Сайтът използва бисквитки.

 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 30 % ОТСТЪПКА на слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • Продукти за орална хигиена

  Лошият дъх и захабените зъби не насърчават околните за по-близко общуване със собственика им. Макар и много важна и угнетителна, това не е единствената страна на проблемите, до които води занемарената устна хигиена.

  Защо оралната хигиена е толкова важна?

  Оралната хигиена е една от най-сериозните предпоставки за добро здраве на дъвкателния апарат и устната кухина. Лошо поддържаните зъби не просто изглеждат зле, те са поразени от кариеси, болезнени са и често се стига до загубата им. Възпалените венци боледуват от гингивит, а пародонтитът води до компрометиране на целия зъбен апарат.

  Лошото състояние на дъвкателния апарат влошава храносмилането поради невъзможността си да стрива добре храната и да я подготвя за стомаха, да не говорим, че липсващите и болезнени зъби ограничават кръга на храните, които могат да се консумират.

  Занемарената устна кухина крие опасности от инфекции, които могат да поразят сърцето (бактериален ендокардит) и други вътрешни органи.

  Лошият дъх и срамът, който не ви позволява да се усмихвате и дори да говорите пред другите, са само допълнителни “бонуси”, които вървят заедно с лошо поддържаната орална хигиена.

  Съвети за добра дентална грижа

  Всички знаем, че зъбите трябва да се мият. Въпросът обаче е как го правите и с какво го правите. За да е ефективна оралната хигиена, почистването е необходимо да се случва с доказано ефективни продукти. При това четката и пастата съвсем не са достатъчни, за да се грижите добре за устната си кухина.

  Необходимо е да използвате вода за уста и конци за зъби или специални дентални четки, които са достатъчно фини, за да достигнат междузъбните пространства. За максималистите на тема орална хигиена са електрическите четки и водните душове.

  Когато имате необходимата ви гама добри продукти за орална хигиена, обърнете внимание как почиствате устната си кухина. Класика са съветите да го правите два пъти дневно, като движите четката не нагоре-надолу и напред-назад, а спираловидно, обхващайки и венците. Продължителността на четкането не бива да е по-кратко от поне 2 минути и трябва да обхваща всички повърхности - включително дъвкателната.

  Следва плакненето с вода за уста. А дали да ползвате конеца за почистване преди или след изчеткване на устната кухина, се консултирайте със стоматолога си.

  Някъде в програмата си за дентално здраве си запишете 2 пъти годишно посещение при зъболекаря за профилактичен преглед и премахване на зъбен камък и плака при нужда.

  Продукти, които може да използвате

  Днес изборът на средства за поддържане на добра орална хигиена би трябвало да е лесен - на пазара има всичко, което би могло да ви потрябва в един или друг случай за обгрижване на устната ви кухина. Но точно това разнообразие най-много затруднява потребителите. За улеснение широката гама артикули за орално здраве е организирана в няколко големи групи:

  • четки и пасти за зъби - за бебета, деца и възрастни, с общо приложение или посветени на определен проблем, дентални четки, електрически и аксесоари към тях и т. н;
  • вода за уста и освежаващи продукти - медицински, терапевтични, козметични - избирате според състоянието на венците и устната кухина и според препоръката на зъболекаря ви;
  • конци за зъби - на различни марки, с различни добавки за вкус, аромат и ефективност, с приспособления за по-лесна употреба;
  • фиксиращи кремове и почистващи продукти за зъбни протези за удобство и по-добро качество на живот на по-възрастните;
  • системи за избелване - днес чистотата на устната кухина и белотата на зъбите е издигната в култ. Можете да ги избелите дори у дома си. Вече се предлагат различни видове продукти за това.

  Предимства да поръчате онлайн от аптека “Витания”?

  От Vitania.bg пазарувате бързо, лесно и удобно. Сайтът е с интуитивен интерфейс, лесен за работа и богат на информация. Лицензиран е за продажба на козметика и ние гарантираме качеството и произхода на всеки продукт, който ви предлагаме. Готови сме да ви помогнем при избора на необходимото ви за оралната хигиена, ако се затруднявате да изберете най-доброто за вас от богатото разнообразие.

  Предлагаме ви добри цени и промоции, които допълнително поевтиняват цели групи продукти за грижа за устната кухина. Регистрирайте се в нашата бонусна програма и през нея ще получите изненадващи намаления с до 90%.