Сайтът използва бисквитки.

 • До 25% ОТСТЪПКА на продукти против стрии и целулит
  Поръчай сега
 • До 50% ОТСТЪПКА на слънцезащита
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на продукти URIAGE BEBE
  Поръчай сега
 • До 35% ОТСТЪПКА на козметика АVENE
  Поръчай сега
 • Филтри
  • Производители
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  »
  Витамини за очи

  Витамини за очи

  Очите ни са много сложни сетивни органи, благодарение на които до нас достигат над 80% от информацията за околния свят. Веднъж увредени, те не се лекуват и клетките им не се възстановяват. Затова от особено значение е защитата им и подкрепата им по естествен път - чрез доставяне на необходимите им хранителни вещества.

  Какво представляват витамините за очи?

  Витамините за очи са комплексни хранителни добавки, включващи определени биоактивни съставки, играещи важна роля за запазване на доброто зрение.

  В различните продукти участват различни вещества. Най-добрите задължително съдържат лутеин и зеаксантин, витамин C и E, мед и цинк - съставки, участващи във формулата AREDS2, създадена за контрол върху свързаната с възрастта макулна дегенерация.

  От хранителните добавки се повлияват добре още катарактата, глаукомата, болестта на сухото око, аномалии на роговицата и др.

  Те помагат също при високите натоварвания при работа с компютри и взирането в екраните, при продължително четене, при късогледство или влошаване и отслабване на зрението с възрастта, при раздразнения, зачервявания и сухота. Предлагат се като таблетки, капсули, капки.

  Кои са техните активни съставки?

  Ако сравните достатъчно продукти, посветени на зрението, ще забележите, че основните активни вещества в тях са почти едни и същи - с малки вариации, с разлики в дозировката и съотношенията. Това са химикалите с най-голямо значение за оптималното зрение. Те се съчетават с различни допълнителни съставки, които обогатяват и подсилват действието на формулите:

  • лутеин и зеаксантин - фитохимикали от групата на каротеноидите, които естествено се откриват в очната тъкан - в лещата, в макулата и ретината. Пазят ретината от синя светлина и ултравиолетово увреждане. Намаляват риска от катаракта и забавят развитието на макулната дегенерация;
  • витамини E и C - намаляват окислителните процеси и вредите от свободните радикали. Предпазват от глаукома, катаракта и свързаната с възрастта макулна дегенерация. C активира производството на колаген, а той-изгражда роговицата на окото;
  • омега-3 (рибено масло) - по-високите количества омега-3 полиненаситени мастни киселини намаляват риска от развитие на дегенерация на ретината. Поддържат оптималната структура и функция на фоторецепторните клетки. Отразяват се много добре на сухотата в очите и намаляват усещането за парене, смъдене, глождене;
  • цинк - участва в редица ензими, осигуряващи доброто зрение и целостта на очната тъкан.
  • β-каротин и витамин A - препятстват нощната слепота;
  • хиалуронова киселина - подкрепя стъкловидното тяло и доброто овлажняване;
  • витамините от B комплекс - стабилизират очното здраве и доброто зрение.

  В хранителните добавки ще откриете още астаксантин, родопсин, концентрат от черна боровинка, селен, ресвератрол и др.

  Колко време е необходимо да ги прилагате?

  Говорете с вашия офталмолог дали и от какви витамини за очи имате нужда. Според състоянието на зрението ви и наличието или липсата на симптоми за очни заболявания, както и според реалните рискове за развитие на такива, той ще избере за вас най-добрите продукти и дозировки. Прекаляването води до нежелани последици - включително замъгляване на зрението.

  Колко време е необходимо да ги приемате, зависи от причините, поради които са ви препоръчани, и от състава им. Подгответе се, че ще е по-скоро дълго. На активните съставки е необходимо доста време, докато се натрупат достатъчно, за да предизвикат реакция. При всички случаи ще са ви необходими минимум няколко месеца, докато започнат да се забелязват резултати.

  Защо да поръчате онлайн на Vitania.bg?

  Защото в онлайн аптека “Витания” извършваме отговорен професионален подбор на витамините за очи, които ви предлагаме. Той включва внимателна оценка на състава, качеството, ефикасността и безопасността им. Гаранция за надеждността им е доброто име на марки като немската “Допелхерц”.

  Осигуряваме ви добри цени и промоции, които правят хранителните добавки още по-достъпни. Изберете и поръчайте!

  Няма намерени продукти