Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти срещу безсъние, стрес и депресия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на слънцезащита
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти SOLGAR
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • Филтри
  • Цена
   Производители
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  » »
  Депилиращи кремове, лентички и кола маска

  Депилиращи кремове, лентички и кола маска

  Епилацията представлява премахване на космите заедно с корена - обезкосмяване на тялото с различни методи и продукти. Депилацията пък е премахване на повърхностната част на косъмчетата без корена, което обуславя по-краткия срок за възстановяването им.

  Методи на епилация и тяхната ефективност

  Кола маска

  Най-старият и най-ефективен метод за епилация премахва големи количества косми наведнъж заедно с корена. Вместо кола маска (топъл, разтопен восък, покрит с текстилна лента) по същия начин може да се използва захарна смес с лимонов сок и вода. На подобен принцип работят и лентичките за епилация. Добрият резултат се запазва за няколко седмици. Най-големият недостатък при използването на този тип продукти за епилация е болката при рязкото издърпване на космите. Крият реален риск от поява на врастнали косъмчета.

  Изскубване

  Може да го направите с пинсета, когато става дума за веждите или за случайни груби косми по лицето и други места на тялото. Електрическите епилатори използват едновременно много пинсети и са приложими при малки и по-големи зони. Скубането с помощта на тънък конец изисква определени умения и в някои салони се прилага за оформяне на вежди.

  При измъкването на косъма заедно с корена му ще се наложи да повторите след около 4-до 6 седмици. Съществува сериозна вероятност да се появят врастнали косъмчета.

  По-трайни резултати срещу по-висока цена носи епилацията с лазер, използването на интензивна пулсова светлина (IPL) и други технологии.

  Депилиращи кремове

  Формулите на тези продукти за обезкосмяване съдържат съставки, които разрушават химичните връзки между кожните клетки и косъма. Необходимо е да действат от 3 до 15 минути и после да ги избършете или измиете. Работят добре на големи зони с гъсти и груби косми, като премахват повърхностните им части до кожата. Тествайте на малко място поне 48 часа преди приложението върху по-големи участъци. Отличителен недостатък на това обезкосмяване е специфичната миризма.

  За разлика от кола маската (и подобните методи) и изскубването, депилирането с кремове е безболезнено. Но пък новите косъмчета стават видими много по-бързо - за няколко дни.

  Бръсненето е най-лесният и най-евтин вариант за обезкосмяване, също и с най-краткотрайния срок - до около 3 дни.

  Какви продукти за обезкосмяване ще откриете в този раздел?

  Предлагаме ви основните видове продукти за епилация при домашни условия:

  • кола маски - включително течни и студени. В повечето случаи приложената лента за издърпване се използва многократно. Вплетените във формулата им добавки омекотяват действието им, пазят кожата от раздразнения, имат антиалергични характеристики;
  • ленти за обезкосмяване - продуктите осигуряват лесна и удобна епилация. Различните добавки ги правят подходящи за всички типове кожа, включително за суха и чувствителна. Има различни видове, дори за по-чувствителните зони, разработени под дерматологичен контрол. При някои ще намерите добавен балсам, с който да отстраните остатъците след обезкосмяването лесно и да успокоите кожата, а други можете да използвате повече от веднъж;
  • депилиращи кремове - тези продукти са подходящи за употреба от мъже и жени. Също са съобразени с различните типове кожа, склонността ѝ към алергични реакции, повишената чувствителност на определени зони. При някои от тях са използвани технологии, свеждащи остатъчната неприятна миризма до минимум.

  На Vitania.bg ще откриете продукти за обезкосмяване дори при къси косъмчета, подходящи за лице, подмишници, бикини зона, крака - за всички окосмени зони на тялото от миглите надолу. Те са обогатени с растителни масла и билкови екстракти, с витамини и подходящи активни съставки, за да оставят кожата след обезкосмяване мека, подхранена и здрава, без увреждания и раздразнения.

  С тях се работи лесно и бързо и се постигат желаните резултати.

  Защо да пазарувате от онлайн аптека “Витания”?

  На нашия сайт поръчвате бързо и лесно, където и да се намирате - нужни са ви само няколко минути. Ще получите поръчката си на посочено от вас място и в удобно време. Избирате продукти за обезкосмяване на марки с утвърдено реноме и изгодни цени. При необходимост от консултация и допълнителна информация, просто ни позвънете!

  Най-подходящият продукт за епилация в домашни условия ви очаква при нас. Поръчайте го!

  Филтри
  Филтри
  • Цена
   Производители
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  Няма намерени продукти