Сайтът използва бисквитки.

 • 20% ОТСТЪПКА на продукти за деца
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика Avene
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти Bioderma ABCDerm
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти VITABIOTICS
  Поръчай сега
 • » »
  Бебешки храни и аксесоари

  Бебешки храни и аксесоари

  Дали вашето бебе е добре хранено? Дали правилно подбирате храната му? Получава ли всичко необходимо за израстването и развитието си? Дали избраните аксесоари са подходящи? Това са въпроси, които измъчват всички родители - особено през първите месеци и по времето на захранването.

  Как да изберете подходяща храна за вашето бебе?

  И най-доброто адаптирано бебешко мляко не може да е еднакво добро за всички бебета. Може да ви се наложи да пробвате няколко вида, докато намерите най-подходящото. Така, ако на бебчо му е трудно да се справя с лактозата, ще трябва да потърсите формула с друг вид въглехидрат.

  При захранването започнете със зеленчуци, плодове и зърнени. Може да приготвяте пюретата сами или да ги купувате готови, фабрично произведени. Това, че предпочитате да ги купувате готови, не значи, че сте лоша майка. Те са произведени съобразно строги санитарни изисквания и по рецептури, отговарящи на бебешките потребности от хранителни вещества.

  Когато избирате храна за своето бебе, следете дали тя е създадена за възрастта на детето ви като консистенция и хранителни стойности; какви са основните съставки в нея (тези, най-отпред в списъка); срока на годност; има ли добавена захар и сол, царевичен сироп, изкуствени оцветители, аромати, консерванти, генно модифицирани продукти. Не пропускайте да обърнете внимание на целостта и чистотата на опаковката.

  Кога трябва да започнете със захранването?

  Според съвременната медицина, това трябва да се случва между 4 и 6 месечна възраст. По това време бебето е пораснало и има нужда от по-голямо количество хранителни вещества и енергия, отколкото може да му осигури млякото. Много важен фактор е психо-физическата готовност на детето.

  По какво в бебешкото поведение ще познаете, че слънчицето ви е готово за преминаване към общо хранене? Вече седи уверено с опора и контролира движенията на главата си, държи я стабилно изправена. Надраснало е вродения рефлекс да избутва с език навън всичко, попаднало в устата му и успява целенасочено да поставя ръце и играчки в нея. Близо два пъти по-тежко е от момента на раждането си. Наблюдава ви любопитно, когато похапвате, опитва се да ви имитира, навежда се напред, отваря устичка.

  Ако все пак се колебаете, консултирайте се с педиатъра си, дали е време да започнете със захранването.

  Продукти и аксесоари, които ще откриете в този раздел

  На Vitania.bg ще намерите различни видове качествени бебешки храни и аксесоари от първа необходимост:

  • адаптирани млека за новородени (0 - 6 месеца), които максимално се доближават до майчината кърма; преходни млека (6 - 12 месеца); адаптирани млека за деца между 1 и 3 години; специализирани млека и храни за специални хранителни потребности;
  • бебешки инстантни млечни каши с плодове, плодови закуски, плодови и млечни напитки, чайове и детски бисквити, чай за кърмачки;
  • шишета за хранене, включително модели за отвеждане на въздуха против колики, неразливащи се чаши с твърд накрайник и други аксесоари;
  • биберони за хранене и биберони-залъгалки.

  Качествените и добре подбрани аксесоари са не по-малко важни от качествените млека, пюрета и каши. Бебешкото хранене до голяма степен зависи от удобните шишета, подходящата форма на биберона и оптималната му пропускливост.

  Търсете бебешките храни и аксесоари в специализираните магазини и аптеките. Доверете се на марките Hipp, Nan, Frisolac, Avent, Philips.

  Защо да поръчате от онлайн аптека “Витания”?

  Бебешките храни и аксесоари се ползват със специалното ни внимание. Ние ги подбираме много прецизно и следим новините при производството им. Познаваме ги добре, използваме ги за собствените си деца. Можем да ви консултираме за подходящите храни според възрастта и потребностите на вашето бебе и за най-добрите аксесоари за хранене и привикване към самостоятелно пиене. Предлагаме ви марките “Хип”, “Нан”, “Фризолак”, “Авен”.

  Стараем се да поддържаме широк ценови диапазон без компромиси с качеството, за да осигурите на децата добър старт. Промоциите и бонусите за лоялни клиенти намаляват цените и така можете да поръчвате по-скъпа марка продукти.

  Изберете нужните ви бебешки храни и аксесоари или ни се обадете и ние ще ви помогнем с избора.

  Зарежда
  Няма намерени продукти