Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти срещу алергия
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика REVALID
  Поръчай сега
 • 15 % ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • Козметика за коса

   

  Красивата и здрава коса иска добри рутинни грижи. Те включват вашите действия и козметиката, която използвате. Задължително е не само продуктите да са качествени, но и да са подходящи за състоянието на косъма и скалпа.

  Как да се грижите правилно за косата?

  Няма един единствен начин за обгрижване на косата. Правилната рутинна грижа зависи от типа ѝ - с фин или дебел косъм, и от вида ѝ - права, чуплива, на вълни, къдрава. Важно е какво е състоянието ѝ - мазна, суха, изтощена, с пърхот или страдаща от косопад. Зависи също от това, дали е третирана и как - изрусена, боядисана, къдрена по химически път, често стилизирана, включително с нагряване и т. н.

  Нормално е да имате поне един проблем с кичурите си и е хубаво да го познавате добре. После остава да намерите решението му с правилната козметика.

  Въпреки всички индивидуализиращи фактори рутинната грижа следва няколко основни стъпки:

  Почистване

  Задачата е да почистите мазнини, замърсявания, мъртва кожа, остатъци от стилизираща козметика, хлора от басейна, без да лишавате космите напълно от себума, който ги защитава.

  Нанасяне на балсам

  Той възстановява влагата, подпомага разресването и пречи на заплитането, осигурява блясък и препятства нежеланото къдрене.

  Овлажняване и запечатване

  Необходим ви е хидратиращ продукт и запечатващо масло. Особено полезно е за боядисани, обезцветени и накъдрени кичури.

  Разресване и разплитане

  В зависимост от типа коса може да е необходимо всеки ден или от време навреме - особено ако е къса и права. Правете го с гребен с широки зъбци, за да не скубе. Помага за избягване на накъсването при заплитане.

  Стилизиране

  С подходящата козметика можете да оформяте прическата си както желаете. Все пак - натрупването на стилизанти върху косъма не е желателно. А когато използвате инструменти с нагряване, задължително прилагайте спрей за топлинна защита.

  Решаване на проблеми

  Наблюдавайте състоянието на скалпа и косъма и реагирайте при нужда - нанасяйте върху сухата кожа на главата супер подхранващ продукт, третирайте хвърчащите кичури с протеини и т. н.

  Пазарувайте нужната ви козметика за коса от доверени магазини и проверени сайтове, за да сте сигурни, че получавате това, за което плащате.

  Какви продукти ще откриете в раздела?

  На Vitania.bg предлагаме пълната гама козметика за коса на водещи марки, включително натурална, медицинска и професионална. При нас ще намерите продукти от първа необходимост, но и такива, които носят усещане за лукс и разкош, подчертават индивидуалността ви:

  • шампоани - за честа употреба; за премахване на остатъци от продукти, напластени върху косъма (приложение не по-често от веднъж месечно); сухи шампоани за освобождаване от необходимостта да миете кичурите си ежедневно. Те са ориентирани към различни типове коса и различни проблеми;
  • балсами - с изплакване и без изплакване за по-добро подхранване; дълбок балсам за по-добра хидратация, оставян да действа по-дълго и т. н.;
  • бои - те са сериозен дял от специализираната козметика и дават възможност за постигане на желания цвят вкъщи;
  • средства за лечение и справяне с конкретни проблеми - маски с различна формулировка и насоченост, лечение на скалпа, лечение с протеини и т. н.;
  • лосиони и спрейове - за защита от сухота и накъсване и за улесняване на разресването;
  • серуми и масла - за да са кичурите ви по-меки, по-добре хидратирани и силни;
  • различни видове продукти за оформяне и защита - ампули, пяна, лак, течни кристали, мусове, восъци и помади, гелове, средства за придаване на обем и текстура; за блясък и фиксиране, за термозащита.

  Защо да се доверите на онлайн аптека “Витания”?

  Защото не само ще ви набавим необходимата ви козметика, но можем да ви консултираме кой продукт в кои случаи е подходящ и колко често да го използвате. Можем да обсъдим с вас какви са индивидуалните нужди на косата ви и как те се променят с времето и с вашите индивидуални състояния - бременност, менопауза, болести и т. н.

  Изборът на грешния продукт е не само загуба на средства, но и риск за допълнително увреждане на косъма. Затова е много важно да можете да разчитате на професионална консултация.

  Ние се стараем по различни начини да постигнем поевтиняване на цените на козметиката за коса, така че спокойно да си позволявате и продукти от по-висок клас. Следете нашите промоции и се включете в програмата ни за лоялни клиенти!