Сайтът използва бисквитки.

Ортопедични

Ортопедичните състояния се отнасят до наранявания и заболявания, засягащи мускулно-скелетната система. За облекчаването им има разработени различни медицински ортопедични продукти. Те се използват от много хора ежедневно и се продават в аптеките без рецепта.

За какво служат ортопедичните медицински продукти?

Предназначени са да облекчават болката и да подобряват подвижността на крайниците. Използвайте ги при разтежения, навяхвания и натъртвания, възпаления от продължително повторение на еднакви монотонни движения, срещу последиците от травми, изкълчвания, наранявания, дегенеративни процеси и мускулно-скелетни заболявания.

Ортопедичните продукти се използват при преумора от физически натоварвания - при работа, при различни видове спорт - тенис, фитнес и др. Намират широко приложение като превенция на ръка и китка, коляно и глезен. На повечето от нас поне веднъж в живота се налага да се възползват от помощта им.

Какви видове можете да откриете в този раздел?

Ортопедичните продукти, които ви осигуряваме на Vitania.bg, задоволяват в голяма степен потребностите, възникващи ежедневно, както и тези, породени от продължителни или хронични състояния. При нас ще намерите:

  • ортези - обездвижват или коригират в различна степен функционалността на различни зони от тялото за ускоряване на възстановяването;
  • наколенки - успокояват болката, позволяват да продължите да изпълнявате ежедневните си дейности, като предпазвате коленете си и ускорявате възстановяването им;
  • налакътници - предназначени са за стабилизиране на лакътната става и подкрепа на мускулите на горен крайник;
  • наглезенки - осигуряват подкрепа и стабилност на глезена. Избирате от различни видове съобразно конкретната ситуация - сваляне на гипс, травми, болни стави, предпазване при натоварване;
  • накитници - китките са едни от най-натоварените стави и често имат нужда от подкрепа и стабилизиране, от обезболяване за нормално изпълнение на ежедневните дейности, от предпазване от травми при високи и особено еднотипни натоварвания;
  • бандажи - за стегната превръзка на различни части на тялото, която обездвижва, леко притиска и фиксира засегнатата става и меките тъкани около нея, правят болката поносима. Използват се за предотвратяване на развитието и обострянето на възпалителни и дегенеративни заболявания, подобряват кръвообращението в засегнатите меки тъкани, намаляват отока и болката;
  • пояси, колани - против болки в кръста и гърба, за подкрепа на гръбначния стълб и зоната на ребрата, против проблеми с коремната стена и хернии.

Изработват се от модерни дишащи и еластични материали. Дават възможност за контрол върху натиска и фиксацията на проблемната зона, поддържат се лесно.

Как да изберете подходящи?

За избора на точния продукт най-важни от определящите фактори са тежестта и характерът на нараняването (патологията) и видът му - вродени деформации, остеоартрит, фрактури, разкъсвания на ставни връзки и т. н.

Задължително трябва да вземете предвид начина, по който ще използвате изделието - при спорт, работа или вкъщи, както и продължителността на употребата му. Не забравяйте да уточните необходимия ви размер.

Предлагат се ортопедични продукти без рецепта, които са подходящи за повечето случаи. Но ако имате специфични проблеми, ще са ви необходими високо персонализирани средства, изписани от лекуващия ви ортопед или рехабилитатор.

Защо да се доверите на онлайн аптека “Витания”?

Най-елементарните ортопедични продукти можете да закупите от много магазини. В повечето случаи те са от случайни производители и със съмнително качество.

Ние сме легитимна аптека, част от верига физически аптеки “Витания”. Сайтът ни е лицензиран за продажба на дребно на санитарни медицински средства. Артикулите, които ви предлагаме, са с ясен произход и гарантирано качество.

При нас можете да получите компетентна консултация за характеристиките на отделните изделия и за избора на най-подходящото за вас.

Цените им са достъпни за всеки бюджет, но можете да пазарувате и при многобройните ни промоции. Доверете ни се, купете нужния ви ортопедичен продукт от Vitania.bg!

Няма намерени продукти