Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на SUPRAVIT
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 20% OТСТЪПКА на козметика за коса REVALID
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Walmark / Валмарк - представяне на компанията

  За компанията – Walmark („Валмарк”)

  Walmark („Валмарк”) е чешка компания с четвъртвековна история. Освен хранителни добавки, тя произвежда и лекарствени средства в собствен нов завод, отговарящ напълно на изискванията за добра производствена практика (GMP – GoodManufacturing Practice). Тя се развива бързо, бележи добри резултати и за няколко години придобива няколко по-малки чешки компании. Така обогатява и разширява портфолиото си, предлагайки на международния пазар храни за спортисти, хранителни добавки и лекарствени продукти.

  Walmark („Валмарк”) притежава сертификат за добра производствена практика , гарантиращ на потребителите качеството на продуктите. Той означава  прецизен подбор на активните вещества, безкомпромисна хигиена в производствените помещения, безупречно поддържано оборудване, наукоемки технологии. В резултат – получавате продукти, произведени според всички норми и изисквания за надеждност, безопасност и ефективност.

  Компанията залага на качествени суровини, произвеждани от проверени производители. Използват се преди всичко растителни екстракти от билки с доказани свойства.

  „Проензи” (Proenzi) – продуктова серия за здрави стави и кости на Walmark („Валмарк”)

  Това е новото име на много популярния у нас „Артростоп”. Серията се състои от няколко продукта – хранителни добавки, крем и пластири.

  „Проензи артростоп рапид плюс” (Proenzi ArthroStop Rapid+) на Walmark („Валмарк”) е иновативен продукт, който се грижи за здравето и доброто състояние на ставите ви. Той съдържа глюкозамин сулфат, витамин С, хондроитин сулфат, колаген тип 2 и босвелин. Повлиява благотворно ранното увреждане на ставите и гръбнака, помага при естественото им износване с годините, при високо телесно тегло или при подлагането им на големи натоварвания. Използвайте го, за да поддържате в добро състояние  ставния хрущял, ставите и сухожилията.

  „Проензи артростоп комфорт” (Proenzi ArthroStop Comfort) на Walmark („Валмарк”) разчита на 3 пъти по-лесно усвоима форма на глюкозамина – N-ацетилглюкозамин. Той е незаменим при производството на хондроитина и хиалуроновата киселина, а те са основните изграждащи съставки на костите, хрущяла, сухожилията и ставните връзки, смазващата течност. Затова тази добавка на Walmark („Валмарк”) е невероятно ефективна.
  Като бонус към ефикасното й действие е отличният вкус на череши и формата й – таблети за смучене.
  Могат да го използват всички над 12 години, хора със стомашни проблеми, потребители с активно физическо натоварване от всякакъв характер.
  За подсладител при производството му  Walmark („Валмарк”) е използвал сорбитол, поради което е подходящ и за диабетици.  

  „Проензи артростоп крем” (Proenzi ArthroStop cream) на Walmark („Валмарк”) допълва функционално серията. Той помага  бързо и ефикасно при травми, болки  и крампи в мускулите, при болезненост на сухожилията и ставите.

  Формулата му осигурява незабавно действие с две фази. Моменталното затопляне активира кръвообръщението и така подпомага бързото подобряване на увреденото място. То се дължи на коктейл от внимателно подбрани от професионалистите на Walmark („Валмарк”) етерични масла – терпентин, евкалипт, камфор, ментол и хвойна.  

  След това се активират екстрактът от босвелия, МСМ и глюкозамин сулфатът, като предизвикват ускорено възстановяване на тъканите на ставите. Метилсалицилатът успокоява болката и възпалението в меките тъкани и малките стави.

  При внезапна болка просто масажирайте болното място с „Проензи артростоп крем” (Proenzi ArthroStop cream) на Walmark („Валмарк”), той попива бързо и не цапа дрехите. При хронични страдания го използвайте заедно с продукта за орален прием.

  Когато ви болят не само ставите, но и гърбът, а от него болката  ирадиира към меките тъкани и мускулите, тогава вашето спасение е „Проензи термотерапия” (Proenzi Thermotherapу) на Walmark („Валмарк”). Става дума за изключително иновативен продукт, който с гаранция не предизвиква алергии – няма активна съставка – лекува с естествена топлина.

  Това са пластири, които използват японска технология от зората на двадесети век. Затоплящото им действие се усеща почти веднага. Пластирите са пропити със солен разтвор, активен въглен и желязо. При сваляне на предпазната лепенка започва естествена окислителна реакция, при която се отделя топлина. Пластирът на Walmark („Валмарк”) подържа мястото затоплено до около 8 часа. Температурата не прехвърля 40 градуса. Това е достатъчно да осигури подобрено кръвоснабдяване на увредените тъкани, което пък прави по-добро храненето им и транспортира навън отпадните продукти на метаболизма и въглеродния диоксид. Така се ускорява естественото оздравяване.

  Листа на продуктите от серията „Проензи” (Proenzi) на Walmark („Валмарк”)

  •    „Проензи артростоп рапид плюс” (Proenzi ArthroStop Rapid+) на Walmark („Валмарк”);

  •   „Проензи артростоп комфорт” (Proenzi ArthroStop Comfort) на Walmark („Валмарк”);

  •   „Проензи артростоп крем” (Proenzi ArthroStop cream) на Walmark („Валмарк”);

  •   „Проензи термотерапия” (Proenzi Thermotherapi) на Walmark („Валмарк”).

  Серията „Гинкоприм” (GinkoPrim Max) на Walmark („Валмарк”)

  „Гинкоприм Макс” (GinkoPrim Max) на Walmark („Валмарк”) е подобрен вариант на „Гинкоприм” (GinkoPrim), който се използва от мнозина с проблемно кръвооросяване на мозъка. Екстрактът от гинко билоба стимулира мозъчната дейност, повишава концентрацията. Оптимизира работата на сърцето и съдовете, което пък води до по-добро оросяване на студените крайници и затоплянето им. Допълването му с магнезий прави продукта уникален и особено полезен за хора, преживяващи тежко, постоянно физическо и психическо напрежение, хронична умора и стрес, както и за потребители в зряла възраст.
  За повишаване на ефективността на добавката, специалистите на Walmark („Валмарк”) добавят третата съставка – DМАЕ. Тя се намира, макар и в малка концентрация, в мозъка ни. Функцията й е да стимулира мозъчната активност, с което прави по-качествени мисленето, вниманието, паметта и т. н.
  Продуктите са с GMP сертификат. Нямат нежелани ефекти, не предизвикват привикване при по-дълго използване. В тях не са вложени консерванти, ароматизатори и подсладители. Подходящи са за вегетарианци, хипертоници и диабетици, на безглутенова диета. Да не се приемат от бременни, кърмачки и деца.

  Листа на продуктите от серията „Гинкоприм” (GinkoPrim) на Walmark („Валмарк”)

  •    „Гинкоприм” (GinkoPrim) на Walmark („Валмарк”);

  •   „Гинкоприм Макс” (GinkoPrim Max) на Walmark („Валмарк”).

  Серията хранителни добавки „Уринал” (Urinal) на Walmark („Валмарк”)

  Тези продукти са предназначени за здравето на отделителната система. Активната им съставка е CystiCran  – високо концентриран екстракт от  червена боровинка. Патентът, по който са създадени е на Decas Botanical Synergies, USA. Те са под формата на таблети и сиропи, капсули и сашета – за вкусовете на различните потребители. Категоричната ефикасност на серията продукти с урологична насоченост на Walmark („Валмарк”) вече е спечелила доверието и на лекари, и на пациенти.

  Бактерията Escherichia Coli се намира нормално в тялото ни и затова имунната ни система не я разпознава като вредоносна. Червената американска боровинка крие в себе си специфични проантоцианидини тип А, които пречат на патогенния щам бактерии да се захванат по епитела на пикочните пътища и така те лесно се изхвърлят навън с урината. Изключително важно е, че действат избирателно само върху вредната Escherichia Coli и щадят всички останали щамове и видове. Това прави „Уринал” (Urinal) на Walmark („Валмарк”) по-ефективен от антибиотиците и несравнимо по-безопасен от него. При това Е.coli не развива резистентност към CystiCran.

  Все пак той не може да замести антибиотика в ситуациите, когато инфекцията е в напреднал стадий, в урината се отделя кръв и температурата е висока. В този случай е добре да го вземате заедно с антибиотика и след приключване на лечението. Приет още в началната фаза, действа безотказно.
  Допълнително действие на хранителната добавка с CystiCranтм е активната мощна антиоксидантна защита на организма. Подходящ е за прием от деца над 3 години и кърмачки и бременни.

  „Уринал баланс” (Urinal Balance), произведен от Walmark („Валмарк”) ви осигурява синергичната сила на американската червена боровинка и жизнеспособни Lactobacillus rhamnosus в патентования комплекс PACran. С всяка дневна доза около милиард лактобацили се включват в защитата на уринарния тракт, вагиналната и чревна микрофлора и стимулират локалния имунитет.

  А в „Уринал сироп” (Urinal Syrop) Walmark („Валмарк”) влагат друга патентована субстанция – NutriCran. Резултатът е много харесван лечебен сироп с вкус на боровинка, подходящ включително за деца над 1 година без синтетични съставки като консерванти, подсладители и оцветители.

  Листа на продуктите от серията „Уринал” (Urinal)  на Walmark („Валмарк”)

  •    „Уринал” (Urinal) капсули, на Walmark („Валмарк”);

  •   „Уринал акут” (Urinal Akut) таблетки, на Walmark („Валмарк”);

  •   „Уринал баланс” (Urinal Balance) капсули, на Walmark („Валмарк”);

  •   ”Уринал дринк” (Urinal Drink) сашета, на Walmark („Валмарк”);

  •   „Уринал сироп” (Urinal Syrop) сироп, на Walmark („Валмарк”).
   

  Серията мултивитамини „Марсианци” на Walmark („Валмарк”)

  Детството е периодът на бурен растеж. Често храненето не успява да задоволи нуждите на организма от градивен материал и децата страдат от недоимък на определени хранителни вещества и витамини, изостават в растежа, боледуват. Затова чешката компания разработи специална детска серия мултивитамини, които задоволяват високите изисквания на детския организъм и забавляват палавниците със специфичната си форма.

  Основните вещества, включени в различните продукти на серията са витамините А, В-комплекс, С, D, Е, К, биотин и фолиева киселина и минералите калций, йод, желязо, цинк и селен. Добавени са важни био активни съставки, които подобряват общия тонус, подсилват имунната система и оптимизират всички жизнени функции. Това са бета глюкани, инулин и L-лизин, биофлавоноиди, шипка и ехинацея, Омега 3. За подсладител е използван ксилотол, който има свойството да реминализира емайла на зъбите.

  Листа на продуктите от серията детски мултивитамини „Марсианци” на Walmark („Валмарк”)

  •   „Марсианци Gummy” – желирани витамини и минерали за здравословен растеж и развитие на децата, на Walmark („Валмарк”);

  •   „Марсианци Gummy с ехинацея” – мултивитамини за имунна защита, на Walmark („Валмарк”);  

  •   „Марсианци Lactobacillus” – допринася за нормална чревна флора, на Walmark („Валмарк”);  

  •   „Марсианци имунактив портокал” – витамини и минерали за имунна защита, на Walmark („Валмарк”);  
   
  •   „Марсианци имунактив ягода” – витамини и минерали за имунна защита , на Walmark („Валмарк”);  

  •   „Марсианци имунофорте” – Имуностимулант за деца с черен бъз и бета глюкани, на Walmark („Валмарк”);  
   
  •   „Марсианци Омега 3” за нормална функция на мозъка и зрението, на Walmark („Валмарк”);  
   
  •   „Марсианци с инулин” – витамини и минерали за здравословен растеж, на Walmark („Валмарк”);  
   
  •   „Марсианци сироп” – мултивитаминен сироп с бета глюкани за деца над 1 г., на Walmark („Валмарк”).  

  Популярни и търсени хранителни добавки от Walmark („Валмарк”)

  „Простенал Перфект” (Prostenal Perfеkt) е предназначен за подкрепяне нормалната функция на простатната жлеза. Изследванията доказват, че повече от половината възрастни мъже имат по-леки или по-сериозни оплаквания, свързани с простата. Това внася сериозен дискомфорт в живота им и влошава чувствително качеството му. Затова са толкова важни добрите продукти, насочени към тези потребители.

  Walmark („Валмарк”) е базирал „Простенал перфект” (Prostenal Perfеkt) на комбинацията от цинк и екстракти от сао палмето и коприва. Продуктът повлиява благоприятно тъканите и функциите на простата, осигурявайки й здраве. Нормализира уринирането, пази отделителната система, оптимизира нивата на тестостерона и подкрепя потентността.
  Достатъчно е да приемате по една таблетка дневно поне няколко месеца.

  „Калмацин с аквамин” е хранителна добавка за здрава коса, кожа и нокти на Walmark („Валмарк”). Създадена е на базата на екстрахиран от морски водорасли от екологично чисти райони комплекс от 76 активни вещества – микроелементи и минерали. Трите основни съставки са калций, магнезий и цинк. Благодарение на произхода си, те са в максимално усвоима форма. Това прави особено подходящ за поддръжката на костите, зъбите и ноктите в добро състояние. В същото време повлиява благоприятно нервната и имунна система, стимулира сърдечната функция. Отличен е за бременни и кърмещи, когато потребностите от калций са повишени, както и при тежки физически активности. Не бива да се приема от деца под 3 години. Може да се приема от вегетарианци и вегани.

  В „Калмацин Форте” специалистите на Walmark („Валмарк”) са добавили витамин D към цинка, магнезия и калция. Той е условие за пълноценно усвояване на калция от организма и така повишава ползите от приема на продукта.

   „Беносен” (Benosen) е хранителна добавка, която екипът на Walmark („Валмарк”) е разработил, за да осигурява качествен здрав сън, бодрост и енергичност, спокойствие и тонус. Особено подходяща е за периоди на сериозно умствено напрежение и стрес. Съдържа екстракти от хмел и валериана и L-теанин. Уникалната комбинация успокоява нервната система, действа унасящо и осигурява бързо и лесно заспиване. Минимизира събужданията през нощта и ви позволява да се събудите сутринта бодри и отпочинали. Хубавото е, че дори при продължителна употреба не предизвиква привикване и зависимост. Не бива да се приема от бременни, кърмещи и деца.

  „Лутеин Плюс” (Lutein Plus) на Walmark („Валмарк”) ще ви е безкрайно полезен при проблеми със зрението или при напрегнат дневен режим и зрителна умора. В добавката се съдържат лутеин, зеаксантин, витамини А и Е и цинк. Всяка от съставките има своята роля за доброто здраве на очите и зрителната функция. Лутеинът и зеаксантинът са изключително важни за централното зрение каротеноиди. Оптималните им нива поддържат макулата здрава и могат да спрат в началната фаза дори дегенеративните процеси, започнали в нея. Витамините и цинкът стимулират зрителната функция и защитават окото от оксидативен стрес.

  Листа на популярни и търсени хранителни добавки на Walmark („Валмарк”)

  •  „Простенал Перфект” (Prostenal Perfеkt) – за здравето на простата, на Walmark („Валмарк”);

  •   „Калмацин с аквамин” – хранителна добавка за здрава коса, кожа и нокти, на Walmark („Валмарк”);  

  •   „Калмацин Форте” – хранителна добавка за здрава коса, кожа и нокти с витамин D, на Walmark („Валмарк”);  

  •   „Беносен” (Benosen) – за здрав сън, на Walmark („Валмарк”);  
   
  •   „Лутеин плюс” – за добро зрение, на Walmark („Валмарк”).  

  За да гарантира качеството на продуктите си, Walmark („Валмарк”) използва система за контрол на качеството HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) – метод на критичните точки. Непрекъснатият анализ на риска и слабите места позволява да се предприемат адекватни мерки за производството на резултатни и безопасни хранителни добавки, на които можете да се доверите.