• -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  ТОЛУРА TABL 80 MG X28 TOLURA TABL 80 MG X28

  ТОЛУРА TABL 80 MG X28 8,30 лв. от Vitania.bg

  Описание на ТОЛУРА TABL 80 MG X28

  ТОЛУРА  / TOLURA TABL 80 MG X28 показания:

  Толура принадлежи към група на лекарствени продукти, известни като рецепторни антагонисти на ангиотензин II. Ангиотензин II е вещество, образувано във Вашия организъм, което предизвиква свиване на кръвоносните съдове, като по този начин повишава кръвното Ви налягане. Толура блокира ефекта на ангиотензин II, така че кръвоносните съдове се отпускат и кръвното налягане се понижава.

  Толура се използва за лечение на есенциална хипертония (високо кръвно налягане) при възрастни. "Есенциална" означава, че високото кръвно налягане не е причинено от друго заболяване.

  Ако не се лекува, високото кръвно налягане може да увреди кръвоносните съдове в редица органи, което понякога може да доведе до сърдечен инфаркт, сърдечна или бъбречна недостатъчност, мозъчен инсулт или слепота. Обикновено при високо кръвно налягане няма симптоми преди да възникне увреждане. Поради това е важно редовно да се измерва кръвното налягане, за да се провери дали то е в нормални граници.

  Толура се използва също за намаляване на сърдечно-съдовите инциденти (например сърдечен инфаркт или мозъчен удар) при пациенти с риск поради намалено или преустановено кръвоснабдяване на сърцето или краката, или претърпели мозъчен удар, или с високорисков диабет. Вашият лекар може да Ви информира, ако имате повишен риск от възникване на такива инциденти.

  ТОЛУРА  / TOLURA TABL 80 MG X28 дозировка и приложение:

  Препоръчваната доза Tolura е една таблетка дневно. Опитайте се да приемате таблетката по едно и също време всеки ден. Може да приемате Tolura със или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с вода или друга безалкохолна напитка. Важно е да приемате Tolura всеки ден, докато Вашия лекар не Ви посъветва друго. Ако ефектът на Tolura Ви се струва прекалено силен или слаб, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  За лечение на високо кръвно налягане обичайната доза Tolura за повечето пациенти е една таблетка от 40 mg веднъж дневно, за да се осигури контрол на кръвното налягане за период над 24 часа. Въпреки това, понякога Вашият лекар може да препоръча по-ниска доза - 20 mg дневно или по-висока доза - 80 mg дневно. Tolura също може да бъде използван в комбинация с диуретици (отводняващи лекарства), като хидрохлортиазид, при което се получава допълнителен понижаващ ефект върху кръвното налягане с Tolura.

  За намаляване на сърдечно-съдовите инциденти обичайната доза Tolura е една таблетка от 80 mg веднъж дневно. В началото на профилактичното лечение с Tolura 80 mg трябва често да се проследява кръвното налягане.

  Ако Вашия черен дроб не функционира правилно, обичайната доза не трябва да надвишава 40 mg веднъж дневно.

  ТОЛУРА  / TOLURA TABL 80 MG X28 съставки:

  Активното вещество е: телмисартан. Всяка таблетка съдържа 80 mg телмисартан.

  Другите съставки са: повидон, меглумин, натриев хидроксид, лактоза монохидрат, сорбитол (Е420) и магнезиев стеарат.

  ТОЛУРА TABL 80 MG X28 се предлага във vitania.bg на цена от 8,30 лв. Може да бъде закупен и офлайн (цената е различна от тази в сайта) от Димитровград - Кауфланд, София - Дружба, София - Люлин, Кауфланд, София - МБАЛ НКБ "Трета градска болница", София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Константин Величков, София - Младост 1.
  ТОЛУРА TABL 80 MG X28 се произвежда от Krka d.d. и може да бъде закупен от Витания на преференциална цена от 0,83 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  • Категория
  • Производител Krka d.d.
  • Статус в наличност
  • Код 47834
  • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
   Не може да се закупи онлайн.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ТОЛУРА TABL 80 MG X28 - подобни продукти