Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти против изпотяване
  Поръчай сега
 • До 50% ОТСТЪПКА на слънцезащита
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на продукти URIAGE BEBE
  Поръчай сега
 • До 35% ОТСТЪПКА на козметика АVENE
  Поръчай сега
 • » »
  Четки и пасти за зъби

  Четки и пасти за зъби

  Четките и пастите за зъби са в основата на зъбната хигиена. Почистването на устната кухина два пъти дневно е рутина, свойствена на милиарди хора през целия им живот. Пазарът на хигиенни дентални средства е пренаситен. И може би сте сред множеството потребители, които всеки път, когато пазаруват, се затрудняват.

  Как да изберете паста за зъби?

  Различните пасти са разработени с мисълта за различни проблеми - от почистване и контрол на зъбен камък до избелване, преодоляване на повишена чувствителност, контрол на гингивит и/или контрол на кариес. Едни са с по-едър размер на абразивните частици, други - с по-малък. Едни - с флуорид, други - без и т. н. Как да направите своя избор в цялото това разнообразие?

  Изяснете какви са потребностите на зъбите и венците ви и какво очаквате от пастата си:

  • намаляване на чувствителността - болят ви при смяната на температурата при хранене, миене, приемане на напитки;
  • контрол върху зъбния камък и натрупването на плака;
  • поддръжка на емайла и намаляване склонността към кариес;
  • облекчаване на признаците на гингивит, пародонтит и/или други заболявания;
  • искате да освежите дъха си;
  • нужно ви е избелване и др.

  Важна съставка на пастата за зъби е флуорът. Той укрепва емайла и липсата му води до рязко повишаване на риска от кариеси. Дали да изберете формула с антибактериални и избелващи съставки, с активен въглен или без флуор? Консултирайте се с вашия дентален лекар.

  Към всички останали изисквания добавете приятните вкус и текстура. Няма как да издържите да я ползвате два пъти дневно, ако тя буди у вас неприятни усещания. Вероятно ще ви се наложи да пробвате различни видове и марки пасти, преди да попаднете на вашата.

  За специфични нужди - бебета, деца, възрастни с определени заболявания, уточнявайте подходящите пасти за зъби със зъболекаря си.

  Какви четки можете да откриете в раздела?

  Предлагаме ви различни варианти на двете големи групи дентални четки:

  Ръчни

  Използват ги преобладаващата част от хората. Делят се на три основни вида според твърдостта на косъма - твърд, среден и мек. Косъмчетата могат да са подредени и оформени по различен начин, да са с еднаква или различна дължина, което има отношение към качеството на почистване на зъбите и венците и достигането им до междузъбните пространства.

  От значение е големината и формата на главата. По-малката глава осигурява по-добро почистване на труднодостъпните зони в устата. Формата и гъвкавостта на дръжката подпомага здравия захват, упражняването на натиск и т. н.

  Електрически

  Те са все по-иновативни и се произвеждат дори от фирми като “Филипс”. Имат глава, която извършва въртеливи или трептящи движения с много висока скорост. В съчетание с движението напред и назад безкомпромисно премахват плаката. Някои са снабдени със сензори, отчитащи силата на натиска и времето за четкане и съответна сигнализация. Изключително полезни са за хора със затруднения в движението. Накрайниците им са сменяеми. Някои от моделите са с удобни кутии за съхранение.

  Интердентални четки

  Създадени са за почистване на междузъбните пространства, подходящи са при брекети, шини и други ортодонтски приспособления.

  Бебешки и детски четки за зъби

  Те са високо специализирани и съобразени с особеностите на възрастта и уменията на малките.

  На Vitania.bg ще откриете още екологични бамбукови четки; с косъмчета с активен въглен и т. н. Предлагаме допълнителни накрайници за ел. четки и други приспособления за дентално здраве.

  Защо да пазарувате от онлайн аптека “Витания”?

  Продуктите за дентално здраве са сред нашите приоритети. Поддържаме богат избор на четки и пасти за зъби. Представяме ви най-доброто на Philips, Oral-B, Curaprox. Знаем, че погрешният избор може не само да не ви помогне, но може и да навреди. Затова сме готови по всяко време да ви дадем допълнителна информация, да обсъдим с вас потребностите ви, да ви консултираме при избора.

  Имаме зад гърба си дълго партньорство с доставчиците на четки и пасти за зъби и успяваме да ви осигурим добри цени за качествени продукти. Постоянните ни клиенти имат възможност за повече от изгодни покупки, осигурени от бонусната ни система. Ако предпочитате да пазарувате без регистрация, поевтиняване можете да получите от промоциите, които организираме.

  Изберете вашите четка и паста за зъби и ги поръчайте! Ще ви ги изпратим на удобен за вас адрес.

  Няма намерени продукти