Сайтът използва бисквитки.

 • 20% ОТСТЪПКА на продукти за деца
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика Avene
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти Bioderma ABCDerm
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти VITABIOTICS
  Поръчай сега
 • » »
  Пробиотици, ензими и фибри

  Пробиотици, ензими и фибри

  Стомашният дискомфорт ви кара да се чувствате зле, разваля настроението ви, обърква ежедневието ви. Но проблемното храносмилане съвсем не опира само до настроението ви. То е решаващо за здравето ви и за вътрешното равновесие на организма ви.

  Важността на доброто храносмилане

  Осигурява храненето на организма на клетъчно ниво

  Храносмилателната система осигурява на организма енергия и градивни вещества за непрекъснатото му обновяване. Храната се смила в стомаха, разгражда се в тънките черва до белтъчини, въглехидрати, мазнини и други активни субстанции (витамини, минерали и др.) и те, като се просмукват през чревните стени, проникват в кръвта. Тя ги пренася до тъканите и клетките и осигурява оптималното им хранене и функциониране.

  Доброто храносмилане е в основата на ефективния метаболизъм, поддържа устойчивостта на имунната система, важно е за здравите кости и стави, гъвкавите мускули, зрението и т. н. Редовното освобождаване от отпадъчните вещества предотвратява автотоксикацията.

  Причини за нарушено храносмилане

  Храносмилателните процеси могат да се разстроят по много причини. Сред определящите са недостигът на ферменти (ензими) за разграждане на храната, липсата на фибри за активност на червата, компрометираните колонии на приятелските бактерии (пробиотици) и влошеното чревно здраве. Възможно е да имате проблеми със секретирането на солна киселина или да претоварвате стомаха си, като преяждате.

  Въпреки, че би трябвало да не изпитвате липса на пробиотици, фибри и ензими при едно балансирано хранене, недостигът им се среща често и се налага да се набавят от прием на добавки.

  Хранителни дефицити и заболявания

  Ако нещо не е наред с храносмилането, болките в стомаха, подутият корем, газовете, диарията и запекът са само част от неблагополучията. Лошо смляната храна не осигурява достатъчно хранителни вещества и може да се стигне до недохранване и дефицити на витамини, минерали и т. п. Те от своя страна водят до редица абнормални ситуации, които могат да преминат в болестни състояния.

  Хранителни добавки, които ще откриете в този раздел

  На Vitania.bg ви предлагаме хранителни добавки с витамини, пробиотици, фибри и ензими, които ще подкрепят храносмилателната ви система и ще направят храносмилането ви по-добро.

  Те са разделени в няколко категории:

  • ензими (ферменти) - когато даден ензим липсва или е недостатъчен, съответната съставка на храната остава неразградена и се изхвърля директно навън, при което предизвиква неприятни преживявания (непоносимост към лактозата при липса на лактаза). Обикновено хранителните добавки предлагат комбинирани или единични ензими, които бързо облекчават дискомфорта;
  • фибри - фибрите са смилаеми и несмилаеми растителни влакна, които забавят усвояването на мазнините и захарите и почистват механично червата. Фибрите активират перисталтиката и регулират изхождането;
  • пробиотици - пробиотиците са приятелските бактерии, изграждащи полезната чревна микрофлора. Освен за здравето на червата, пробиотиците са отговорни за стабилността на имунитета, намаляване на хроничното възпаление и др.;
  • хепатопротектори - за подкрепа на черния дроб и жлъчката;
  • против газове и подут корем;
  • против киселини и стомашен рефлукс.

  Ще намерите също различни видове билкови формули, комбинации от витамини, минерали и други активни съставки, действащи благотворно на храносмилателните процеси и предназначени за прием от възрастни и деца.

  Можете да пазарувате добавки с пробиотици, ензими и фибри от всеки специализиран магазин, но е по-добре да подберете внимателно аптека, на която да се доверите за покупките си.

  Защо да поръчате от онлайн аптека “Витания”?

  Осигуряваме ви разнообразни хранителни добавки с пробиотици, ензими и фибри на реномирани производители. На ваше разположение сме за коментари и консултации, когато се колебаете в избора на най-подходящата формула на най-надеждната марка.

  Добрите цени стават още по-изгодни при честите промоции или като се регистрирате в бонусната ни програма.

  Поръчайте ензими, фибри и пробиотици и си осигурете стомашен комфорт и добро здраве!

  Зарежда
  Няма намерени продукти