Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти срещу болка в ставите и мускулите
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика SEBAMED BABY
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на витамини и минерали SUPRAVIT
  Поръчай сега
 • » »
  Лекарства за алергии

  Лекарства за алергии

  Алергиите са досадни, понякога мъчителни, а в определени ситуации (при анафилактичен шок) и животозастрашаващи. Основните противоалергични лекарства днес са антихистамините. 

  Какво представляват антихистамините и какви са ползите от тях? 

  Антихистамините са химически вещества, предназначени да предотвратят контакта на хистамина в човешкия организъм със съответните рецептори и да осуетят действието му. Като го изключват от веригата биохимични процеси, водещи до алергична реакция, те облекчават симптомите и подобряват състоянието ви, ако вече сте в контакт с алергена. Ако приемете противоалергичното си лекарство преди контакта, алергична реакция не би трябвало да настъпи. 

  Конкретните ползи от антихистамините зависят от активното вещество във формулите. Но като цяло те: 

  • противодействат бързо на острите алергични реакции; 

  • потискат зачервяването и сърбежа при обриви и ухапвания от насекоми, действат като локален анестетик; 

  • облекчават симптомите на алергичния ринит (сенната хрема), дразненето в очите и оплакванията при алергичните конюнктивити; 

  • предотвратяват бронхоспазмите и успокояват кашлицата и т. п. 

  Важно е противоалергичното лекарство да бъде добре подбрано. 

  Кои са най-често срещаните алергии? 

  Най-често алергиите се провокират от полените в цветния прашец на растенията и от домашния прах, в който живеят невидимите с просто око акари. Домашните любимци, по-скоро специфичните протеини, отделяни от тях, са друга причина за алергични реакции. Ужилването от пчели, оси и други насекоми може да ви докара до анафилактичен шок. Разпространени са хранителните алергии - особено опасни са тези към ядките и морските дарове. 

  Като алергени се проявяват плесените, ароматите, лекарствата, козметиката. Не е необичайна слънчевата алергия. В повечето случаи добър противоалергичен ефект имат някои промени в ежедневното поведение, които пречат на срещата ви с алергена. 

  Често алергичната реакция на организма се бърка с непоносимостта към определено вещество. За да не товарите организма си излишно с антихистамини, научете се да ги различавате. Алергията се проявява бързо дори при малко количество от алергена. При това трябва вече да сте се срещали с него. Хранителната непоносимост може да се прояви доста часове след поглъщането на значително количество от пораждащата я храна - дори такава, която консумирате за пръв път. 

  Какви видове противоалергични лекарства ще откриете при нас? 

  От появата им преди повече от 80 години са разработени четири поколения противоалергични лекарства, взаимодействащи с отговорните за алергиите хистаминови рецептори Н1. Всяко от тях се различава по действието си и особено по нежеланите ефекти. 

  Първите антихистамини преминават кръвно-мозъчната бариера и като изместват хистамина от рецепторите му, причиняват сънливост, замъглено зрение и др. Най-новите почти не предизвикват опасни странични ефекти, но задължително приемът на всяко противоалергично лекарство трябва да се консултира с лекар или фармацевт. 

  Съществуват много видове антихистамини според активното вещество в тях. Сред най-популярните са Алергозанът, Ксизалът, Кларитинът. 

  Някои противоалергични лекарства вероятно ще ви действат по-добре от други. Изборът им зависи от общото ви здравословно състояние, от необходимата дозировка, начин, честота и продължителност на приемане, противопоказания и т. н. 

  Антихистамините се произвеждат като таблетки и капсули, кремове, лосиони и гелове за мазане, сиропи, течности, капки за очи и за нос, спрейове. 

  Защо да се доверите на онлайн аптека “Витания”? 

  Защото осъзнаваме огромната отговорност към вашето здраве, която носим. Предлагаме ви само противоалергични лекарства с доказан произход и сертифицирано качество от признати производители. Следим новостите във фармацевтиката и усвояваме най-добрите практики при продажба на медикаменти онлайн, като в същото време спазваме всички нормативни изисквания на страната и ЕС. 

  Искаме да знаете, че когато пазарувате противоалергични лекарства на Vitania.bg, за нас вие сте пациенти, не клиенти. Нашият екип поставя на ваше разположение своя опит, квалификация и знания, за да получите необходимата ви помощ в избора на точните лекарствени формули на изгодни цени. 

  Обадете ни се да обсъдим от какви антихистамини имате нужда. 

  Няма намерени продукти