Сайтът използва бисквитки.

Хранителни добавки

Хранителни са добавките, които обогатяват и допълват храната - като солта, подправките, оцета и пр. Днес с това име наричаме продуктите, които включват витамини, минерали и други значими за човешкия организъм биоактивни вещества. Те се предлагат в огромно разнообразие и се смятат едва ли не за панацея - лек за всичко.

Какво трябва да знаете за хранителните добавки?

Най-важното, което трябва да помните е, че те допълват храненето, но не го заместват! Дори тези от тях с най-богат състав не съдържат всички групи хранителни вещества, нито могат да ви доставят необходимите калории за поддържане на дневния калориен баланс.

Те са предназначени за попълване на недостиг и дефицит на определени нутриенти в организма, за обогатяване на бедната (по различни причини) диета, за подкрепа и стимулиране на конкретни органи и жизнени процеси. Не са лекарства и не лекуват! Ако се чувствате неразположени и имате конкретни оплаквания, идете на лекар, не се лекувайте с добавки, защото загубеното време може да е фатално.

Използвайте ги като част от програмата си за здравословен живот, включете ги в профилактиката на заболявания, към които сте склонни, или от които боледуват близките ви, като съпровождаща терапия на основното лечение. Консултирайте се задължително с лекаря си или с фармацевта си за най-подходящия продукт всеки път преди покупка. Те принципно са безопасни и се продават без рецепта, но е важно също в какво състояние сте вие, какви лекарства приемате, на каква възраст сте.

Днес значителна част от биоактивните вещества се произвеждат промишлено. Въпреки напредналите технологии съществуват разлики между натуралните съставки и синтетичните. Организмът ги разпознава и реагира на тях по различен начин. По-добри са формулите с естествен произход.

Хранителните добавки не подлежат на строгия контрол, на който са подложени лекарствата, и крият рискове - особено ако са произведени от недобросъвестен производител. Затова внимавайте откъде ги купувате и кой носи отговорността за тяхното качество. Пред кварталния магазин по-добре изберете лицензирана аптека.

Какви видове ще откриете в раздела?

Класифицирането на хранителните добавки се прави по различни признаци - вече споменахме за натуралните и синтетичните по състав - витамин Е, извлечен от растителни масла и синтетичен витамин Е.

Според броя на вложените във формулата вещества те могат да са моно- и комбинирани - таблетка витамин С и капсула, съдържаща различни витамини и минерали, включително витамин С.

Според насочеността си са общи и специализирани. Едните са предназначени за приемане от всички, другите - от определена група:

  • деца - при нужда от укрепване на имунитета;
  • възрастни - при необходимост от заздравяване на костите и при болезнени стави;
  • жени - при болезнен цикъл и менопауза;
  • мъже - срещу проблеми с простата;
  • бременни - за ефикасно задоволяване на нарасналите нужди от витамини и минерали;
  • спортисти - за добро възстановяване и повишаване на мощта и силата.

На нашия сайт предлагаме и хранителни добавки за постигане на определени цели - отслабване или стимулиране на апетита, засилване на паметта и концентрацията, за подобряване на съня. Също за профилактика на различни състояния, както и за облекчаването им - за поддържане здравето на кръвоносните съдове и сърцето, за подкрепа на черния дроб и повлияване на инсулиновата резистентност и т. н.

Защо да се доверите на онлайн аптека Витания?

Защото се стараем да ви осигуряваме хранителни добавки от водещи производители с добро име и със сертифицирано производство. Това минимизира рисковете от некачествени съставки и нежелани последици при употребата им. Нашите фармацевти следят ежедневно новостите, за да можем да ви предложим на Vitania.bg най-полезните и резултатни формули.

Стараем се да подобрим достъпа ви до качествени хранителни добавки, като поддържаме постоянни промоции. Но имайте предвид, че много ниските цени са лош атестат за този тип продукти.

Във всеки момент сме готови да ви помогнем да се ориентирате в многообразието от хранителни добавки и да подберем най-подходящите за моментното ви състояние продукти.

Обадете ни се и ще ви консултираме!