Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти против изпотяване
  Поръчай сега
 • До 50% ОТСТЪПКА на слънцезащита
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на продукти URIAGE BEBE
  Поръчай сега
 • До 35% ОТСТЪПКА на козметика АVENE
  Поръчай сега
 • Защо Витания?
  » » »
  ПРОСТАДЕП капс. x 30 ЕРБОЗЕТА

  ПРОСТАДЕП капс. x 30 ЕРБОЗЕТА

  PROSTADEP caps. x 30 ERBOZETA
  Кат. №: 66353

  Съдейства за подобряване дейността на простатната жлеза, подпомага и улеснява уринирането.

  ПРОСТАДЕП капс. x 30 ЕРБОЗЕТА 31,40 лв. от Vitania.bg
  31.40 лв. При покупка получавате: 2.2 бонус точки
  Купи само за
  3.14 лв. + 282.6 бонус точки.
  Полезност
  Описание на ПРОСТАДЕП капс. x 30 ЕРБОЗЕТА

  “Простадеп” е хранителна добавка за уголемената простата, която подобрява и улеснява уринирането на мъжете в зряла възраст. Подходяща е за профилактика и поддръжка на нормалното състояние на жлезата. Съставът ѝ включва екстракт от Сао Палмето, екстракт от Ортосифон и селен. 

  Как действа Prostadep? 

  Действието на хранителната добавка се определя от активните вещества в нея: 

  • Сао Палмето е основната съставка на “Простадеп”. Екстрактът действа чрез потискане на ензима, който е отговорен за растежа и деленето на клетките на простата. В резултат се забавя нарастването ѝ и намалява натискът върху уретрата, подобрява се уринарната функция; 

  • Ортосифон - извлекът от билката е силен диуретик. Като повлиява бъбреците, той увеличава отделянето на урина, активира изхвърлянето на вода, пикочна киселина и ненужни на организма вещества. Включен е в Prostadep, защото намалява възпалението на пикочните пътища и бактериалните инфекции; 

  • селенът е добър антиоксидант, той участва в превенцията на нарастването на простатната жлеза. 

  Prostadep ви осигурява подобрение на нарушеното уриниране, причинено от уголемената простата. Усилва струята, намалява риска от непълно изпразване на пикочния мехур и произтичащите от това нежелани последици. Поддържа пикочните пътища здрави и ви защитава от разрастване на жлезата. 

  Употреба на “Простадеп” 

  Една опаковка Prostadep на Erbozeta съдържа 30 броя капсули и е достатъчна за едномесечен прием. Вземайте по една сутрин преди хранене. 

  Не са отбелязани странични ефекти, но ако имате проявена чувствителност към някоя от съставките, не го използвайте. 

   “Простадеп” e произведен според европейските стандарти и добрите производствени практики във фармацията от “Ербозета”, Сан Марино, и е регистриран в Регистър на хранителните добавки на италианското здравно министерство. 

  На Vitania.bg ви предлагаме Prostadep на добра цена. Свържете с нас в онлайн аптека “Витания” при необходимост от допълнителна информация. Поръчайте, вземете доставката си и се погрижете за простата си! 

  ПРОСТАДЕП / PROSTADEP подробно описание:

  ПРОСТАДЕП® е хранителна добавка с растителни екстракти и селен. Сао палмето е полезен за функционирането на простатата, а Ортосифонът за функционирането на пикочните пътища.
  СВОЙСТВА

  • Сао палмето: Екстрактът от Сао пелмето инхибира ензима 5-алфа-редуктаза, който причинява клетъчна пролиферация и вследствие на това простатомегалия (уголямяване на простатата). Това определя подобрение на нарушенията в уринирането, възникващи при уголемяване на простатата: трудности при започване на уриниране, слаба струя, продължително уриниране и усещане за ненапълно изпразване на пикочния мехур.
  • Ортосифон: Има силно диуретично действие на ниво бъбречните тубули, където увеличава екскрецията на вода, натрий, хлор, азотни вещества и пикочна киселина. Освен това намалява честотата на инфекции от бактериален произход и възпаленията на пикочните пътища.
  • Селен: Антиоксидантно средство, полезно за предотвратяване уголемяването на простатната жлеза (простатомегалия).
  Простадеп е хранителна добавка с производител Ербозета, Сан Марино.
  Съдейства за подобряване дейността на простатната жлеза, подпомага и улеснява уринирането.
  Сао палмето инхибира 5-алфа-редуктазния ензим, който е отговорен за клетъчната пролиферация и следователно за доброкачествената хипертрофия на простатата и подобрява уринарните разстройства, свързани с подуване на простатата, като: затруднение при започване на уриниране, намаляване потока на урината, усещане за пълен пикочен мехур дори след уриниране. Ликопенът антиоксидант, полезен за предотвратяване подуването на простатата.

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

  Не са известни странични ефекти, свързани с използването на този продукт. Избягвайте да го използвате в случай на известна свръхчувствителност към един или повече от компонентите му.

  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:

  Да се съхранява на места, недостъпни за деца! Да не се превишава препоръчителната доза. Добавките не са предназначени за заместители на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Не се препоръчва използване на продукта от жени в детеродна възраст и при лица от двата пола преди пубертета.

  СЪХРАНЕНИЕ:

  Да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от директни източници на топлина. Консумирайте до датата, посочена на опаковката

  ПРОСТАДЕП / PROSTADEP състав:

  Сао Палмето (Serenoa repens (Batram) Small.)
  плодове сух екстракт, 45% Мастни киселини и 0.08%
  Фитостероли
  Ортосифон (Orthosiphon stamineus Benth) листа,
  Сух екстракт, 0.2% Синенсетин
  Селен L-Methionine
  Дневна доза
  (1 капсула)
  Сао Палмето 320 mg
  от които -Мастни киселини 144 mg
  -Фитостероли 0,26 mg
  Ортосифон 120 mg
  от които Синенсетин 0,24 mg
  Селен 55,0 mcg
  ОПАКОВКА:
  30 капсули
  НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН. НЕ СЪДЪРЖА НАТУРАЛНА ЛАКТОЗА

  Днес една от най-популярните теми за мъжкото здраве е тази за уголемена простата и затруднено уриниране. За проблеми с простата започва да се говори около 40тата година на мъжа. Те стават все по-чести след 50те и към 60-70 годишна възраст засягат повече от 80% от господата.

  Какво представлява простатата и какви са функциите ѝ
  Простатата е част от мъжката полова система. Намира се под пикочния мехур и обхваща плътно уретрата – каналът, който отвежда урината през пениса навън. Изградена е от два типа жлези – периферни и периуретрални (тези, които са около уретрата). Прилича на кестен с размер около 3 см и нормално тежи от 20 до около 40г.

  Какви са типичните проблеми с простата и какво ги предизвиква
  Ако в млада възраст най-честите оплаквания са от простатит (възпаление на простатата), то с напредване на годините се говори най-вече за уголемена простата и произтичащото от това затруднено уриниране.

  Като част от половата система на мъжа, жлезата е силно зависима от мъжките полови хормони. Така с увеличаването на свободния тестостерон в пубертета тя достига нормалните си размери и започва да отделя простатен секрет. С намаляването на свободния тестостерон за сметка на увеличения дихидротестостерон и естроген след четвъртото десетилетие в нея настъпват промени, които се толкова масови, че се смятат по-скоро за типично състояние на зрялата възраст. Изразяват се в разрастване на периуретралните жлези, което освен че води до уголемена простата, води и до притискане на уретрата, постепенно намаляване на светлия отвор и пропускливостта ѝ и съответно затруднено уриниране.

  Това уголемяване се нарича доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ). Само по себе си е лечимо и не представлява сериозна заплаха за здравето и живота на мъжа. Не се свързва с рака на простатната жлеза. Симптомите ѝ са обикновено често уриниране, включително нощно; спешност на позивите за уриниране; отслабване на струята; болезненост. При занемаряване доброкачествената простатна хиперплазия влошава силно отделянето на урината. Постоянното затруднено уриниране води до задържане на урина в пикочния мехур, до промени в строежа  и нарушаване на функциите му, до увреждания и възпаления в цялата отделителна система и бъбреците.

  Prostadep – за помощ при проблеми с простата, за превенция и поддръжка
  Това е хранителна добавка, създадена за проблемите на уголемената простата и затруднено уриниране. Препоръчва се също за превенция и поддръжка на оптималното състояние на жлезата.  

  Съдържа изключително важни фитостероли, флавони и мастни киселини с натурален произход (от Сао палмето и Ява чай) и селен.

  „Простадеп“ се произвежда от Erbozeta S.p.A в чисти помещения според изискванията на фармацевтичния стандарт. Поддържа се постоянна влажност от RH<20% и температура от 18° С. HEPA филтри осигуряват постоянно чист въздух. В складовете за суровини и готова продукция температурата е контролирано под 25° С.

  Спазват се нормите на добрата производствена практика (GMP) във фармацевтиката при пълно съответствие с НАССР в производството на храните. Системата за управление на качеството е със защитени сертификати по ISO 9001 и ISO 13485. Осигурена е пълна проследимост на готовата продукция от доставката на суровините до пласмента ѝ. Prostadep е регистриран от италианското Министерство на здравето и качествените му показатели надхвърлят нормите на фармацевтичните стандарти на Европейския съюз. Продуктът не съдържа глюкоза, лактоза и глутен.

  Как действат основните съставки на Prostadep
  За помощ при установени проблеми с простата създателите на продукта са се спрели на природни съставки с доказано ефективно действие върху уголемена простата и затруднено уриниране.

  Какво е действието на екстракта от Serenoa repens
  Това е палма-джудже, позната още като Сао палмето. Смята се за ендемичен вид. Вирее в субтропичния климат на югоизточните Съединени щати и по крайбрежните пясъчни хълмове на Персийския залив. Расте изключително бавно и достига максимум до 4 метра. Живее стотици години.

  Използват се узрелите червеникаво-черни меки плодове с твърда сърцевина и семената. Те са богати на мастни киселини (капронова, капринова, лауринова, каприлова, миристинова, линолова, олеинова, линоленова, палмитинова и стеаринова), захари, фитостероли, флавоноиди, тритерпени, каротеноиди и т.н.

  Местното население използвало Сао палмето при множество различни болежки, но днес липофилният (разтваря се в мазнина) екстракт от семената на палмата-джудже е използван най-вече при уголемена простата и затруднено уриниране. В случая той има две основни функции:
  •  потиска ензимите, които предизвикват превръщането на тестостерона в дихидротестостерон;

  •  пречи на свързването на дихидротестостерона с рецепторите в простатната жлеза и така отслабва андрогенния отговор, който определя доброкачественото клетъчно разрастване (хиперплазия).

  Колко важно е намаляването на количеството дихидротестостерон и свързването му с клетъчните рецептори, осигурявано от екстракта от Serenoa repens, говори фактът, че в клетките на мъж с уголемена простата дихидротестостеронът е около пет пъти повече, отколкото при здрава простата.

  С какво помага билката Orthosiphon stamineus
  Нарича се още „Ява чай“ или „Котешки мустачки“. Расте в тропическите области. Съцветията ѝ са гроздовидни. Тичинките им стърчат настрани в снопчета, прилични на котешки мустаци, откъдето идва и едно от имената на билката. Използват се надземните части на младото растение. Химическият му състав включва флавони (синенсетин и изосиненсетин), глюкозиди (ортосифонин), тритерпенови сапонини, феноли, органични киселини и мазнини, соли на калия, танини, дитерпени и т. н.

  Билката е основно с диуретично и антибактериално действие. Потиска възпаленията на отделителната система и противодейства на инфекциите. Стимулира диурезата и активира изхвърлянето от тялото на задържаната вода заедно с отпадни продукти като пикочната киселина, съединения на азота, хлор, натрий. Експерименти, осъществени в Германия, показват, че резултатите при прием на воден извлек от котешки мустачки са напълно сравними с тези при приема на фуроземид (вещество от групата на диуретиците).

  Така при уголемена простата и затруднено уриниране отделителната функция на бъбречните тубули получава силна подкрепа и не се стига до натрупване на отпадни вещества.

  Ролята на селена в „Простадеп“
  Минералът е познат основно като мощен антиоксидант и имуномодулатор. Той се включва в производството на селен-зависимата глутатион пероксидаза (GSHPx). А  глутатион пероксидазите формират ензимна група с отлична извличаща сила.

  При проведен двойно сляп плацебо контролиран опит са отчетени намаляване на специфичния простатен антиген и подобряване в определена степен на уродинамичните показатели на пациентите с уголемена простата.

  Като обединява проверените действия на Serenoa repens, Orthosiphon stamineus и селен формулата на Prostadep осигурява облекчаване на симптомите при нежеланите проблеми с простата, подкрепя преодоляването на затруднено уриниране при уголемена простата и ви връща самочувствието.
  След консултация със специалист използвайте „Простадеп“ като поддръжка и профилактика на простатната жлеза или като допълващо към назначените ви медикаменти. Приемайте по една капсула преди закуската сутрин.
  Регистър на хранителните добавки на Италианското Министерство на Здравеопазването КОД № 971

  Производител  и дистрибутор:
  Erbozeta S.p.A.
  Strada delle Seriole, 41/43
  47894 Chiesanuova (RSM)
  www.erbozeta.com
  info@erbozeta.com

  Дистрибутор за България:
  Киат Фарма ЕООД
  София, жк Студентски град,
  ул Акад. Ст. Младенов № 8
  тел. 0884791576,
  www.kiatpharma.bg;
  е-mail: office@kiatpharma.bg

  Регистър на хранителните добавки на Италианското Министерство на Здравеопазването КОД № 971

  Прочети повече >>
  Допълнителна информация

  ПРОСТАДЕП капс. x 30 ЕРБОЗЕТА се предлага във vitania.bg на цена от 31,40 лв. Може да бъде закупен и на място във физическите ни обекти, цената е различна от тази в сайта, на адрес: ONLINE Aптека Витания, София - Метростанция Константин Величков, София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Младост 1, София - Люлин, Кауфланд, София - Младост 4, Кауфланд, София - Дружба, BILLA, София - Дружба, T MARKET, София - Студентски град, Димитровград - Кауфланд, Петрич - Кауфланд, Сандански - Кауфланд. Както всички други продукти от категория За самочувствието на мъжа, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ПРОСТАДЕП капс. x 30 ЕРБОЗЕТА се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от vitania.bg на преференциална цена от 3,14 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  Коментари
  47,10 лв.