• До 40% ОТСТЪПКА продукти при кашлица
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на витамини и минерали SUPRAVIT
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  АЛЕРДЕП сироп 150 мл. ЕРБОЗЕТА ALLERDEP syr.150 ml. ERBOZETA

  Описание на АЛЕРДЕП сироп 150 мл. ЕРБОЗЕТА

  АЛЕРДЕП / ALLERDEP описание:


  Алердеп е хранителна добавка с производител Ербозета, Сан Марино. Сиропът Алердеп влияе благоприятно на горните дихателни пътища, при запушен нос и хрема. Благодарение на растителните екстракти, съдържащи се в сиропа Алердеп- коприва и мента, симптомите на хрема и запушен нос се облекчават, а сладкият корен помага за втечняването на бронхиалните секрети. Той е помощно средство при астматичен бронхит, астма при пушачи и всеки друг случай, изискващ противовъзпалителен, бронходилатативен, антиалергичен и дрениращ ефект върху дихателните пътища.

  Активни съставки в хранителната добавка Алердеп са:
  КАСИС (Ribes nigrum, черно френско грозде)
  Той действа директно върху надбъбречната кора, като по този начин стимулира отделянето на противовъзпалителни и антиалергични вещества: следователно действа като естествен кортизон, без да показва същата токсичност. Повишава нивото на кортикостероидите, като по този начин активира реакции на арганизма към възпалителни и алергични процеси. Неговата противовъзпалителна активност се дължи на наличието на антоцианини и флавоноиди, които засилват действието на аскорбиновата киселина и потискат отделянето на възпалителни вещества. Касисът има кортизоно-подобно действие. Потиска освобождаването на възпаляващи вещества.

  ШИПКА (Rosa canina)
  Шипката оказва противовъзпалително и противоалергично действие, като по този начин е полезна за повтарящи се локални възпаления на горните дихателни пътища. Витамин С, съдържащ се в шипката, осигурява бионаличността на каротеноиди и флавоноиди: тяхното взаимно усилващо се действие с аскорбинова киселина подобрява антиоксидантната им ефективност. Шипката има антиалергично, противовъзпалително и антиоксидантно действие


  ГИНКО БИЛОБА (Ginkgo biloba)
  Гинколидите, съдържащи се в Гинко билоба, могат да потиснат многобройни реакции, характерни за алергични и възпалителни състояния: инхибират бронхоконстрикцията и отоци, индуцирани от PAF (тромбоцитен активиращ фактор), химически медиатор, участващ в възпалителни, алергични и астматични реакции, Рандомизирани, двойно-слепи клинични проучвания са доказали, че гинколидите контрастират с незабавна и забавена свръхчувствителност при астматични пациенти, лекувани със специфични антигени и ацетилхолин. Спазмолитичното, противовъзпалително, антиалергично и антиастматично действие на гинколидите се засилва от наличието на флавоноиди.

  СЛАДЪК КОРЕН (Glycyrrhiza glabra)  
  Ликурицията оказва седативно и омекотяващо действие поради наличието на глициризин, сапонин с противовъзпалително и спазмолитично действие, полезен при бронхиална астма и хроничен бронхит. Глициризинът се използва широко при хронични възпалителни процеси като хроничен бронхит. Той също така потиска освобождаването на хистамин, простагландин Е2, левкотриен С, аниони и пероксиди.

  ГАБЪР (Carpinus betulus)
  Пъпки от габър са полезно средство при афектите на горните дихателни пътища, тъй като показват противовъзпалителна, спазмолитична и цикатризационна активност на нивото на синусната лигавица. Поради това са полезни синузит и със спазмолитичното и антитусивно действие си върху белодробния апарат, при хроничен бронхит.

  ЧЕРНА ЕЛША (Alnus glutinosa)
  Черната елша е добре известна със своето аналгетично и противовъзпалително действие. Растението проявява противовъзпалително действие във всички фази на възпалителните състояния на лигавицата, каквито и да са тъканите. Поради това се използва широко при ринит и всички възпалителни процеси на риносинузалната и трахеобронхиалната лигавици.

  МЕНТА (Mentha piperita)
  Ментата има спазмолитично действие върху гладките мускулни клетки на дихателната система и деконгестантно, балсамово и отхрачващо действие върху секрециите на дихателната система, главно поради наличието на ментол: следователно е полезна за катарални афекти  на горните дихателни пътища.

  АЛЕРДЕП / ALLERDEP употреба:

  Препоръчва се при приемането на Хранителната добавка Алердеп да се спазват следните дозировки:.
  - Възрастни: 10 ml 3-4 пъти дневно, между храненията;
  - Деца от 6 месеца до 1 година: 2,5 ml два пъти дневно;
  - Деца от 1 до 3 години: 5 ml два пъти дневно;
  - Деца от 3 до 6 години: 7,5 ml два пъти дневно;
  - Деца от 6 до 12 години: 10 ml два пъти дневно

  АЛЕРДЕП / ALLERDEP състав в една дневна доза 40 мл:

  Касис (Ribes nigrum, черно френско грозде) пъпки - глицеринов мацерат- 1.3 g
  Шипка (Rosa canina) млади издънки - глицеринов мацерат- 750 mg
  Габър (Carpinus betulus) пъпки - глицеринов мацерат- 375 mg
  Гинко билоба (Ginkgo biloba) пъпки -глицеринов мацерат- 375 mg
  Черна елша (Alnus glutinosa) пъпки - глицеринов мацерат- 200 mg
  Коприва (Urtica urens ) листа - сух екстракт 1:4- 375 mg
  Сладък корен (Ликуриция, Glycyrrhiza glabra) корен - сух екстракт. деглициризиран <2% Глициризинова киселина- 200 mg
  Мента (Mentha piperita) листа - сух екстракт, 4% етерично масло- 200 mg, от които мента масло 8 mg
  Повече за хремата:
  Сред най- често срещаните симптоми в студените дни са хрема, запушен нос, кашляне, кихане, възпалено гърло, главоболие и болки в мускулите и ставите. Понякога тези състояния се съчетават с потичане на бистър секрет от носа, който постепенно може да промени цвета си на зелено-жълт или просто да стане по-гъст. Запушеният нос не позволява на секретите да изчистят възпалената и отекла лигавиця, това води до дишане през устата, от което гърлото пресъхва и се появява кашлица. Хремата  е често срещан симптом и често е първият признак за простуда и грип. В редки случаи запушеният нос може да е признак на сериозно заболяване. Заради стичането на секретите по задната част на гърлото, хремата е придружена от кашляне, което се влошава и проявява най- силно през нощта. Понякога обилна хрема и задържането на секретите в гърлото водят до неговото възпаляване.
  В повечето случаи хремата се дължи на бактериални и вирусни инфекции, в това число грип, но също така и на травма на главата, синузит, попадане на чуждо тяло в носа, което е специфично при децата и употребата на спрейове и смъркане.
  За да се справим бързо с хремата, стремежът трябва да е насочен към предотвратяване на усложненията, тоест хремата трябва да бъде излекувана докато още е водниста. Има случаи, в които хремата се усложнява и налага консултация с лекар. Това се налага, когато цветът на секретите е различен от бял или жълтеникав, хремата продължава повече от 3 седмици или 10 дни при деца под 3-годишна възраст, наличие на повишена температура.

  Как да се справим със запушеният нос?
  Запушеният нос е един от най-неприятните симптоми на вирусните инфекции.
  Причина за запушения нос е разширяването на кръвоносните съдове по лигавицата на носа и синусите, вследствие на простудно заболяване, алергия, възпаление на синусите.
  Някои от най- лесните начини за справяне със запушения нос са:
  1. Топлина и пара - Топлият душ и парата в банята също ще ви помогнат със запушения нос. Парата повишава влагата в носните проходи и каналите на синусите и отпушването на запушения носа се улеснява.
  2. Влажен въздух - Влажният въздух помага за намаляване отока на носната лигавица и за втечняването на запушения нос. Така по-лесно ще отстраните секретите и дишането ще се облекчи. С апарат за овлажняване на въздуха можете да осигуроти подходяща влажност. Ако овлажнителят работи през нощта, това ще облекчи дишането ви.
  3. Промивки на носа - По този начин се отмиват попадналите в носа микроби и в същото време се предпазвате от пресушване на лигавицата.
  4. Прием на достатъчно течности - Нуждаете се от прием на много вода, чай, топли бульони и супи, фрешове. Когато тялото ви е добре хидратирано, това улеснява втечняването на секретите и облекчава състоянието на запушен нос.
  5. Топли компреси- Топлите компреси отпушват запушения нос и втечняват секрета.

  АЛЕРДЕП сироп 150 мл. ЕРБОЗЕТА се предлага във vitania.bg на цена от 18,13 лв. Може да бъде закупен и офлайн (цената е различна от тази в сайта) от ONLINE Aптека Витания, Димитровград - Кауфланд, София - Дружба, София - Дружба, BILLA, София - Люлин, Кауфланд, София - МБАЛ НКБ "Трета градска болница", София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Константин Величков, София - Младост 1, София - Студентски град. Както всички други продукти от За имунитет и жизненост, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  АЛЕРДЕП сироп 150 мл. ЕРБОЗЕТА се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от Витания на преференциална цена от 1,81 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Коментари

  Мирела Колева 2019-03-28 15:56:32

  За първи път купувам от този сироп и останах много приятно изненадана от бързото му действие. Препоръчвам го!

  АЛЕРДЕП сироп 150 мл. ЕРБОЗЕТА - подобни продукти