Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти срещу болки в гърлото
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти LECOVITA
  Поръчай сега
 • До 20% ОТСТЪПКА на подаръчни комплекти
  Поръчай сега
 • » »
  Лекарства против гъбички

  Лекарства против гъбички

  Антимикотици използваме при гъбични инфекции - от баналните по кожата и ноктите до сериозни животозастрашаващи заболявания - менингити, пневмонии.

  Какво представляват антимикотичните лекарства?

  Противогъбичните лекарства са формули за лечение на гъбични инфекции. Те действат избирателно и убиват гъбичките или потискат растежа и развитието им. Активността им е насочена към клетъчната мембрана и клетъчната стена на патогените, без да засяга човешките клетки.

  На Vitania.bg ви предлагаме антимикотици под различна форма:

  • течности, разтвори, спрейове, лакове, кремове са противогъбични лекарства за локално приложение. Прилагат се върху инфектирани кожа, скалп и нокти;
  • антимикотичен шампоан - за гъбички по скалпа и някои други кожни заболявания;
  • глобули за поставяне във влагалището;
  • таблетки и капсули за перорален прием. Използват се не само за вътрешни и системни инфекции, но и за повлияване на упорити локални гъбични проблеми. Добре е да знаете, че те са доста по-силни от лекарствата за локално приложение, проявяват сериозни нежелани ефекти и взаимодействат с почти всички други медикаменти;
  • противогъбични за интравенозна инфузия - необходими са в тежки случаи, при които пациентите са обикновено в болница и ползата от тях надделява над риска от страничните ефекти.

  Продължителността на приложението им е различна и зависи от устойчивостта и склонността на инфекциите към рецидивиране. Така гъбичките по ноктите на краката и ръцете са много упорити и изискват търпение. Лечението може да продължи месеци наред. Модерните продукти от типа на “Полинейл, лак за нокти” съкращават значително срока за постигане на трайни резултати.

  Антимикотиците не са антибиотици. Гъбичките имат различна структура от бактериите и са неуязвими за антибиотиците, затова гъбичните инфекции не се повлияват от тях.

  Видове противогъбични медикаменти

  Основните видове противогъбични средства се отличават по химичната си структура и механизма си на действие. Те са:

  Полиени

  Използват се най-вече при тежки заболявания - криптококов менингит, хистоплазмоза, бластомикоза. Субстанцията в мембраните на гъбичката, с която взаимодействат лекарствата, води до повишена пропускливост на мембраните за глюкоза и калий и фунгициден ефект. Тези противогъбични лекарства са със сериозни странични последици.

  Азоли

  Осигуряват ефикасно лечение при инфектиране на кожата и лигавиците, но и при инфекции на вътрешните тъкани. Антимикотици от тази група се използват локално за лечение на вагинални, кожни, орални заразявания (“Канестен”, “Дифлукан”).

  Алиламини

  За локално и перорално лечение на дерматофити - гъбички по кожата и други покривни структури (“Екзодерил”, “Ламизил”).

  Извън тези три групи остават някои други много използвани лекарства и сред тях са гризеофулвинът и флуцитозинът. Първият е срещу микози, трихофития и заболявания на косата и ноктите, а вторият - срещу кандидоза, криптококови инфекции и хромомикоза.

  Гъбичките, подобно на бактериите, формират резистентност към антимикотиците и затова е препоръчително противогъбичните средства да се използват при безусловна необходимост точно по предназначение и само за необходимия срок.

  Защо да се доверите на онлайн аптека “Витания”?

  Антимикотиците са високоспециализирани противогъбични лекарства и дори тези от тях, които се продават без рецепта, няма как да купите от случаен онлайн магазин. Необходима ви е легитимна онлайн аптека.

  Ние отговаряме на всички законови изисквания за продажба на дребно на лекарства на хуманната медицина. Имаме подготовката и опита да ви осигурим консултация, когато не сте сигурни как точно да изберете необходимия ви антимикотик. Не всеки е подходящ за дадена гъбична инфекция и грешната формула би могла да влоши състоянието, вместо да ви донесе облекчение.

  Поддържаме много добри цени на противогъбичните медикаменти, а освен това ви предлагаме постоянни промоции. Възможно е дори да закупите скъпа формула в пъти по-евтино, достатъчно е да се регистрирате в бонусна ни програма за постоянни клиенти.

  Продуктите, отпускани срещу рецепта, ще получите в някоя от нашите физически аптеки.

  Открийте нужния ви антимикотик при нас и го поръчайте!

  Няма намерени продукти