Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти срещу алергия
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика REVALID
  Поръчай сега
 • 15 % ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • Филтри
  • Цена
   Производители
  • Заболявания
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  »
  Витамини за сърце

  Витамини за сърце

  Когато започнат да се появяват аритмии, прескачане и други признаци на слабо сърце някак естествено идва въпросът, дали е възможно витамините, минералите и други биоактивни субстанции да ги лекуват или дори да ги предотвратяват. Към момента липсват доказателства, че това е възможно. Но някои хранителни добавки повлияват добре рисковите фактори и в съчетание с медикаментозна терапия, подходяща физическа активност и балансирана диета намаляват сериозно здравните рискове.

  Какви витамини да пиете за здраво сърце?

  Омега-3 мастни киселини (EPA/DHA)

  Полиненаситените мастни киселини EPA и DHA от групата на омега-3 са фактор за по-ниска смъртност при заболяванията на сърдечно-съдовата система, от инфаркт на миокарда и от коронарна болест.

  Коензим Q10

  Работи в партньорство с ензимите за защита на сърцето. Естествено се открива във всички клетки и помага за производството на енергия за растежа и развитието им. Действа като антиоксидант, предпазвайки клетките и органите от увреждания от свободните радикали. Предлага се още под имената „убихинон“ или „убихинол“.

  Фолиева киселина (витамин B9)

  Намалява риска от инсулт - понижава нивата на хомоцистеина, който е виновен за втвърдените артериите и недоброто кръвообращение.

  Магнезий

  Недостигът на магнезий увеличава риска за сърцето. Свързва се с хипертония и висок холестерол, натрупване на артериална плака, втвърдяване на кръвоносните съдове, калцификация на меките тъкани. Попълването на липсите намалява сърдечносъдовите рискове и подкрепя сърцето.

  Витамин D

  Ниските му нива в кръвта предполагат сърдечни проблеми. Има по-голяма вероятност хората с недостиг на витамин D да получат инфаркт и/или инсулт, високо кръвно.

  Червен дрожден ориз

  Monacolin K е активна съставка, получена при ферментацията на дрожди в червен ориз и е структурно идентична със статина ловастатин, изписван за забавяне на производството на холестерол от тялото.

  Сърдечносъдовия риск намаляват още омега-6 мастните киселини, цинкът, витамин K2, L-аргинин, L-цитрулин, алфа-липоевата киселина, катехини, куркумин, флавоноли, генистеин и кверцетин, фитостеролите. Много полезни са разтворимите и неразтворими фибри.

  Как се отразяват антиоксидантните добавки на сърдечносъдовото здраве?

  Оксидативният стрес има определяща роля в развитието на различни болести и увреждания.

  Недостигът на антиоксиданти се свързва с по-голяма вероятност за сърдечна аритмия, сърдечна недостатъчност, атеросклероза и други болести. Още повече, че при възпалителните състояния организмът има повишени изисквания към нивата на антиоксидантните молекули.

  В такива случаи приемът на омега-3, флавоноли, кверцетин, коензим Q10 и витамини намалява маркерите на оксидативния стрес и оптимизира сърдечносъдовата функция. Например антиоксидантната терапия влияе благоприятно върху развитието на атеросклерозата - един от определящите рискови фактори за уврежданията на сърцето.

  Кои са предимствата на комбинираните продукти в помощ на сърцето?

  Комбинираните хранителни добавки (мултивитамини) с подбрани съставки, предназначени за укрепване на сърдечносъдовото здраве, са за предпочитане пред ежедневния прием на множество отделни биоактивни вещества. Причините за това са:

  • прецизният подбор и дозиране на отделните съставки за максимална ефикасност;
  • съчетаването на отделните витамини, минерали и активни субстанции така, че да не влизат в нежелани взаимодействия, а да действат в синергия, усилвайки взаимно действията си;
  • удобството при приемането им и спестените усилия на хората, които трудно пият хапчета, таблетки, капсули;
  • по-добра достъпност от финансова гледна точка и т. н.

  Пример за мултивитамини, посветени на здравето на сърцето, са продуктите на “Допелхерц”.

  Защо да закупите онлайн от аптеки “Витания”?

  Vitania.bg е онлайн аптека от аптечна верига “Витания”. Ние отговаряме на всички законови изисквания и сме лицензирани за продажба на лекарства без рецепта, хранителни добавки и билкови продукти, хомеопатия и др.

  Въпреки, че ви осигуряваме богата информация за конкретните изделия, вероятно ви е трудно да се ориентирате в огромното разнообразие от формули. Във всеки момент ние сме готови да ви консултираме, за да изберете най-добрите продукти за вашите потребности.

  Поддържаме адекватни цени и предлагаме чести промоции! Обадете ни се при нужда от витамини за здраво сърце!

  Филтри
  Филтри
  • Цена
   Производители
  • Заболявания
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  Няма намерени продукти