Сайтът използва бисквитки.

 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 30 % ОТСТЪПКА на слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • Филтри
  • Цена
   Производители
  • Заболявания
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  »
  Разтворими витамини

  Разтворими витамини

  На пазара днес се предлага неизброимо разнообразие от хранителни добавки във впечатляващо различни форми. Сред тях най-харесвани от деца и възрастни са разтворимите витамини, които можете да носите в джоба си и да приемате навсякъде и по всяко време - стига да имате чаша вода или сок.

  Какво представляват разтворимите витамини?

  Това са така наречените ефервесцентни таблетки, които се разпадат, отделяйки мехурчета, когато ги пуснете в чаша с течност. Реакцията е възможна благодарение на органичните киселини и карбонатни соли във формулата, които - при контакт с водата - освобождават въглероден диоксид. Химическата реакция се нарича карбонизация, а в чашата се получава приятна газирана напитка.

  В нея витамините и другите хранителни вещества от разтворимата таблетка са равномерно разпределени и готови за бързо усвояване от организма.

  Ефервесцентните хранителни добавки имат всички достойнства на твърдите форми. Носят ви всички ползи, които ви носят хапчетата и капсулите, като имат и своите неоспорими предимства.

  Как те допринасят за вашето здраве?

  Осигуряват по-добра усвояемост

  Основното предимство на разтварящите се таблетки е, че осигуряват много висока бионаличност на съдържащите се в тях витамини, минерали, фитохимикали и други хранителни вещества. Това означава, че организмът ги усвоява по-лесно и по-бързо и ги използва напълно. Твърдите форми стигат цели в стомаха, там се разграждат бавно и в масовия случай организмът използва около 50, до 70% от съдържанието им. Останалото се изхвърля навън.

  Така ефервесцентните формули наистина ви осигуряват отбелязаната на опаковката доза и осигуряват резултатите, които очаквате.

  Щадят стомаха

  При бавното си и непълно разтваряне твърдите форми са в състояние да раздразнят стомаха и да причинят неприятни усещания. Разтворимите, с равномерното си разпределение на съставките в течността, се приемат много добре в стомашно-чревния тракт и престояват по-кратко в него поради бързото си усвояване.

  Решават проблема с преглъщането

  За мнозина - деца и възрастни, болни и здрави - е трудно да преглъщат хапчета, таблетки, капсули. Разтворимите витамини елиминират това затруднение и ако приемате много лекарства, ви избавят от поне едно от тях.

  Те са удобни и приятни за прием

  Има и друга форма на разтворими витамини - прахообразната. Но при нея количеството се дозира с мерителна лъжица, разбива се продължително време и накрая пак остават недоразтворени бучици. Докато при ефервесцентната всичко става за секунди, без да преглъщате с отвращение неприятни бучки омокрен прах.

  Защо са толкова предпочитани от децата?

  Ефервесцентните формули са много по-лесни за приемане от другите хранителни добавки. Те шумят интригуващо при разтваряне. Забавни са, когато мехурчетата се пукат в лицето и леко гъделичкат при пиене. Имат приятен плодов вкус и аромат.

  Децата ви ги предпочитат и ако ви е трудно да ги накарате да пият таблетки и капсули, избирайте за тях разтворими мултивитамини с всички необходими активни съставки, носещи здраве и енергия.

  Според съдържанието си разтворимите витамини могат да:

  • съдържат само едно вещество - примерно витамин C или магнезий;
  • са комбинирани - включват няколко взаимодопълващи се или усилващи действието си;
  • са мултивитамини от А до Я - понякога с около 30-тина съставки.

  Сред най-добрите ефервесцентни формули са тези с марките “Допелхерц”, “Супрадин”, “Суправит”.

  Какви са предимствата да пазарувате онлайн на Vitania.bg?

  Удобство, информиран избор, сигурност, спестено време и средства са основните предимства, от които се възползвате, когато пазарувате от онлайн аптека “Витания”. Лицензираният за продажба на дребно на лекарства без рецепти и хранителни добавки сайт е лесен за използване, поръчвате отвсякъде между другите си ангажименти, а доставката ви намира на най-удобното за вас място в подходящо време.

  Предлагаме ви богата информация както за самите продукти, така и за проблемите, при които те се прилагат. Ако все пак останат неотговорени въпроси или се появят колебания, сме на разположение за индивидуална консултация. Цените ни като цяло са по-добри от тези във физическите аптеки.

  Поръчайте своите разтворими витамини онлайн на Vitania.bg!

  Филтри
  Филтри
  • Цена
   Производители
  • Заболявания
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  Няма намерени продукти