластин, понякога са обработени с растежни фактори и антимикробни съставки;
  • лечебните съдържат лекарства, а композитните са от няколко различни слоя с различни функции.

  Какви видове продукти може да откриете в този раздел?

  На Vitania.bg ще намерите превързочни материали за всяка нужда:

  Марли

  Направени са от тъкана или нетъкана материя, предлагат се в разнообразни форми и размери. Могат да се използват практически при всеки вид рани. Препоръчителни са при инфектирани, изискващи честа смяна на превръзките.

  Бинтове

  Те са най-често използваните превръзки у дома за леки наранявания, порязвания, ожулвания. Предлагат се в различни размери и форми. Може да са памучни, ластични и т. н.

  Прозрачни

  Този тип превързочни материали покриват нараняването с прозрачен филм. Дишащи са, не пропускат бактерии, поддържат раната суха и чиста, гъвкави са, ускоряват заздравяването.

  Превръзки от пяна

  Предлагат се в различни размери и форми, могат да са залепващи или незалепващи. Подходящи са за разнообразни по тежест наранявания. Поемат отделяните течности, насърчават заздравяването, като поддържат зоната влажна. Не допускат проникване на бактерии.

  От колаген

  Ускоряват зарастването, може да се поставят дори върху наранявания с по-голяма повърхност.

  Алгинатни превръзки

  Създадени са за мокри рани, отделящи много течности, включително инфектирани. Подкрепят бързото заздравяване. Биораградими са.

  Хидрогелни

  Увеличават максимално комфортното усещане, намаляват болката. Предназначени са за наранявания, които не отделят или отделят малко течност. Справят се добре дори с инфектирани рани и такива от изгаряния втора степен.

  Хидроколоиди

  Недишащи, самозалепващи се, гъвкави, подходящи и за чувствителна кожа, тези превръзки са лесни за поставяне и биоразградими. Подтикват заздравяването, пазят от инфектиране.

  На ваше разположение са различни типове пластири, лепенки, компреси и лейкопласти. Сред тях има обработени със сребро и други антимикробни средства, с въглен и т. н.

  Предимства да поръчате онлайн от аптека “Витания”

  Най-голямото предимство, когато пазарувате от нас е, че можете да разчитате на изчерпателна информация и лична консултация, ако имате нужда от помощ при избора на необходимите ви продукти.

  Предлагаме ви превързочни материали с гарантирани характеристики на производители с добро име.

  Постоянните промоции ви дават достъп и до най-скъпите продукти, но и без тях цените са приемливи. За поевтиняване в пъти трябва да се включите в програмата ни за насърчаване на лоялни клиенти.

  Превързочните материали са необходимост за всяка домашна аптечка. Няма как да разучите всички видове. Затова ни попитайте кои са най-често използваните при домашни условия - от такива за мазоли на краката и пришки до такива за изгаряния - и поддържайте постоянен запас. Обадете ни се и поръчайте, каквото ви е нужно!

  Филтри
  Филтри
  • Цена
   Производители
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  Няма намерени продукти