Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за детоксикация
  Поръчай сега
 • -20% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • до 25% нa хранителни добавки WALMARK
  Поръчай сега
 • УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 UNCADEP FORTE caps. x 20

  • УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 22,55 лв. от Vitania.bg

  Описание на УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20

  УНКАДЕП ФОРТЕ / UNCADEP FORTE описание:

  Инфекциите на дихателните пътища и настинките са често срещани, най- вече в есенно-зимния сезон, намаляват работоспособността и концентрацията .
  Инфекциите на дихателните пътища се дължат на респираторни проблеми,  породени от различни фактори. Те протичат с различна тежест и честота и засягат както възрастни, така и деца. В голяма част от случаите възпалението се дължи на вируси. Можем да разпознаем инфекцията на дихателните пътища по най-баналния признак за настинка, а именно запушеният нос или хремата. Състоянието се потвърждава още от кашляне, главоболие, кихане, напрежение в мускулите.
  Обикновено при инфекция на дихателните пътища е налице и потичащ от носа секрет. В началото той е с белезникав цвят, но при усложняване на състоянието се оцветява в тъмножълто или зеленикаво. Много често, когато е налице остра инфекция на дихателните пътища , пациентът може да си е легнал в добро състояние, но при събуждане вечер да усеща симптомите- запушен нос, хрема, главоболие. Инфекциите на дихателните пътища могат да са с вирусен или вирусно-бактериален характер. Те са особено често явление през студените зимни месеци, когато се наблюдават грипни епидемии. Острият вирусен назофарингит, известен като настинка е силно заразнен., той се развива на горните дихателни пътища. Като най-чест причинител на настинка се сочат риновирусите и коронавирусите.
  Понякога инфекциите на дихателните пътища могат да са породени и от стрес. Според специалистите лошите емоции и натовареното ежедневие могат да допринесат за появата на респираторни проблеми.
  Към горните дихателни пътища спадат следните структури:
  - нос
  - челен синус
  - фаринкс
  - тонзили (сливици)
  - ларинкс
  - трахея

  Основната функция на имунната система е да разпознае и да неутрализира проникналите от външната среда вируси и бактерии,  чужди за организма и представляващи заплаха вещества (антигени), както и да реагира на промени на организма. Имунната система осъществява равновесие в самата себе си и потиска и регулира имунния отговор до оптимално за организма ниво. Общо казано, имунната система ни защитава от всичко, което не е добро за тялото ни.

  УНКАДЕП ФОРТЕ е хранителна добавка с производител Ербозета, Сан Марино. Ункадеп форте стимулира имунната система на организма и упражнява ефективно антиоксидантно действие благодарение на синергичното действие на лактоферин, uncaria, astragalus и ресвератрол. Помощно средство за предпазване от настинки и инфекции на горните дихателни пътища Хранителна добавка, формулирана на базата на естествени елементи, които благоприятстват физиологичната защита на организма, както и ефективно антиоксидантно действие.
  Формулиран с:
  • Uncaria (измъчван uncaria): противовъзпалителна активност и силна имуностимулираща активност, особено в случай на настинка и засягане на горните дихателни пътища.
  • Astragalus (Astragalus membranaceus): естествено средство срещу настинки и грип с имуностимулиращи свойства.
  • Лактоферин: гликопротеин, който съдържа желязо, един от най-важните протеини, присъстващи в кърмата; регулира и насърчава бионаличността на желязо чрез насърчаване на намаляването на възпалителните процеси, при наличие на инфекция в дихателните пътища.
  • Polygonum (polygonum cuspidatum), титруван в Resveratrol: Ресвератролът е полифенол от растителен произход, който играе роля в защитата на инфекциозните агенти. Той има силна антиоксидантна сила и множество биологични активности, включително способността да стимулира активността на имунната система и да противодейства на вирусната репликация.

  Котешкият нокът
  е южно американско растение, екстрактът от което се използва заради неговото имуномодулиращо, антивирусно и противовъзпалително действие.
  Имуномодулиращо действие:
  • Стимулира фагоцитозата на макрофагите.
  • Повишава активността на NK клетките и цито-токсичните Т-клетки.
  • Индуцира трансформацията на NK клетките (клетките естествени килъри) в по-ефективни LAK клетки (лимфокин активирани килъри), както при някои човешки интерферони.
  Противовъзпалително действие:
  • Инхибира синтеза на провъзпалителни цитокини като TNF-a
  Противовирусно действие
  • Инхибира активността на ДНК полимеразата и обратната транскриптаза, ензими, които играят ключова роля при възпроизводството на вируса.

  ПОЛИЗАХАРИДИТЕ на ASTRAGALUS притежават имуномодулиращо и тонично-адаптогенно действие.
  Имуномодулиращо действие:
  • Увеличават фагоцитозата и продукцията на имуноглобулини IgM, IgE и интерферон и намаляват производството на TNF-a и интерлевкин 6, 10 и 12. Тази активност върху имунната система се оказва ефективна, особено срещу грипни вируси тип I и ротавируси. От клинична гледна точка е доказана тяхната ефективност за предотвратяване и справяне с настинки чрез намаляване на тяхната продължителност и сериозността на симптомите.
  • Повишават активността на интерлевкин 2, подобряват лимфоцитния отговор и подобряват активността на NK клетките.
  Тонично-адаптогенно действие:
  • Могат да подобрят адренокортикалното функциониране, като по този начин увеличават прага на резистентност към стресови фактори.

  РЕСВЕРАТРОЛЪТ е мощен антиоксидант и има противовъзпалително имуномодулаторно и антивирусно действие.
  Антиоксидантно действие:
  • Инхибира производството на супероксидни аниони и водороден пероксид чрез макрофаги.
  Противовъзпалително действие:
  • В белодробните епителни клетки инхибира освобождаването на IL-8 и GM-CSF (фактор за стимулиране на гранулоцит-макрофаг колония).
  • Инхибира транскрипцията на NF-kB чрез инхибиране на IkB киназата, както и на АР-1.
  Имуномодулаторно действие:
  • Инхибира активността на ДНК полимеразата и обратната транскриптаза, ензими, които играят ключова роля при възпроизводството на вируса.
  Противовирусно действие:
  • Той действа срещу пролиферацията на няколко вируса чрез инхибиране на синтеза на първите протеини, необходими за техния цикъл на репликация.

  ЛАКТОФЕРИНЪТ е гликопротеин, функциониращ като основен елемент на вродения имунитет при бозайници.Има антибактериално и противовирусно действие.
  Антибактериално действие:
  • Най-известното действие, развито от лактоферина, е бактериостатичното. Пролиферацията на бактериите се възпрепятства благодарение на свойствата, които блокират желязото. Въпреки това е станало известно, че освен бактериостатичното действие, лактоферинът действа и като бактерицид. Този ефект се постига чрез увреждане на външната мембрана на бактериите с последваща промяна на пропускливостта. Компонентът на бактериалната мембрана, повлиян от действието на лактоферина, е протеин, наречен порин. Бактерицидният ефект на лактоферицин В, пептид, получен от протеолизата на N-края на лактоферин, се оказа много по-силен от този на самия лактоферин. Лактоферицин В доказа, че има по-широк обхват и бързо инхибира способността на бактериите да образуват колонии в повечето от изследваните щамове.
  Противовирусно действие:
  • Изглежда, че играе ключова роля в механизмите на защита на клетките-гостоприемници, тъй като модулира няколко имунни процеси.
  • Доказано е, че неутрофилните клетки имат ниско количество лактоферин по време на вирусни инфекции. Това изглежда е причината за поствирусните бактериални инфекции.
  Противогъбно действие:
  • Доказано е, че лактоферицин В (N-края на лактоферина) може да убие клетките на Candida albicans и да инхибира способността им да образуват колонии.
  Имуномодулиращо действие:
  • Имуномодулиращото действие на лактоферина зависи от способността му да стимулира растежа и диференциацията на Т-клетките. Освен това, тази молекула се свързва с основния комплекс за хистосъвместимост (МНС), с Т4-клетките (хелперна Т-клетка) и с Т8-клетките (клетки убийци). Изглежда, че играе роля и в регулирането на цитокините и лимфокините.

  УНКАДЕП ФОРТЕ / UNCADEP FORTE употреба:

  Препоръчителният дневен прием на хранителната добавка Ункадеп  форте е една капсула дневно в продължение на 2-3 месеца. След интервал от един месец, може да се повтори употребата му с цел подсилване на имунната система.

  УНКАДЕП ФОРТЕ / UNCADEP FORTE състав:

  Котешки нокът (Uncaria tomentosa Willd. (Ex schult.) кора, сух екстракт 3% оксиндолови алкалоиди - 220 mg, в т.ч. оксиндолови алкалоиди 6.60 mg
  Astragalus (Astragalus membranaceus Bung.) корен, сух екстракт, 70% полизахариди - 100 mg в т.ч. полизахариди 70.0 mg
  Лактоферин - 25.0 mg
  Японската фалопия (Polygonum cuspidatum Siebold & Zucc) 98% Ресвератрол - 20.5 mg в т.ч. ресвератрол 20.0 mg

  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 се предлага във vitania.bg на цена от 22,55 лв. Може да бъде закупен и офлайн (цената е различна от тази в сайта) от Аптека Витания - офис, Димитровград - Кауфланд, Несебър - Т-МАРКЕТ, София - Дружба, София - Люлин, Кауфланд, София - МБАЛ НКБ "Трета градска болница", София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Константин Величков, София - Младост 1, София - Студентски град. Както всички други продукти от За имунитет и жизненост, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от Витания на преференциална цена от 2,26 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София. Доставка до 2 часа за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от vitania.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от vitania.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа