Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти против изпотяване
  Поръчай сега
 • До 50% ОТСТЪПКА на слънцезащита
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на продукти URIAGE BEBE
  Поръчай сега
 • До 35% ОТСТЪПКА на козметика АVENE
  Поръчай сега
 • Декоративна козметика

  Декоративната козметика е тази, която придава на лицето ви цвят и характер, подчертава най-красивото у вас и маскира несъвършенствата. Гримирането е цяло изкуство, а добре подбраните гримове говорят за вкус, усет за стил и траен интерес към макиажа.

  Как да изберете подходяща декоративна козметика?

  В основата на добрия макиаж са добре подбраните продукти. Въпреки че съчетаването на цветовете и формите е до голяма степен въпрос на усет и вкус, има редица критерии, които осигуряват максимално адекватен избор. Да не говорим, че съвременната декоративна козметика съвсем не се изчерпва с фон дьо тен и руж, червило, молив, спирала и сенки.

  Основни критерии за избор на декоративна козметика

  Както в повечето области, така и при декоративната козметика е важно защо и при какви условия правите избора си.

  Водещият критерий, с който трябва да се съобразите в случая, е по какъв повод се гримирате - за официални вечерни или дневни събития, посещения на клубове и дискотеки, за работа, за свободното време и срещи с приятели и т. н. Поводът ще определи тежестта и характера на макиажа. Проява на лош вкус е с тежък грим за официални вечерни мероприятия да се разхождате в парка или да се потите във фитнеса.

  Важно е също на каква възраст сте - на девойки около 20те и по-млади и на възрастни дами не подхожда макиажът, използван от 30-40 годишни жени за светски събития. Задължително при избора е да отчитате какъв е вашият натюрел - цвят на косата и веждите, нюанс на кожата - дисхармоничните решения рядко водят до добър ефект освен ако не става дума за сценичен грим.

  Помислете какъв тип е кожата ви - не бива да забравяте, че козметичните продукти остават достатъчно дълго върху нея, за да ѝ повлияят - за добро или за зло в зависимост от това доколко са съобразени с проблемите и особеностите ѝ.

  Бъдете особено внимателни с гримовете за очи и устни - най-чувствителните и нежни зони от лицето. В този смисъл не пропускайте да проверите какъв е съставът на гримовете, лаковете, червилата, сенките и спиралите, дали няма да предизвикат алергична реакция или да увредят по някакъв начин кожата ви и т. н.

  Типът на кожата ви и съставът на козметичните продукти са важни при избора и на всички други формули, използвани при полагането на макиажа. Става дума за тези, които са необходими за професионален грим, па макар и полаган вкъщи: балсами и основи, праймъри, коректори, средства за контуриране, хайлайтъри, фиксатори. Ако не обичате да рискувате, доверете се за декоративната си козметика на производители като “Есенс”, “Виши”, “Кройтерхоф”, “Ла Рош-Позе”.

  Какви видове продукти може да откриете в този раздел?

  Предвидили сме всичко, което ви е нужно за перфектен грим на професионално ниво:

  • основи за макиажа, коректори, фон дьо тен - за трайни резултати с професионално качество;
  • червила и гланцове, подчертаващи изкусителната привлекателност на устните;
  • моливи и очни линии, сенки за очи и спирали за неотразим, прелъстяващ поглед;
  • руж, пудри, брокат - придават свежест и цвят на лицето;
  • лак и гел-лак, лакочистители, заздравители - за красиви и здрави нокти;
  • балсами за устни - само здравите устни могат да са красиви и изкушаващи;
  • аксесоари за полагане на грим - една четка отдавна не е достатъчна;
  • добре съчетани подаръчни комплекти декоративна козметика за близките ви по различни поводи, но и за вас самите и др.

  Предимства да поръчате онлайн от аптека “Витания”

  Vitania.bg е лицензирана за продажба на козметични продукти на дребно. Това ви дава гаранция, че подхождаме изключително отговорно при подбора, съхранението и продажбата на декоративна козметика и гримове. Отдаваме предпочитанията си на марки като Essence, Vichy, Krauterhof, La Roche-Posay, известни с качеството на формулите и добрата си репутация. Защото става дума не просто за козметични стоки, а за субстанции, които са в непрекъснат досег с очите, устните, кожата ви.

  За декоративната козметика ви осигуряваме разумни цени, а промоциите правят достъпни и формулите от по-висок клас. Изберете нужните ви гримове и поръчайте!