Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за срещу диария
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 30 % ОТСТЪПКА на слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • Лекарства

   

  Лекарствата са химически формули, съставени от едно или повече биоактивни вещества, предназначени за лечение или предотвратяване на болести. В онлайн аптека “Витания” поддържаме постоянна наличност на лекарствени продукти, насочени към широк кръг заболявания и болестни състояния. 

  Какви видове лекарствени продукти ще откриете в раздела? 

  Предлагаме ви богата гама медикаменти, разпределени в лесна за работа класификационна схема. Можете да търсите необходимия ви продукт според марката му, по заболяването, за което е предназначен, или по органа и жизнената система на организма, в които усещате неразположение. При нас ще откриете както алопатични (на официалната медицина), така и хомеопатични моно- и комбинирани продукти, също и билкови препарати. 

  Сред най-търсените лекарства са: 

  • противоалергичните - така наречените антихистамини. Те са първи и много ефикасен избор при алергични реакции, за някои от тях не е необходима рецепта, но е задължително да се консултирате с нашите фармацевти, преди да поръчате; 

  • противовирусните - облекчават симптомите при вирусни инфекции, подкрепят имунитета и скъсяват времето за оздравяване; 

  • срещу грип и настинка - и двете заболявания са вирусни, но настинката протича много по-леко. Прилагат се противовирусни медикаменти, такива за понижаване на температурата и облекчаване на хремата, за стимулиране на имунната система; 

  • против кашлица - изборът на лекарство зависи от характера на кашлицата, честотата и продължителността ѝ; 

  • против болка - болкоуспокоителните изглеждат безобидни, но не бива да забравяте, че злоупотребата с тях може да има тежки последици като увреждане на черния дроб и стомаха, вътрешно кървене и др. 

  Възможно ли е да купите лекарства с рецепта? 

  От онлайн аптеките можете да купите единствено лекарства, разрешени за продажба без рецепта. Те не предлагат медикаменти, изписвани с рецепта. Това разпорежда Законът за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ). Алинея 4 от неговия член 234 гласи: “Забранява се продажба по интернет на лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание.” 

  Когато видите на нашия сайт представени продукти, отпускани по рецепта, това не означава, че ви предлагаме да ги купите. Означава, че ви даваме информация за тях, с която е добре да се запознаете преди покупката. А ако ви се налага да ги ползвате, обадете ни се и ние ще ви кажем в коя от нашите физически аптеки можете да ги получите. 

  Фармацевтичните формули, дори когато са достатъчно безопасни, за да са разрешени за продажба без лекарско предписание, могат да предизвикат нежелани странични резултати - особено ако са неправилно подбрани и/или с тях се злоупотребява. Затова ни питайте всеки път, когато поръчвате формула, в чието действие не сте сигурни. Нашите отлично подготвени фармацевти са на ваше разположение. 

  Защо да пазарувате от онлайн аптека Витания? 

  Защото ви предлагаме пълната гама лекарства - оригинални и генерични, продавани без рецепта. Предлагаме и разнообразен асортимент от продукти, свързани със здравето и добрата физическа форма при професионално, отговорно обслужване и коректно отношение. 

  Всички изделия, предлагани на Vitania.bg, са с ясен произход и доказано качество. Осигуряваме ви изчерпателна информация за техния състав и действие, за начина им на употреба и евентуалните противопоказания. При затруднения и колебания в избора винаги можете да получите конкретна професионална консултация от квалифицирани магистър- и помощник-фармацевти. В нашия блог ви предлагаме богата допълнителна информация за заболявания, открития в медицината, профилактика, лекарства, здравословни навици и начин на живот. 

  Достъпността на лекарствата е нещо, за което полагаме специални усилия. Стараем се да договаряме с контрагентите си приемливи цени. Осигуряваме постоянни промоции и прилагаме изпробвана бонусна система за лоялни клиенти. Това означава, че можете да пазарувате изгодно и доста по-скъпи продукти. 

  Изберете необходимите ви лекарства на спокойствие у дома. Запознайте се с действието им и начина им на употреба. При нужда поискайте помощ от нашия екип. Поръчайте бързо и лесно. За времето на доставката им ще бъдете информирани предварително.