Сайтът използва бисквитки.

 • До 25% ОТСТЪПКА на продукти против стрии и целулит
  Поръчай сега
 • До 50% ОТСТЪПКА на слънцезащита
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на продукти URIAGE BEBE
  Поръчай сега
 • До 35% ОТСТЪПКА на козметика АVENE
  Поръчай сега
 • Филтри
  • Цена
   Производители
  • Заболявания
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  »
  Витамини за отпадналост и умора

  Витамини за отпадналост и умора

  Умората и отпадналостта са нормални човешки състояния и са познати на всеки след моменти на усилено физическо и умствено натоварване, боледуване и продължителен стрес. Те обикновено отминават след пълноценна почивка и кратък период на възстановяване. Но понякога състоянието на преумора и изтощение се превръща в хронично, а вие не можете да посочите конкретна причина за него.

  За какво могат да бъдат симптом преумората и отпадналостта?

  Причините за продължителната липса на енергия и постоянното усещане за слабост са много и различни. Сред най-честите са:

  • недоспиване поради безсъние и лошо качество на съня;
  • нездравословни навици - едностранчиво хранене, обездвижване, затлъстяване, алкохол;
  • тежки житейски ситуации и хроничен стрес - раждане и отглеждане на бебе, разводи и раздели, загуба на работа, загуба на близък;
  • хормонални дисбаланси и резки хормонални промени - пубертет, бременност, менопауза;
  • прием на лекарства, които водят до сънливост.

  Понякога изтощението и отпадналостта са симптом на инфекциозни заболявания като грип и КОВИД 19 или сърдечно-съдови и чернодробни болести, диабет, анемия, проблемна щитовидната жлеза, депресия, синдром на хроничната умора и др.

  Как витамините могат да ви помогнат за преодоляване на тези състояния?

  Витамините и минералите участват в редица жизнени процеси, определящи здравето, жизнения тонус, енергизирането на организма. Дефицитите им намаляват съпротивителните сили, водят до болести и абнормални състояния, които отзвучават с попълване на запасите. Най-важни в моменти на отпадналост и умора са:

  Витамини от група B

  Участват в метаболитните процеси за производството на енергия от храната. Поддържат производството на кръв, здравето на кръвните и нервните клетки. Намесват се в производството на ДНК. Липсата - особено на витамин B12 - води до отпадналост и умора.

  Витамин D

  При недостиг на “слънчевия” витамин се влошава състоянието на костите, отслабва имунитета, появяват се мускулна болка и слабост, отпадналост и умора.

  Желязо

  Най-важната му функция е участието в хемоглобина и преноса на кислород с кръвта. При ниски нива усещате умора и отпадналост, липса на енергия и намаляване на силите.

  Магнезий

  Участва в стотици биохимични процеси, включително в нервната и мускулната функция, както и в производството на енергия. Подобрява качеството и продължителността на съня. Основен симптом при ниските му нива е умората и слабостта.

  Цинк

  Включва се в производството на ДНК, поддържа стабилността на имунната система, осигурява растежа на клетките. Добавките с цинк намаляват усещането за умора.

  Коензим Q10

  Използва се от митохондриите в клетките за производството на енергия под формата на молекули АТФ. Като антиоксидант предпазва от окислително увреждане на клетъчно ниво. Подобрява симптомите при синдрома на хроничната умора.

  Какви продукти ще откриете в раздела?

  В този раздел на Vitania.bg ще намерите най-важните продукти за попълване на хранителните дефицити и преодоляване на преумората и общото изтощение. Предлагаме ви както отделни витамини и минерали, така и комплексни формули, обединяващи силата на различни активни съставки.

  Ежедневно организмът ви има нужда от повече от 40 биоактивни вещества за оптималното си функциониране. Те трудно се набавят от храната и затова са създадени мултивитамините, които съдържат витамини, минерали и микроелементи, ценни растителни химикали. Източник са на важни аминокиселини и протеини, мазнини, ензими и др.

  Като подобряват общата запасеност на организма с необходимите му хранителни вещества, те стимулират способността му да се адаптира и възстановява от психическа и физическа отпадналост и възстановяват жизнения му тонус.

  Според предпочитанията си ще ги намерите в различна форма - хапчета, разтворими таблетки, капсули, сашета, течни.

  Защо да закупите онлайн от аптеки “Витания”?

  При състояние на постоянна преумора и отпадналост пазаруването онлайн ще ви спести грижи и така нужната ви енергия. Покупката на необходимите ви хранителни добавки от Vitania.bg ви носи сигурност в качеството, ефикасността и безопасността на продуктите. Сайтът е лицензиран за продажбата им на дребно и е част от верига аптеки “Витания”.

  На нас можете да разчитате за добри цени и коректно отношение, за индивидуална консултация при избора на точните витамини и минерали.

  Поръчайте и възстановете силите и енергията си!

  Филтри
  Филтри
  • Цена
   Производители
  • Заболявания
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  Няма намерени продукти