Сайтът използва бисквитки.

 • До 60% ОТСТЪПКА през седмицата, посветена на жената
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика SEBAMED BABY
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на витамини и минерали SUPRAVIT
  Поръчай сега
 • Защо Витания?
  »
  »
  »
  ЗЕТА КОЛЕСТ капс. х 30 1+1 на 50% от цената ЕРБОЗЕТА

  ЗЕТА КОЛЕСТ капс. х 30 1+1 на 50% от цената ЕРБОЗЕТА

  ZETA COLEST caps. 2 x 30 ERBOZETA
  Кат. №: 70807
  ЗЕТА КОЛЕСТ капс. х 30 1+1 на 50% от цената ЕРБОЗЕТА 40,36 лв. от Vitania.bg
  40.36 лв. При покупка получавате: 2.82 бонус точки
  Купи само за
  4.04 лв. + 363.2 бонус точки.
  Описание на ЗЕТА КОЛЕСТ капс. х 30 1+1 на 50% от цената ЕРБОЗЕТА

  ЗЕТА КОЛЕСТ / ZETA COLEST описание:

  ЗЕТА КОЛЕСТ® капсули е хранителна добавка на базата на червени оризови дрожди, гугул, поликозаноли и
  Бял трън. Монаколин K, присъстващ в Червените оризови дрожди, помага да се поддържат нормални нива на холестерол в кръвта.
  Зета Колест е хранителна добавка с производител Ербозета, Сан Марино.
  Помощно средство за регулиране нивото на холестерола и триглицеридите в плазмата.
  Червените оризови дрожди, благодарение на съдържанието на Monacolin, намаляват ендогенното производство на холестерол и регулират нивата на триглицеридите.
  Поликозанолите понижават холестерола, предотвратяват липидната пероксидация и инхибират агрегацията на тромбоцитите.
  Гугул е добре известен със своето хиполипидемично действие, подобрява чернодробния LDL(липопротеини ниска плътност) метаболизъм, повишава нивата на HDL(липопротеини висока плътност) и инхибира агрегацията на тромбоцитите
  Силимарин със своето антиоксидантно, противовъзпалително и антифиброзно действие, защитава мембраните на чернодробните клетки, инхибира липидната пероксидация и ускорява обновяването на черния дроб.

  ЗЕТА КОЛЕСТ / ZETA COLEST употреба:

  Приемайте по една капсула на ден, за предпочитане вечер. Благоприятни ефекти се проявяват при дневен прием на 10 mg Монаколин K от препарати с червени оризови дрожди.
  Предупреждения: Съхранявайте на хладно и сухо място, далеч от директни източници на топлина! Да се съхранява на места, недостъпни за деца под 3 години! Не превишавайте препоръчителната дневна доза! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да не се използва при бременност, по време на кърмене и в случаи на терапия с хиполипидемични лекарства! Препоръчително е преди употреба да се консултирате с лекар.

  ЗЕТА КОЛЕСТ / ZETA COLEST състав:

  Червени оризови дрожди (Monascus purpureus) сух екстракт, от които 3% Монаколин K; Бял трън (Silybummarianum L. Gaertn.) плодове, сух екстракт, от който 80% Силимарин, желатин хранително качество, Гугул (Commiphoramukul Hook. Ex Stocks Engl.) пречистена смола сух екстракт, съдържащ 10% Гугуллипиди и 2,5% Гугулстерони; Сок от захарна тръстика (Saccharum officinarum L.) 98% поликозаноли и 60% октакозанол; разпадащи агенти: магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид; оцветители: E171, E132.
  НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН. НЕ СЪДЪРЖА НАТУРАЛНА ЛАКТОЗА.

  Съдържание 1 капсула:
  Червени оризови дрожди, сух екстракт  334 mg
  със съдържание на Монaколин K: 10 mg
  Бял трън плод, сух екстракт 187,50 mg
  със съдържание на Силимарин: 150 mg
  Гугул (Commiphora wighti),смола,екстракт 100 mg
  със съдържание на:
  -Гугуллипиди 10 mg
  -Гугулстерони 2,50 mg
  Захарна тръстика сух екстракт 31,70 mg
  със съдържание на:
  -Поликозаноли 31,06 mg
  - От тях 60 % Октакозанол 19 mg

  Високият холестерол в кръвта и ролята му за нарастването на сърдечносъдовите проблеми, инфарктите и инсултите са ежедневна тема за обществото ни. Модерното хранене, обездвижването и затлъстяването са предпоставка за масовостта на проблема. Всеки има близки и познати, за които необходимостта от регулиране нивата на холестерол е жизнено важна. Изключително подходящ за целта е продуктът „Зета колест“ на ERBOZETA S.p.A, Италия.
  Предназначение на „Зета колест“, капсули
  Zeta Colest е създаден да помага при липидни дисбаланси, проблеми при метаболизма на липидите (дислипидемия) и регулиране нивата на холестерол. Липидите са вещества на мастна основа, неразтворими във вода. Те са от определящо значение за оптималната работа на клетките и за правилното протичане на множество биохимични процеси. В същото време осигуряват организма енергийно.

  Дислипидемията се свързва с проблеми като:
  •  атеросклероза;
  •  хиперхолестеролемия;
  •  сърдечна недостатъчност;
  •  исхемични проблеми на сърцето;
  •  мозъчно-съдова исхемия.

  За всички тях е от определящо значение регулиране нивата на холестерол. На тази задача е подчинена и формулата на „Зета колест“, която обединява биоактивните съставки на червените оризови дрожди, белия трън, гугула, захарната тръстика.

  Произход и развитие (атерогенеза) на атеросклерозата и класификация на дислипидемията
  Атерогенезата се свързва с възпалителни процеси, започващи с нарушената цялост на ендотела (вътрешния епителен покривен слой) на кръвоносните съдове и струпване на липиди (основно триглицериди и естерифициран холестерол) на местата на уврежданията. Прекомерното натрупване на липиди намалява светлия отвор на кръвоносния съд. Той пропуска по-малък обем кръв, а това влошава достъпа на кислород до тъканите и дишането им.

  Когато това се случи с коронарните артерии, то може да причини хипоксия в тъканта на миокарда и впоследствие да се стигне до исхемични проблеми на сърцето. Тя от своя страна влече ред клинични усложнения и освен че инвалидизира пациента, изисква все по-високи разходи за здраве. Zeta Colest намалява сърдечния риск като ви осигурява възможност за регулиране нивата на холестерол в кръвта.

  Физиологичният дисбаланс, който води до хиперлипидемия, има приблизително следния механизъм – след хранене се увеличават плазмените хиломикрони. Увеличават се също триглицеридите и липопротеините с много ниска плътност (VLDL). Това е съпроводено от повишаване на LDL и на естерифицирания холестерол, нараства остатъчния VLDL и т. н.
   
  Установява се пряко отношение между повишените нива на холестерола и триглицеридите в кръвта. Заради това разпознаването на конкретния вид дислипидемия при всеки пациент е от решаващо значение за избора на подходящ метод на действие и от страна на специалиста за ефективно регулиране нивата на холестерол. Това е и причината Световната здравна организация да разработи класификация на основните пет категории дислипидемия:

  I  Екзогенна хиперлипидемия
  IIa  Хиперхолестеролемия
  IIb  Комбинирана хиперлипидемия
  III  Фамилна дизбеталипопротеинемия
  IV  Ендогенна хиперлипидемия
  V  Смесена хиперлипидемия

  Класификацията е разработена съобразно системните рискови фактори – наследствени особености, възраст на болния, и индивидуалните рискови фактори – затлъстяване, хипертония, диабет. Въз основа на конкретните данни се разкрива връзката между рисковите фактори и индивидуалния липиден профил на пациента. На базата на това и благодарение на информацията, получена от епидемиологичните наблюдения и изследвания, в медицината вече са уточнени някои от желателните стойности за липидните показатели.

  „Зета колест“ предлага чрез своите съставки контрол върху дислипидемията, а заедно с това осигурява и регулиране нивата на холестерол. Активните вещества в капсулите идват от червените оризови дрожди, белия трън, гугула и захарната тръстика.

  СВОЙСТВА:
  Червени оризови дрожди:
  Благодарение на съдържанието на Монаколин К оказват нормализиращо действие върху нивата на общия холестерол, LDL и триглицеридите. Освен това имат антиоксидантни свойства. По-специално, Монаколинът потиска  синтеза на ендогенен холестерол, като по този начин намалява концентрацията му в тялото.
  Поликозаноли:
  Намаляват концентрацията на общия холестерол и LDL в серума и повишават нивото на HDL. Подпомагат  лечението и забавят появата на атеросклеротични увреждания, предотвратяват липопротеиновата пероксидация и потискат агрегацията на тромбоцитите и при здрави и при хиперхолестеролемични индивиди.
  Гугул:
  Действа чрез стимулиране на чернодробния метаболизъм. Понижава нивата на липопротеините с много ниска плътност (VLDL) и липопротеините с ниска плътност(LDL),  и увеличава концентрацията на липопротеините с висока плътност (HDL). Оптималните нива на холестерола в кръвта, са фактори, повлияващи правилната работа на сърцето и кръвоносната система.
  Силимарин:
  Извлечен от плодовете на белия трън, той проявявя предпазващо действие върху черния дроб и има регенериращо въздействие върху чернодробните клетки.

  Проявяват се и други хиполипидемични (намаляващи липидите) свойства на смолата гугул, но механизмът им не е добре проучен. Те се състоят в:
  •  по-слабо абсорбиране на липидите в червата;
  •  подобряване метаболизма на липопротеините с ниска плътност в черния дроб, което увеличава количеството на LDL, преработван от него;
  •  засилване на отделянето на холестерол с дефекацията.

  Освен това под влиянието на гугул се увеличават липопротеините с висока плътност (HDL – добрият протеин), което е сериозна подкрепа на усилията за регулиране нивата на холестерол в кръвта и намалява агрегацията на тромбоцитите.

  Захарна тръстика (Saccharum officinarum L), сух екстракт, 98% поликозаноли, от които 60% октакозанол
  В сместа от восъчни вещества, характерни за захарната тръстика, се откриват така наречените поликозаноли, като най-активният сред тях е октакозанолът. Според химическия си характер те са линейни дълговерижни алифатни алкохоли, които са в състояние да намалят общия и лошия холестерол (LDL) и да повишат нивата на HDL (добрия холестерол) – при това без нежелани странични действия.

  Поликозанолите в екстракта от захарна тръстика осъществяват регулиране нивата на холестерол в кръвта по различни начини:
  •  увеличават разграждането на LDL;
  •  съдействат за по-големия брой LDL рецептори в черния дроб;
  •  потискат производството на ензима HMG-CoA редуктаза;
  •  намаляват размножаването (пролиферацията) на гладкомускулни клетки в стените на кръвоносните съдове;
  •  инхибират агрегацията на тромбоцитите;
  •  намаляват окисляването на липидите.

  Бял трън (Silybum marianum), плод, сух екстракт, силимарин
  Силимаринът е комплекс от флавоноиди в плодовете на белия трън. Известен е с антиоксидантното си, антифиброзно и противовъзпалително действие. Той се състои основно от силибинин, силидианин и силикристин. Може да неутрализира уврежданията върху черния дроб, причинени от силни токсини, като тези на зелената мухоморка (Amanita phaloid). Постига го, като активира полимеразата, произвеждаща рибозомната РНК, и забързва регенерацията на чернодробната тъкан. Неутрализира също свързването на отровите с клетъчните мембранни рецептори и пази клетките от токсикиране.

  Силимаринът потиска още липидното пероксидиране и превръщането на чернодробните стелатни клетки в миофибробласти, а това пък защитава органа от натрупването на колаген, който се свързва с цирозата.

  Гарантираната ефективност на „Зета колест“
  За да е ясно доколко продуктът осигурява регулиране нивата на холестерол, беше проведено рандомизирано плацебо контролирано изследване относно ефектите на хранителната комбинация от червени оризови дрожди, силимарин и октакозанол върху липидния профил, ендотелиалните функции и възпалителните параметри. Резултатите бяха публикувани в Journal of biological Regulators & Homeostatic Agents.

  Оказва се, че съставките в капсулите на патентованата хранителна добавка „Зета колест“ намаляват общия холестерол и холестерола с ниска плътност (LDL) при пациентите с дислипидемия. Също редуцират триглицеридите, сравнено както с изходното им равнище, така и с плацебо групата. Намаляват и нивата на адипоцитокините.

  Какво представляват триглицеридите?
  Със всекидневната консумация на храни и напитки организмът ни приема витамини, минерали и важни хранителни вещества, както и мазнини. Част от мазнините, които приемаме с храната се наричат триглицериди.
  Триглицеридите са молекули, намиращи се обикновено в кръвта. Когато те биват в повече, се складират в мастните клетки, в случай, че организмът изпита дефицит на храна. Високата им стойност носи рискове за здравето като появата на атеросклероза, която увеличава риска от инфаркт, инсулт и сърдечносъдови заболявания.

  Как да поддържаме добри нива на триглицеридите?
  Поддържане на здравословно тегло - Наднорменото тегло и затлъстяването са причина за появата на много здравословни проблеми, включително и за увеличаване на триглицеридите. В случай, че правите всичко възможно да свалите излишните килограми и няма ефект, консултирайте се с лекар.
  Консумирайте повече риба и по-малко червено месо и колбаси - Най-големите причинители на високите нива на триглицеридите са не само сладките изкушения и пържените храни, но и храните, богати на наситени мазнини и преработеното червено месо. Избягвайте приема на колбаси, пастети.
  Следете за количеството на калории - Може да си позволите да хапвате вашите любими храни, но само в случай, че спортувате редовно и ефикасно. Всяка излишна калория се превръща в триглицериди.
  Намалете консумацията на алкохол - Консумирането на повече от една чаша алкохол на ден при жените и повече от две при мъжете, може значително да увеличи триглицеридите.

  Уважавай Природата!

  Производител  и дистрибутор:
  Erbozeta S.p.A.
  Strada delle Seriole, 41/43
  47894 Chiesanuova (RSM)
  www.erbozeta.com
  info@erbozeta.com

  Дистрибутор за България:
  Киат Фарма ЕООД
  София, жк Студентски град,
  ул Акад. Ст. Младенов № 8
  тел. 0884791576,
  www.kiatpharma.bg;
  е-mail: office@kiatpharma.bg

  ЗЕТА КОЛЕСТ® капсули е хранителна добавка на базата на Червени оризови дрожди, Гугул, Поликозаноли и Бял трън. Монаколин K, присъстващ в червените оризови дрожди, помага за поддържане нормални нива на Прочети повече >>

  Допълнителна информация

  ЗЕТА КОЛЕСТ капс. х 30 1+1 на 50% от цената ЕРБОЗЕТА се предлага във vitania.bg на цена от 40,36 лв. Може да бъде закупен и на място във физическите ни обекти, цената е различна от тази в сайта, на адрес: ONLINE Aптека Витания, София - Метростанция Константин Величков, София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Младост 1, София - Люлин, Кауфланд, София - Младост 4, Кауфланд, София - Дружба, BILLA, София - Дружба, T MARKET, София - Студентски град, Димитровград - Кауфланд, Петрич - Кауфланд, Сандански - Кауфланд. Както всички други продукти от категория За здраво сърце, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ЗЕТА КОЛЕСТ капс. х 30 1+1 на 50% от цената ЕРБОЗЕТА се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от vitania.bg на преференциална цена от 4,04 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  26,90 лв.
  Добави в количката