Сайтът използва бисквитки.

 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика DUCRAY
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • » »
  Лекарства за пикочните пътища и половата система

  Лекарства за пикочните пътища и половата система

  Пикочно-половата система има две много важни функции - поддръжката на хомеостазата (вътрешното равновесие) на организма и възпроизводството на човека. Което пък означава, че тя е отговорна за оцеляването му - в индивидуален план и като вид. Затова подборът на правилните лекарства за всеки отделен проблем е толкова важен.

  Какво трябва да знаете за пикочно-половата система?

  Тя обхваща органите на възпроизводствената и отделителната системи. Те имат общ ембрионален произход, разположени са в съседство и дори използват едни и същи структурни пътища.

  Отделителната се състои от бъбреците, уретерите, пикочния мехур и уретрата. Тя е под тоталния контрол на мозъка и има за задача да пречиства кръвта, да съхранява и изхвърля урината, да отвежда отпадъчните продукти навън с урината. Така участва в регулирането на кръвното налягане, поддържа водно-солевия баланс в организма, подкрепя здравето на костите и производството на червени кръвни телца.

  Възпроизводствената при жените се състои от яйчниците, фалопиевите тръби, матката, вагината и вулвата. При господата - от простатата, тестисите, каналната система и пениса. Функцията ѝ е да осигурява възпроизводството на човешкия вид. Произвежда мъжките и женски полови хормони и е сериозен участник в хормоналния баланс на организма.

  Проблеми, които могат да възникнат при мъжете и жените

  Дисфункциите и аномалиите в пикочно-половата система водят до различни заболявания. Някои се поддават на лечение с лекарства, други имат нужда от хирургическа намеса. Някои са типични за дамите, а други - за господата:

  Нарасналата простата при мъжете

  Има различни заболявания, но най-типични за мъжкото здраве са проблемите с простатата. С възрастта тя започва да нараства и притиска уретрата, която преминава през нея. Това нарушава уринирането - силата на струята и ефективността на изпразване на пикочния мехур. Вреди и на сексуалното здраве, като причинява еректилна дисфункция. Състоянието е толкова характерно за по-възрастните мъже, че съвременната медицина разглежда уголемената простата (доброкачествена хиперплазия) като физиологично състояние, а не като болест.

  Характерни заболявания при дамите

  Инфекциите на отделителната и възпроизводствена система засягат и двата пола. Но поради анатомичните особености, възпаленията на пикочните пътища са по-чести при жените - цистити, пиелонефрити и др.

  Ендометриозата и синдромът на поликистозните яйчници са гинекологични заболявания, които все повече се подмладяват и затрудняват зачеването и износването на бебето.

  С пикочно-половата система се свързват заболявания като подагра (натрупване на кристали пикочна киселина в и около ставите), инконтиненция или задържане на урина, предаваните при секс болести, нарушения във функциите на половите органи, предизвикващи безплодие и т. н. За всяко от тях има разработени групи лекарства, някои се предлагат и без рецепта.

  Медикаменти, които ще откриете в този раздел

  На Vitania.bg ще намерите ефективни лекарства за различните видове проблеми:

  • антиинфекциозни продукти - предназначени за лекуване на бактериални и гъбични инфекции, на предаваните при секс болести;
  • урологични лекарства - уринарни спазмолитици, модификатори на pH на урината и т. н.
  • лекарства за насърчаване на възпроизводствените функции - полови хормони, за преодоляване на еректилна дисфункция и импотентност, за облекчаване на болезнена менструация и др.

  Предимства да поръчате онлайн от аптека “Витания”

  Ние сме лицензирана онлайн аптека, част от верига аптеки “Витания”. Основният приоритет в работата ни е продажба на лекарства без рецепта. Обслужват ви отлично подготвени фармацевти, които могат да ви консултират при избора на подходящите фармацевтични продукти при напълно запазена конфиденциалност.

  Успяваме да предложим лекарствата на достъпни цени. Честите промоции ги правят още по-изгодни и разширяват достъпа ви до медикаменти. За постоянните клиенти имаме изпробвана бонусна система, която довежда поевтиняването за някои продукти до почти 90%.

  Обадете ни се при необходимост от лекарства и ние ще ви помогнем!

  Зарежда
  Няма намерени продукти