• До 40% ОТСТЪПКА продукти при кашлица
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на витамини и минерали SUPRAVIT
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  УНКАДЕП 600 сашета 20 x 6.5 гр. ЕРБОЗЕТА UNCADEP 600 sach. 20 x 6.5 g. ERBOZETA

  Описание на УНКАДЕП 600 сашета 20 x 6.5 гр. ЕРБОЗЕТА

  УНКАДЕП / UNCADEP описание:

  Проблемите на дихателната система – остри и хронични възпаления на горните дихателни пътища, долните дихателни пътища и белия дроб, се характеризират с оточни лигавици и натрупване на сгъстени лепкави секрети, които сериозно затрудняват дишането. Гъстите жилави храчки провокират суха, конвулсивна или влажна кашлица, с която се опитвате да ги изхвърлите.
  Един от най-масовите проблеми на дихателния тракт е бронхитът. Той представлява трайно възпаление на бронхите, което с времето ги уврежда. При това се отделя много слуз, а тя води до влажна кашлица, чрез която дихателната система се опитва да изхвърли храчките.
  Всеки бронхит започва като остър. Когато не му обърнете внимание, преминава в хроничен. Той пък може да доведе до хронични обструктивни белодробни проблеми. Постоянното възпаление на бронхите е причина за продуциране на слуз, но и за влошена работа на ресничестия епител и затруднено самопочистване на дихателните пътища. Възпалителните процеси водят до оток на белите дробове, а бронхиалните канали са с възпалена оточна лигавица и са запълнени със слуз. Те имат силно стеснен светъл отвор (лумен). Това силно затруднява дишането и причинява задух (недостиг на въздух, диспнея). При ХОББ обемът вдишан въздух намалява бавно, но постоянно.

  Ункадеп е хранителна добавка с производител Ербозета, република Сан Марино. Ункадеп е подходящ при грипни състояния, благодарение на активните си съставки, облекчава симптомите на горните дихателните пътища, вирусни инфекции и може да се използва като спомагателно средство при употреба на антибиотици. Хранителната добавка е подходяща както за възрастни, така и за деца, създадена под формата на сироп. Ункадеп е мощен имуностимулатор и защитава организма от развитие на вирусни инфекции.

  Действие на Ункадеп:
  • Той втечнява и улеснява изхвърлянето на сгъстените лепкави и жилави секрети при възпаления на горните дихателни пътища, долните дихателни пътища и белите дробове. Облекчава ефективно влажна кашлица.
  • Редуцира налепите и облекчава бързо раздразнените лигавици.
  • Осигурява предпазно и защитно действие благодарение на отличните си антиоксидантни характеристики.

  Активните съставки на хранителната добавка Ункадеп са:
  Ацетилцистеинът (или N-ацетилцистеин или АЦ) се препоръчва при респираторни проблеми, характеризиращи се с гъста и вискозна хиперсекреция, като например остър и хроничен бронхит и тяхното повторение. Неотдавнашно проучване на най-важните публикации за ефективността на АЦ заключи, че употребата на ацетилцистеин значително намалява влошаванията в състоянието при пациенти, страдащи от ХОББ. Ацетилцистеин развива силна антиоксидантна активност: като предшественик на глутатион , той защитава дихателните пътища от увреждане, причинено от окислители.

  Бромелаинът, ензим с протеолитични свойства, извлечен от стъблото на ананаса, има силни противовъзпалителни свойства: може да понижи тъканния оток и да деконцентрира мукозата в областта на орофарингса и на синуса при възпаление. Протеолитичното действие на бромелаина инхибира миграцията и проникването на неутрофилите, като по този начин намалява реакцията към възпалителна стимулация. Клинично изпитване, проведено върху деца, засегнати от остър синузит, разделени на две групи, при употребата на бромелаин и традиционни терапии, подчертава, че бромелаина води до по-бързо възстановяване на дихателните пътища, в сравнение с традиционните терапии.

  УНКАДЕП / UNCADEP употреба:

  Препоръчителният прием на хранителната добавка Ункадеп е:
  • Остра фаза: две сашета дневно, за предпочитане на празен стомах, съответстващи на 1,2 g N-ацетилцистеин и 300 mg бромелаин.
  •  Хронична фаза: едно саше дневно, за предпочитане на празен стомах, което отговаря на 600 mg N-ацетилцистеин и 150 mg бромелаин.

  УНКАДЕП / UNCADEP състав:

  N-ацетилцистеин – 600 мг
  Бромелаин от ананас 2,500 g (плодове Ananas comosus (L.) - 150 мг

  Какво представлява дихателната система?
  Дихателна система е биологична система, съставена от специализирани дихателни органи и образувания използвани от организмите в процеса на дишане. Чрез нея се реализира в обмена на кислород и въглероден диоксид между организма и околната среда.
  Дихателната система на човека се състои от въздухоносни пътища (нос, гълтач, гръклян, трахея, бронхи), централен дихателен орган – бели дробове и елементи на опорно-двигателната система (гръден кош).  Въздухоносните пътища провеждат вдишвания въздух от външната среда до белите дробове. Въздухът навлиза през носа или устата и преминава през трахеята. Трахеята се разделя на две тръби, наречени бронхи, по които въздухът достига до белите дробове.
  Поради голямата повърхност на лигавицата на дихателните органи те са в тясна връзка с околната среда. Въпреки защитните приспособления на лигавицата, тя лесно се подава на увреждане и заболявания, причинени от болестотворни микроорганизми, съдържащи се във вдишвания въздух. Едно от най-разпространените заболяване на дихателната система е грипът. Причинява се от вирус. Заразяването става по въздушно-капков път. Протича остро с висока температура, главоболие, кашлица, болки в мускулите, обща отпадналост. Може да предизвика усложнения в сърцето, бъбреците, ушите и др.
  Значението на дихателните пътища се изразява в затоплянето, овлажняването и пречистването на вдишания въздух. Вдишаният въздух преминава през проводящите дихателни пътища - горни (над ларинкса) и долните дихателни пътища (под ларинкса) преди да стигне до алвеолите. Въздухът навлиза последователно през носната кухина, фаринкса, ларингеалната цепка, трахеята, бронхите, алвеоларните ходове и накрая достига алвеолите.

  Защитна функция на дихателните пътища.
  Дихателни пътища притежават важна защитна функция, която се извършва благодарение на мукоциалиарната почистваща система, мукозната имунна система и рефлекси (кашляне, кихане). Кихането и кашлицата са основните защитни механизми на дихателните пътища. Кашлицата е защитен рефлекс, който се осъществява чрез дълбоко вдишване увеличаване на интраторакалното и интраабдоминалното налягане, отваряне на глотиса и издишване с висока скорост. Кихането е рефлекс, който почиства назофаринкса и носа. Механизмът му е подобен на този на кашличния рефлекс – състои се в форсирано издишване, съпроводено със съкращението на мускулите на фаринкса и лицето.

  УНКАДЕП 600 сашета 20 x 6.5 гр. ЕРБОЗЕТА се предлага във vitania.bg на цена от 20,26 лв. Може да бъде закупен и офлайн (цената е различна от тази в сайта) от ONLINE Aптека Витания, Димитровград - Кауфланд, София - Дружба, София - Дружба, BILLA, София - Люлин, Кауфланд, София - МБАЛ НКБ "Трета градска болница", София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Константин Величков, София - Младост 1, София - Студентски град. Както всички други продукти от За имунитет и жизненост, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  УНКАДЕП 600 сашета 20 x 6.5 гр. ЕРБОЗЕТА се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от Витания на преференциална цена от 2,03 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Коментари

  Милена Ди 2019-04-05 11:44:03

  Много добре отхрачва

  Сара Петрова 2019-08-06 14:48:24

  Познати ми го препоръчаха при хроничен бронхит.

  УНКАДЕП 600 сашета 20 x 6.5 гр. ЕРБОЗЕТА - подобни продукти