Сайтът използва бисквитки.

 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 30 % ОТСТЪПКА на слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • Филтри
  • Производители
  • Заболявания
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  »
  Витамини за памет и концентрация

  Витамини за памет и концентрация

  За оптималната си работа мозъкът използва голям дял от енергията, произвеждана от тялото, и са му необходими специфични витамини, минерали, фитохимикали. Когато те не достигат, функцията му се влошава, паметта и концентрацията отслабват.

  Какво причинява понижаване на паметта и концентрацията?

  Отслабването на паметта и концентрацията могат да са симптом на редица заболявания - както необратими, така и обратими. Сред тях са периодите на резки промени в баланса на хормоните в пубертета и менопаузата и хранителните дефицити на важни за мозъка вещества. Могат да са последица от настъпващата старост или на невродегенеративните болести като Алцхаймер и Паркинсон.

  Проявите на отслабналата памет и влошената концентрация са в много широки граници - от разсейване и забравяне на нечие име и къде е телефонът ви до забравяне на думи, многократно задаване на едни и същи въпроси, затруднение при изпълнение на ежедневни задачи и прости рецепти.

  Как витамините могат да ви помогнат да се справите с проблема?

  При недоимък на определени витамини и субстанции се появяват проблеми с краткосрочната памет и с концентрацията. Своеобразното недохранване е особено характерно за възрастните поради влошено усвояване на хранителните вещества и по-бедно меню, но може да се случи и на деца и ученици. Решението на проблема е да попълните дефицитите от хранителни добавки.

  Витамини B комплекс

  Ниските или дефицитните нива на витамини B6, B9, B12 водят до объркване, проблеми с припомнянето, затруднено концентриране и др. Попълването на дефицитите подобрява когнитивните способности - вниманието, запомнянето, концентрацията.

  Магнезий

  Недостигът на магнезий означава влошена познавателна функция и забавена скорост на реакциите. Увеличава вероятността за развитие на когнитивно увреждане в бъдеще. Допълнителният му прием води до подобряване на фокуса и концентрацията.

  L-теанин

  L-теанинът е определящата съставка на зеления чай. Подкрепя остротата на ума, ускорява реакциите и услужливостта на паметта.

  Витамин E

  Той е мощен антиоксидант и се смята, че помага при леки и умерени прояви на болестта на Алцхаймер. Подобрява здравето на мозъка, като препятства окислителните процеси.

  Витамин D

  Необходим е за здравето на мозъчната тъкан и функция. Дефицитът му оказва вредно влияние върху когнитивните възможности, предизвиква загуба на фокус, объркване и дезориентация.

  Омега-3 мастни киселини (рибено масло)

  Подкрепят изграждането на мембраните на мозъчните клетки. Осигуряват антиоксидантна и противовъзпалителна защита, предпазват мозъчните клетки. Стимулират епизодичната и работната памет.

  Гинко билоба

  Стимулира оросяването и храненето на мозъка и подобрява работата му. Облекчава симптомите на упадък на умствените способности.

  Други полезни вещества

  • Холин битартарат - химически близък до витамини B. Важен е за клетъчните мембрани и контрола на познавателните процеси и мускулите;
  • гама оризанол - повишава нивата на невротрансмитерите в централната нервна система;
  • фосфатидилсерин - облекчава симптомите на Алцхаймер и деменцията. Помага за подобряване на мисловните способности, вниманието, контрола на импулсите и хиперактивността при деца и тийнейджъри с хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието (ADHD);
  • витамини A и C, женшен и др.

  Част от коментираните вещества са сред първия избор на лекарите наред с утвърдените лекарства.

  Какви продукти ще срещнете в раздела?

  В този раздел на Vitania.bg ви осигуряваме всички най-важни добавки за подобряване на паметта и концентрацията и минимизиране на рисковете за поява и задълбочаване на упадъка на познавателните възможности.

  Сред тях са едни от най-търсените и ефикасни продукти с гинко билоба - “Гинко Прим Макс” и “Тебокан”. Екстрактът от гинко в хапчетата разширява кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението, подкрепя мозъка и нервната система, разрешава проблеми на периферната нервна система и носи максимален ефект за подобряване на познавателните възможности.

  Защо да закупите онлайн от аптеки “Витания”?

  Онлайн покупките пестят време, предлагат удобството да поръчате отвсякъде и да получите поръчката си, където решите.

  Vitania.bg е онлайн аптека на утвърдената от години верига аптеки “Витания” с повече от 3000 обслужени клиента всеки ден. При нас ще намерите най-добрите формули за попълване на хранителните дефицити, които затрудняват работата на мозъка, отслабват паметта и влошават концентрацията.

  Ще ви консултираме, за да откриете най-подходящите за вас на най-достъпните цени. Поръчайте и се възползвайте от всички предимства на пазаруването от онлайн аптека “Витания”!

  Няма намерени продукти