• До 40% ОТСТЪПКА на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ABCDerm на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на води за уста
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  ЕЛИКВИС табл. 2.5 мг.х 60 ELIQUIS TABL. FILM. 2.5 MG X60

  ЕЛИКВИС табл. 2.5 мг.х 60 149,00 лв. от Vitania.bg

  Описание на ЕЛИКВИС табл. 2.5 мг.х 60

  ЕЛИКВИС / ELIQUIS табл. 2.5 мг.х 60 показания:

  Eliquis съдържа активното вещество апиксабан и спада към група лекарства наречени антикоагуланти. Това лекарство помага за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци чрез блокиране на фактор Ха, който е важен компонент при кръвосъсирването.

  Eliquis се използва при възрастни:

  да предотврати образуването на кръвни съсиреци (дълбока венозна тромбоза [ДВТ]) след операции за протезиране на тазобедрената или на колянната става. След операция на тазобедрената или колянната става е възможно да сте изложени на по-голям риск от образуване на кръвни съсиреци във вените на краката. Това може да доведе до подуване на краката със или без болка. Ако кръвният съсирек премине от крака в белите дробове, той може да блокира кръвотока, причинявайки недостиг на въздух със или без болка в гърдите. Това състояние (белодробен емболизъм) може да бъде животозастрашаващо и изисква незабавна лекарска намеса;

  да предотврати образуването на кръвен съсирек в сърцето при пациенти с неправилен сърдечен ритъм (предсърдно мъждене) и поне един допълнителен рисков фактор. Кръвните съсиреци могат да се откъснат, да стигнат до мозъка и да доведат до инсулт, или да достигнат до друг орган и да попречат на нормалния кръвен ток към този орган (известно също като системен емболизъм). Инсултът може да бъде животозастрашаващ и изисква незабавна медицинска намеса.

  ЕЛИКВИС / ELIQUIS табл. 2.5 мг.х 60 дозировка и  приложение:

  Препоръчителната доза е една таблетка два пъти дневно, например една таблетка сутрин и една вечер. Опитайте се да приемате таблетките по едно и също време всеки ден, за да има лечението най-добър ефект. Преглътнете таблетката с вода. Eliquis може да се приема със или без храна.

  За предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци след операции за протезиране на тазобедрената или на колянната става: Препоръчителната доза е една таблетка Eliquis 2,5 mg два пъти на ден. Първата таблетка трябва да се приеме 12 до 24 часа след операцията. Ако сте претърпели голяма операция на тазобедрената става, обичайно ще приемате таблетките в продължение на 32 до 38 дни. Ако сте претърпели голяма операция на коляното, обичайно ще приемате таблетките в продължение на 10 до 14 дни.

  За предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци в сърцето при пациенти с неправилен сърдечен ритъм и поне един допълнителен рисков фактор: Препоръчителната доза е една таблетка Eliquis 5 mg два пъти на ден. Препоръчителната доза е една таблетка Eliquis 2,5 mg два пъти на ден, ако: имате силно намалена бъбречна функция; две или повече от следните са приложими при Вас: резултатите от кръвните Ви изследвания предполагат намалена бъбречна функция (стойността на серумния креатинин е 1,5 mg/dL (133 микромола/l) или повече); Вие сте на 80 години или повече; теглото Ви е 60 kg или по-ниско. Вашият лекар може да промени Вашето противосъсирващо лечение, както следва:

  Преминаване от Eliquis към противосъсирващи лекарства: Спрете приема на Eliquis. Започнете лечението с противосъсирващото лекарство (например хепарин) по времето, в което би трябвало да вземете следващата таблетка.

  Преминаване от противосъсирващи лекарства към Eliquis: Спрете приема на противосъсирващите лекарства. Започнете лечението с Eliquis по времето, в което би трябвало да вземете следващата доза от противосъсирващото лекарство, след което продължете както обикновено.

  Преминаване от противосъсирващо лечение, съдържащо антагонист на Витамин К (напр. варфарин) към Eliquis: Спрете приема на лекарството, съдържащо антагонист на Витамин К. Ще е необходимо Вашият лекар да Ви направи кръвни изследвания и да Ви инструктира кога да започнете приема на Eliquis.

  Преминаване от Eliquis към противосъсирващо лечение, съдържащо антагонист на Витамин К (напр. варфарин): Ако Вашият лекар Ви каже, че е необходимо да започнете да вземате лекарство, съдържащо антагонист на Витамин К, продължете да вземате Eliquis поне още 2 дена след Вашата първа доза от лекарството, съдържащо антагонист на Витамин К. Вашият лекар трябва да Ви направи кръвни изследвания и да Ви инструктира кога да спрете приема на Eliquis.

  ЕЛИКВИС / ELIQUIS табл. 2.5 мг.х 60 съставки:

  Активното вещество е апиксабан. Всяка таблетка съдържа 2,5 mg апиксабан. Другите съставки са:

  Ядро на таблетката: безводна лактоза, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, натриев лаурилсулфат, магнезиев стеарат (Е470b).

  Филмово покритие: лактоза монохидрат, хипромелоза (Е464), титанов диоксид (Е171), триацетин, жълт железен оксид (Е172).

  ЕЛИКВИС табл. 2.5 мг.х 60 се предлага във vitania.bg на цена от 149,00 лв. Може да бъде закупен и офлайн (цената е различна от тази в сайта) от София - МБАЛ НКБ "Трета градска болница".
  ЕЛИКВИС табл. 2.5 мг.х 60 се произвежда от Bristol-Myers Squibb Kft. и може да бъде закупен от Витания на преференциална цена от 14,90 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ЕЛИКВИС табл. 2.5 мг.х 60 - подобни продукти