Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти срещу алергия
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика REVALID
  Поръчай сега
 • 15 % ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • Защо Витания?
  » » »
  НОСКО BABY АСПИРАТОР ЗА НОС (за прахосмукачка)

  НОСКО BABY АСПИРАТОР ЗА НОС (за прахосмукачка)

  NOSKO BABY nasal aspirator
  Кат. №: 53391
  НОСКО BABY АСПИРАТОР ЗА НОС (за прахосмукачка) 23,90 лв. от Vitania.bg
  23.90 лв. При покупка получавате: 1.67 бонус точки
  Купи само за
  2.39 лв. + 215.1 бонус точки.
  Полезност
  Описание на НОСКО BABY АСПИРАТОР ЗА НОС (за прахосмукачка)

  НОСКО BABY / NOSKO BABY АСПИРАТОР ЗА НОС описание:

  Nosko назален аспиратор, намаля вавъзможността от развитието на усложнения в следствие на една обикновена хрема. Облекчава дишането на Вашето дете и го прави по-спокойно. Улеснява кърменето – при запушено носле кърменето се затруднява и води до раздразнение както при детето, така и при майката.

  Nosko Вакумен аспиратор за нос е медицинско изделие, което се използва забързо и деликатно премахване на секретите от носа чрез използването на стандартна домакинска прахосмукачка, като поставите коносовидния край на приставката в прахосмукачката, а другиянакрайник в носа на вашето бебе или дете. Nosko Вакумен аспиратор отстранява секретите от нослето чрез постоянно и безопасно всмукване от 0.2 бара, независимо от смукателната мощност на прахосмукачката. Може да сте напълно спокойни за вашето бебе или дете, тъй като процесът е напълно безболезнен и няма никакви странични ефекти. Вакуумният аспиратор за нос Nosko е клинично тестван и одобрен за използване, осигурява по-кратко време за възстановяване при настинки, благодарение на което детето е в състояние да приема нормално храна, вода и да спи по-добре. Не съдържа вредни за здравето материали.Разглабя се на части за по-лесно и ефективно почистване. Може да се стерилизира.Направен от медицинска пластмаса без Бизфенол А, която е биосъвместима и не предизвиква дразнене и алергии.Подходящ за новородени. 

  НОСКО BABY / NOSKO BABY АСПИРАТОР ЗА НОС употреба:

  Препоръчително е преди всяка процедура да промиете нослето с физиологичен разтвор. Може да се доверите на
  изотоничен разтвор на морска вода.

  Вакуумно почистване на носа - стъпки

  1. Предварителна подготовка: Включете прахосмукачката в мрежата (включете кабела в контакта), след което я поставете в близост до мястото, където ще се извършва почистването, така че да можете да я включите с ръкаили с крак.

  2. Сглобете прибора, като следвате приложеното изображение в листовката, и поставете камбанообразния конектор в маркуча на прахосмукачката. Сега остава само да включите прахосмукачката.

  3. Промийте с физиологичния разтвор. (Соленият разтвор с концентрация 0,9 % е физиологичен, съставътму е идентичен с този на сълзите. Не щипе, не дразни, само овлажнява и разрежда секрета.) След 3 минути отстраняването на навлажнената носна лигавица и разредения секрет може да започне,така вакуумно топочистване на носаможе да бъде извършено безопасно, без да се наранява лигавицата.

  4. Заемете правилно положение на тялото в зависимост от възрастта на детето.

  а.) Вакуумно почистване на носа при новородени и кърмачета

  Повдигаме бебетo до полуседеж, като придържаме гърба с лявата предмишница и държим главата изправена в дланта си. Важно е бебето да не е легнало и главата му да не е наклонена назад, защото това ще затрудни отстраняването на секрета. В такива случаи секретът се стича към гърлото. Ако положението на тялото е правилно, секретът се стича към носа, като по този начин се улеснява бързото му и ефикасно отстраняване.

  При новородените и кърмачетата все още нямато лков аобилен и гъст секрет, за да се налага пълен вакуум, така че не е нужно да се притиска другата ноздра. Това и без друго би било невъзможно при деца на тази възраст, тъй като щом в едната ноздра бъде поставен приборът за вакуумно почистване, а другата ноздра бъде затворена, бебето веднага ще отвори уста.

  б.) Вакуумно почистване на носа при малки деца

  Сложете детето да седне в скута Ви с гръб към Вас. Помолете детето да наведе глава напред – това ще подпомогне за отстраняванетонасекрета.

  В тазивъзрастакодетето е в състояниедависъдейства, можедапритиснетедругатаноздра с пръсти; товащедоведедообразуваненапъленвакуум и по-бързопочистваненаноса. Пълниятвакуумводидопо-ефикасно и бързопочистваненаноса, ноне е задължителен. Тойможедасепостигне, когатодетето е в състояниедасъдейства. Помолетедететоданеотваряуста, докато  завършитепочистванетонаноса, такащеприключитепо-бързо.

  Каквопредставлявавакуумнотопочистваненаноса: призатварянетонаноздрата в носасеобразувавакуум, порадикоетосекретътпреминаваотсреднияназаленпроход в общияназаленпроход. Така, следкатоосвободимноздрата, можемдаотстранимсекретаотобщияназаленпроход. Това е многоважно, когатосекретът е гъст. Течниятсекретсестичаотсамосебесиотсредния в общияназаленпроход, откъдето с помощтанаприборазавакуумнопочистваненаносаможедасеотстранилеснобезпъленвакуум.

  5.Включетепрахосмукачката. Благодарениенаконструкциятасиприборътзавакуумнопочистваненаносаимапостояннасиланавсмукване 0,2 бара, която е напълнобезопаснадориприпочистваненаноснатакухинанановородено.

  6. Поставетевсмукващиянакрайник в ноздрата.

  Поставяненаприбора в ноздрата и правилнаупотреба

  Хванетевсмукващиянакрайник с дяснатаръка, такачесиликоновататръбичкадасочинагоре. Това е важно, задасепредотвратистичанетонасекреткъмтръбичката. Такаприборътщеостанечист и щетрябвадаизмиетесамовсмукващиянакрайник и контейнерът, ноне и силиконовататръбичка. Поставетевсмукващиянакрайник в ноздрататолковадълбоко, колкотопозволяваконусовидниятвръх. Не е необходимодавкарватеприборамногодълбоко и данатискате, тъйкатотованевлияенаефективността. Дръжтевсмукващиянакрайникнаклоненнадолу и настрани, такачедаможетедаотстранитесекретабезостатък. Единнепрекъснаткурснапочистваненебивадапродължаваповечеот 5 секунди. Акотоване е достатъчно, 5-секундните курсоветрябвадасередуват с 3-5-секундни почивки. Почистванетопродължава, докатоконтейнерътнеспредасепълнисъссекрет.

  7. Махнетеприбораотноздрата.

  8. Изключетепрахосмукачката.

  9. Откачетеприбораотпрахосмукачката.

  10. Разглобетевсмукващиянакрайник и гоизмийтеподтечащавода. Ако е необходимо, можедагоизваритеилидагостерилизиратеподругначин. Припочистванесвалетевсмукващиянакрайникотконтейнера. Запо-ефикаснопочистванеможедаразглобите и всмукващиянакрайник. Приборътзавакуумнопочистваненаносаможедасеразглобина 5 части, коетодоголямастепенулеснявапочистването и повишавастерилносттанаприбора.

  13.Следкаточаститенаприбораизсъхнат, гиоставетеначистомясто, такачеследващияпътдаможетедагиизползватеведнага.

  Внимание:

  Преди и следвсякаупотребадасестерилизира в кипящавода.НЕ Е ПОДХОДЯЩО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ В МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА.

  Следизсушаванедасесъхранявасглобен, начистомясто.

  Избягвайтеизползваненаустройствотоотдеца, коитострадатоткръвотечениеотносаилихроничнахемофилия.

  Неоставяйтедететобезнаблюдение.

  Допълнителна информация

  НОСКО BABY АСПИРАТОР ЗА НОС (за прахосмукачка) се предлага във vitania.bg на цена от 23,90 лв. Може да бъде закупен и на място във физическите ни обекти, цената е различна от тази в сайта, на адрес: София - Метростанция Константин Величков, София - Метростанция Жолио Кюри, София - Люлин, Кауфланд, София - Младост 4, Кауфланд, София - Дружба, BILLA, София - Дружба, T MARKET, Димитровград - Кауфланд, Петрич - Кауфланд. Както всички други продукти от категория Санитарни материали за бебето и майката, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  НОСКО BABY АСПИРАТОР ЗА НОС (за прахосмукачка) се произвежда от Abo Pharma и може да бъде закупен от vitania.bg на преференциална цена от 2,39 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  Коментари

  Емилия Генадиева 2017-11-07 10:36:57

  Аз съм много благодарна на НОСКО BABY АСПИРАТОР ЗА НОС . За мен беше незаменим помощник в борвата със запушеният нос на детето ми. Сега го препоръчвам на всички мой познати, защото наистина върши невероятно добра работа.

  12,90 лв.