Сайтът използва бисквитки.

 • 20% ОТСТЪПКА на продукти за деца
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика Avene
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти Bioderma ABCDerm
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти VITABIOTICS
  Поръчай сега
 • За бременни

  Бременността не е болест, а специфично състояние, което поставя повишени изисквания към женския организъм. Формиращият се плод има потребност от основните хранителни вещества, витамини и минерали. Ако липсва адекватен прием, който да осигурява достатъчни количества от тях, плодът си ги набавя за сметка на майката. Същото е валидно и за кърмачките.

  Кои са най-важните витамини и минерали по време на бременност?

  • Фолиева киселина (В9) - необходима е за правилно формиране на мозъка и гръбначния стълб и избягването на дефекти на невралната тръба, сърдечни дефекти и дефекти в устната кухина. Подпомага общия растеж и развитие на плода и плацентата.
  • желязо - важно е за кръвотворенето и нивата на хемоглобина в кръвта, за дишането на бебето, намалява риска от развитие на анемия при бременната и кърмачката и за ниско тегло на бебето при раждане;
  • калций - решаващ е за формиране на костите и зъбите, мускулите, сърцето и нервната система, както и за запазване на зъбите и костите на бременната и на кърмачката;
  • витамин D - допринася за изграждането на костите и зъбите, за доброто зрение и здравата кожа, пази от ранно раждане и дребен плод, а майката - от гестационен диабет;
  • холин - подкрепя оформянето и развитието на мозъка и гръбначния мозък;
  • омега-3 мастни киселини - важни са за формирането и развитието на очите и на мозъка по време на бременността и след раждането;
  • витамини от група В - свързват се с повече енергия за бременната и плода, помагат за изграждането на плацентата. В6 подтиква производството на червените кръвни клетки, подкрепя метаболизма и оползотворяването на белтъчините, мазнините и въглехидратите; В12 също носи отговорност за създаването на повече червени кръвни телца и подкрепя нервната система. Не бива да са в недостиг по време на бременността и при кърмачките;
  • витамин С е отговорен за формирането на имунната система, за здрави кости и мускули, зъби, венци;
  • витамин А - осигурява здравето на кожата и доброто зрение, подкрепя развитието на костите (приема се под лекарски контрол);
  • йод - допринася за оптималното развитие на мозъчната тъкан и нервната система, пази бременната от спонтанен аборт и плода от перинатална смъртност. Допълва резервите за оптималната работа на щитовидната жлеза на кърмачката.
  • Няма нужда да приемате една шепа хранителни добавки всеки ден, както и да следите за правилната им дозировка и съотношение. Произвеждат се специализирани продукти за бременни и кърмачки под формата на мултивитамини. Това са така наречените пренатални витамини.

   Откога е необходимо да се приемат?

   Поради завишените потребности от хранителни вещества от първия ден на бременността, специалистите препоръчват да приемате необходимите добавки най-малко месец преди планираното зачеване. Говорете с лекаря си и започнете приема веднага щом започнете да работите за бебе.

   Така ще успеете да натрупате известен запас до времето, когато бременността вече е налице. В най-лошия случай започнете от момент, в който разберете, че сте бременна (средно от 4 до 6 седмици след забременяването). Фолиева киселина (В9) - приемайте в периода на зачеване - поне 1 месец преди и 12 седмици след началото ѝ, освен ако лекарят ви не препоръча друго. Йод е необходимо да пиете от преди зачеването до края на първия триместър и т. н.

   Лекарят ви ще ви информира за началото и края на приема на пренаталните добавки. Обикновено те се спират след спиране на кърменето, ако сте кърмачка.

   Защо да се доверите на онлайн аптека “Витания”?

   За бременните и кърмачките приемът на всеки лекарствен продукт - с рецепта или без рецепта, на всяка хранителна добавка са от изключително значение. Те могат да ви помогнат, но могат и сериозно да ви навредят. Затова ви е нужен доверен фармацевт.

   Потърсете ни! Екипът ни се състои от подготвени фармацевти и магистър-фармацевти с опит и мотивация да ви бъдат полезни. Ние сме на ваше разположение за консултации и помощ при избора на необходимите ви витамини и минерали за бременни и кърмачки. Обадете ни се и или се свържете с нас на Vitania.bg. Онлайн пазаруването е лесно и удобно, пести време и средства. Получавате доставката на предпочитано от вас място.

   Поддържаме добри цени. Възползвайте се от постоянните промоции и добре разработената програма за лоялни клиенти!

  Зарежда
  Няма намерени продукти