• До 40% ОТСТЪПКА на продукти при оток и разширени вени
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  ЗЕТА ТОНИК флакони 10 мл. x 20 ZETA Tonic fl. 10 ml. х 20

  ЗЕТА ТОНИК флакони 10 мл. x 20 30,00 лв. от Vitania.bg
  30.00 лв. При покупка получавате: 2.1 бонус точки
  Купи само за
  3.00 лв. + 270 бонус точки.
  Полезност

  Описание на ЗЕТА ТОНИК флакони 10 мл. x 20

  ЗЕТА ТОНИК / ZETA TONIC описание:

  ЗЕТА ТОНИК е хранителна добавка с производител Ербозета, Сан Марино. Зета Тоник съдържаща витамини, растителни екстракти, фосфатидилсерин и L- теанин. Тонизиращо средство за възстановяване при състояния на слабост и за подобряване на паметта.

  ЗЕТА ТОНИК / ZETA TONIC употреба:

  Препоръчителната доза е 1 еднодозова бутилка дневно за предпочитане сутрин.
  • вземете бутилката;
  • натиснете силно, докрай, така че съдържанието на капачето  да се изсипе в разтворителя.
  • разклатете добре, махнете капачката и изпийте получената суспензия.

  ЗЕТА ТОНИК / ZETA TONIC състав:

  Акациев мед,(Acacia honey)
  Розов златовръх, Roseroot(Rhodiolarosea),екстракт от хидролиза на корен
  Концентриран сок от боровинки (Bilberry,Vaccinium myrtillus),
  Китайски лимонник(Schisandra fruit) плодове, сух екстракт, 1% Шизандрини,
  Индийски женшен (Ashwagandha root)(Withania somnifera), корен, сух екстракт, 3% витанолиди.
  Концентриран сок от нар (Pomegranate ,Punica granatum),
  Фосфатидилсерин,
  L-Теанин,
  Витамин С,
  Витамин В6,
  Витамин В12.
  Фолиева киселина

  Стресът, преумората и намалената концентрация са нашите обичайни спътници. Ден след ден те се натрупват, отслабват организма, намаляват съпротивителните му сили. Правят ни вяли, отпуснати и безразлични, съсипват потенциала на нашата памет и концентрация, убиват желанието ни за живот. В такова състояние не бързайте да посягате към силни успокоителни и/или стимулиращи средства. От хилядолетия насам хората са си помагали с билки.

  Затова ние ви предлагаме „Зета тоник“, разработен на базата на изпитани лечебни растения, обогатен с витамини и биоактивни вещества. Той носи тяхното антиоксидантно действие, осигурява подобряване на паметта и концентрацията, помага за преодоляване на отпадналостта и последиците от стреса, стимулира познавателните процеси и умствената дейност като цяло.

  Кога да използвате Зета Тоник?
  „Зета тоник“ притежава тонизиращо-адаптогенна сила и е препоръчително да се използва:
  •  в периоди на възстановяване след боледуване, слабост на организма, физическа и психическа преумора, влошени памет и концентрация;
  •  за по-лесното преживяване на внезапни силни емоции и постоянен стрес;
  •  при нужда от укрепване на способността за учене, памет и концентрация при ученици и студенти;
  •  за подобряване паметта при по-възрастни хора;
  •  при нужда от енергия, яснота и сила на ума.

  Кои са съставките на „Зета тоник“ и какви ползи носят те на организма?
  Съчетанието на трите силни адаптогена – родиола розея, шизандра и ашваганда подобрява адаптивните способности на организма и го тонизира. Като действат в синергия, билките намаляват физическото и психическо изтощение, повишават устойчивостта и работоспособността. Под влиянието им нарастват възможностите за учене, човек може да разчита на по-добра памет и концентрация.

  Към тях са добавени нар и боровинка, които имат силно антиоксиданто действие и съставките им съдействат за неутрализиране на опасните свободни радикали.

  Във формулата на Зета Тоник са включени биоактивни вещества като L-Теанин и фосфатидилсерин за стимулация на мозъчната дейност, подобряване паметта и концентрацията и противодействие на стреса. Не са пропуснати витамин С с неговото силно антиоксиданто действие и незаменима роля за възстановителните процеси, както и важните за нервната система и за общото здраве витамини от В комплекс – B6 (пиридоксин), В9 (фолиева киселина), B12 (кобаламин). За доброто антиоксидантно действие на „Зета тоник“ допринася и използваният акациев мед.

  Розов златовръх (Rhodiola rosea), екстракт от хидролиза на корен
  Розовият златовръх, известен още като родиола розея, отдавна се слави със своите адаптогенни свойства. Те са потвърдени и от съвременните клинични проучвания, които недвусмислено установяват възможностите на билката да влияе за адаптирането на организма към променливите условия на средата. Приемът на екстракт от розов златовръх повишава физическата устойчивост и подтиква преодоляването на физическото и психическо изтощение. Отчита се намаляване на времето на реакция, повишаване на способностите за учене и подобрени памет и концентрация. Увеличава се потенциалът на организма да се справя със стресовите натоварвания.

  Индийски женшен (Ashwagandha root,Withania somnifera), сух екстракт от корен, 3% витанолиди
  Индийският женшен е сред най-силните адаптогени, използвани в традиционната медицина. Съвременната наука проучва с интерес богатия състав на ашвагандата и вече до голяма степен са известни механизмите, по които характерните ѝ съставки (витанолиди, стероидни лактони) въздействат на централната нервна система и на организма като цяло. Особено ценни са свойствата на ашваганда да се противопоставя на стреса и да стимулира познавателните (когнитивните) способности. Тя е препоръчителна при проявен дефицит на вниманието и за подобряване на паметта.

  Китайски лимонник (Schisandra chinensis), сух екстракт от плодове, 1% шизандрини
  Шизандрата е друг признат адаптоген, използван от древността. Доказано е в клинични условия, че приемът ѝ стабилизира и повишава психо-физическите показатели на болни, изпаднали в изтощение. Съставките ѝ стимулират физиологичните процеси, които осигуряват повече енергия, повече сила и по-добри рефлекси, по-добра памет и концентрация.

  L-теанин
  Ако сте любители на зеления чай, няма начин да не сте чували за тази аминокиселина. Тя е известна със свойството си да преминава кръвно-мозъчната бариера и да релаксира мозъка. Под влиянието ѝ умът ви се чувства прояснен, става бърз и остър, емоционалният стрес намалява, когнитивните (познавателните) способности се повишават, усилват се памет и концентрация. Учените вече знаят, че това се дължи на свойството на L-теанина значително да увеличава производството на GABA (аминокиселина, съпричастна с оптималната работа на мозъка и централната нервна система), допамина и серотонина (хормоните на щастието).

  Фосфатидилсерин
  Веществото е най-важният фосфолипид в мозъка. Той участва в биохимичните механизми, които осигуряват когнитивните (познавателни) функции и ученето при възрастните, стимулират подобряване на паметта и концентрацията. Дефицитът му се свързва с мозъчната дегенерация.

  Концентриран сок от нар (Pomegranate, Punica granatum)
  Дребните зрънца на нара са изключително богати на полифеноли и притежават мощно антиоксидантно действие. Медицината вече е доказала свойствата на комплекса полифеноли в този плод да потиска окисляването на лошия холестерол (LDL – липопротеини с ниска плътност) и да пази от атеросклероза. А чистите кръвоносни съдове са важни както за здравето на сърцето, така и за оптималното състояние на мозъка.

  Концентриран сок от боровинки (Bilberry, Vaccinium myrtillus)
  Боровинките съдържат витамини, минерали и биоактивни вещества, подкрепящи работата на различните жизнени системи в организма. Но особени ценни те са поради високото си съдържание на антоцианини – багрилата, които осигуряват тъмния цвят на плодовете и зеленчуците. Антоцианините са сред веществата с най-силно антиоксидантно действие, което пази клетките от разрушителното влияние на свободните радикали, оксидативен стрес, увреждане и израждане.

  Акациев мед (Acacia honey)
  Той е сред най-ценните и полезни видове мед. Подобно на нара и боровинката има отлично антиоксидантно действие. Освен другите си лековити свойства, акациевият мед нежно релаксира нервната система, действа добре при нервно напрежение и повлиява успокояващо психичните разстройства.

  Витамини C, B6 (пиридоксин), В9 (фолиева киселина), B12 (кобаламин)
  Витамини C
  Това вероятно е най-популярният сред витамините. Намесва се на практика в почти всеки процес, осигуряващ нормалната дейност на организма, притежава мощно антиоксидантно действие.

  B6 (пиридоксин)
  Наред с другите си свойства е отговорен за синтеза на хормона на щастието – серотонин. Има важна роля за подобряване на паметта и концентрацията. Недостигът му се свързва с депресивни състояния и увреждане на нервната система.

  В9 (фолиева киселина)
  Знае се, че фолиевата киселина е изключителна важна за формиране на пълноценен ембрион при бременност. Но тя е необходима също за добрата мозъчна дейност при възрастните и за производството на допамин и серотонин – така наречените хормони на щастието, действащи като невротрансмисери.

  B12 (кобаламин)
  Кобаламинът е определящ за състоянието на нервната система – централна и периферна. Включва се във формирането на миелиновата обвивка на нервните влакна, поддържа тонуса на нервните клетки. При недостигът му са затруднени познавателните способности – внимание, памет и концентрация и т. н.

  Зета Тоник съдържа тези три витамина от В комплекс във формулата си, защото в съчетание те имат отговорна роля за опазването на кръвоносните съдове от атеросклеротични плаки, а дефицитът им се свързва с повишен риск от сърдечни заболявания и мозъчен инсулт.

  Употреба
  С оглед максималното запазване на силата на съставките „Зета тоник“ се предлага във флакони за еднократна употреба от 10 мл. Достатъчно е да натиснете капачето на бутилчицата силно – до отказ. Съдържанието му ще се изсипе в разтворителя. Разклатете енергично, отворете и изпийте тоника. Препоръчително е да го приемате веднъж на ден, сутрин. В една опаковка има 20 флакона. Не съдържа лактоза и глутен.


  ЗЕТА ТОНИК флакони 10 мл. x 20 се предлага във vitania.bg на цена от 30,00 лв. Може да бъде закупен и офлайн (цената е различна от тази в сайта) от . Както всички други продукти от За имунитет и жизненост, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ЗЕТА ТОНИК флакони 10 мл. x 20 се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от Витания на преференциална цена от 3,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Коментари

  Мирела Колева 2019-03-29 16:48:45

  След едномесечен прием по едно флаконче на ден, започнах отново се да чувствам тонизирана, енергията ми се възвърна, умората изчезна.

  Сара Петрова 2019-08-06 14:52:30

  Ползвам си го всеки ден и съм много доволна.

  ЗЕТА ТОНИК флакони 10 мл. x 20 - подобни продукти