• До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на DIFA COOPER Серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия ATODERM
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  РОЗУВИСТАТ 20 мг х 30 тбл. ROSUVISTAT TABL. FILM. COAT. 20 MG X30

  РОЗУВИСТАТ 20 мг х 30 тбл. 15,70 лв. от Vitania.bg

  Описание на РОЗУВИСТАТ 20 мг х 30 тбл. Кратка характеристика

  РОЗУВИСТАТ / ROZUVISTAT 20 мг х 30 тбл. показания:

  Розувистат филмирани таблетки принадлежи към група лекарства, наречени статини. Розувистат филмирани таблетки Ви е предписан, защото: 

  •имате високо ниво на холестерола. Това означава, че сте с риск за сърдечен пристъп или удар. 

  Посъветвани сте да взимате статини, защото промяната на диетата Ви и правенето на повече упражнения не са били достатъчни за коригиране на нивата на холестерола. Вие трябва да продължите холестерол-понижаващата диета и упражненията, докато приемате Розувистат филмирани таблетки. Или 

  •имате други фактори, които увеличават риска от сърдечен пристъп, удар или свързаните с тях здравни проблеми. 

  Сърдечният пристъп, ударът и останалите проблеми могат да бъдат причинени от заболяване, наречено атеросклероза. Атеросклерозата се дължи на образуването на мастни отлагания в артериите. Розувистат филмирани таблетки се употребява за коригиране на нивата на мастните вещества в кръвта, наречени липиди, най-разпространеното от които е холестерола. В кръвта има различни видове холестерол - "лош" холестерол (LDL-C) и "добър" холестерол (HDL-C). 

  •Розувистат филмирани таблетки може да намали "лошия" и да увеличи "добрия" холестерол. 

  •Лекарството действа като подпомага блокирането на телесното производство на "лош" холестерол. То подобрява и способността на тялото да го отстранява от кръвта. 

  При повечето хора високите нива на холестерола не променят начина, по който се чувстват, защото те не предизвикват симптоми. Ако се оставят нелекувани, обаче, мастните отлагания задебеляват стените на кръвоносните съдове и водят до тяхното стесняване. 

  Понякога, тези стеснени кръвоносни съдове могат да се запушат, което може да преустанови кръвоснабдяването на сърцето или мозъка и да доведе до сърдечен пристъп или удар. Чрез понижаване на нивата на холестерола, Вие можете да намалите риска от сърдечен пристъп, удар или свързаните с тях здравни проблеми. 

  РОЗУВИСТАТ / ROZUVISTAT 20 мг х 30 дозировка и приложение:

  Начална доза 

  Вашето лечение с Розувистат филмирани таблетки трябва да започне с доза от 5 mg или 10 mg, дори ако преди това сте приемали по-висока доза от друг статии. Изборът на началната Ви доза ще зависи от: 

  •нивото на холестерола. 

  •нивото на риска от сърдечен пристъп или удар. 

  •дали има фактор, който Ви прави по-чувствителни към възможни нежелани реакции. 

  Моля, направете справка с Вашия лекар или фармацевт коя начална доза на Розувистат филмирани таблетки ще е най-подходяща за Вас. 

  Вашият лекар може да реши да Ви препоръча най-ниската доза (5 mg): 

  •Ако сте от азиатски произход (японски, китайски, филипински, виетнамски, корейски или 

  индийски). 

  •Ако сте на възраст над 70 години. 

  •Ако имате умерено тежки проблеми с бъбреците. 

  •Ако сте с риск за мускулни болки (миопатия). 

  Увеличаване на дозата и максимална дневна доза: 

  Вашият лекар може да реши да увеличи дозата Ви. Това се прави, за да приемате количеството Розувистат филмирани таблетки, което е подходящо за Вас. Ако започнете с доза от 5 mg, Вашият лекар може да реши да я удвои до 10 mg, след това до 20 mg и, ако е нужно, до 40 mg. Ако започнете с доза от 10 mg, Вашият лекар може да реши да я удвои до 20 mg и след това, ако е нужно, до 40 mg. Ще има промеждутък от 4 седмици между всяко коригиране на дозата. 

  Максималната дневна доза на Розувистат филмирани таблетки е 40 mg. Тя е само за пациенти с високи нива на холестерола и с висок риск от сърдечен пристъп или удар, чиито нива на холестерола не намаляват в достатъчна степен при доза от 20 mg. 

  Ако приемате Розувистат филмирани таблетки, за да намалите риска от сърдечен пристъп, удар или свързаните с това здравни проблеми: 

  Препоръчителната доза е 20 mg дневно. Вашият лекар, обаче, може да реши да употреби по-ниска доза, ако е налице някой от посочените по-горе фактори. 

  Употреба при деца и юноши на възраст 10-17 години 

  Препоръчителната начална доза е 5 mg. Вашият лекар може да реши да увеличи дозата Ви, за да приемате количеството Розувистат филмирани таблетки, което е подходящо за Вас. Максималната дневна доза на Розувистат филмирани таблетки е 20 mg. Приемайте дозата си веднъж дневно. 

  РОЗУВИСТАТ / ROZUVISTAT 20 мг х 30 съставки:

  Активното вещество в Розувистат филмирани таблетки е розувастатин. Розувистат филмирани таблетки съдържат розувастатин калций, еквивалентен на 20 mg розувастатин. Другите съставки са: лактоза монохидрат, целулоза, микрокристална, натриев цитрат, магнезиев стеарат, кросповидон, Оладрай розов 03В24082 (хипромелоза, титанов доиксид (Е171), макрогол 400, железен оксид, червен (Е 172)). 

  Листовка: информация за потребителя

  Розувистат 20 mg филмирани таблетки
  Rosuvistat 20 mg film-coatedd tablets
  Розувастатин (Rosuvastatin) Прочети повече >>

  РОЗУВИСТАТ 20 мг х 30 тбл. се предлага във vitania.bg на цена от 15,70 лв. Може да бъде закупен и офлайн (цената е различна от тази в сайта) от Димитровград - Кауфланд.
  РОЗУВИСТАТ 20 мг х 30 тбл. се произвежда от Унифарм АД и може да бъде закупен от Витания на преференциална цена от 1,57 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  РОЗУВИСТАТ 20 мг х 30 тбл. - подобни продукти