• до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Разтворимите витамини 23.02.2017

  Разтворимите витамини
  В края на февруари и началото на март запасите на организма от минерали и витамини са напълно изчерпани. Пресна зеленина, извън оранжерийната, още няма. Плодовете на пазара са пропътували хиляди километри и са лагерували по складове, докато витаминното им съдължание е спаднало непоправимо. Ако въобще ви се налага да пиете мултивитаминни препарати, определено това е времето.

  Добри или лоши са разтворимите витамини

  Разтворимите витамини са решение за всички, които имат проблем с гълтането на таблетки и капсули. Те са широко разпространени, продават се дори в хранителните магазини. При разтварянето им, активните вещества се разпределят равномерно в разтвора и стават по-лесно достъпни за всмукване в тънките черва.

  Ефервесцентните таблетки са така създадени, че от тях се получава буферен разтвор. Ще рече – постигнат е такъв баланс между киселините и основите в него, че той не променя рН-то си при известно разреждане или химична реакция. Това прави разтворимите витамини подходящи за стомашната среда, облекчава храносмилането, и осигурява усвояването им дори при хора с проблемен стомшно-чревен тракт. Те имат своите привърженици и значителна част от лекарите и фармацевтите ги препоръчват като много добро решение за набавяне на възникнали дефицити – особено на границата на зимата и пролетта.

  Противниците им ги заклеймяват, защото в тях обикновено има подсладители и оцветители и понякога  по-ниска дозировка на активните вещества, отколкото в таблетките и капсулите.

  „Биофар мултивитамини и минерали“

  Във формулата им се включват 12 витамина и 12 минерала. Те са подходящи за всички възрасти, запълват липсите и пропуските в набавянето на важни олигоелементи, помагат за преодоляването на умора, напрежение и стрес.

  Една ефервесцентна таблетка „Биофар мултивитамини и минерали“ пуснете в чаша вода и това ви е достатъчно за цял ден.
     

  „Або фарма – витамин C“, ефервесцентни таблетки

  Витамин С е един от най-лесно достъпните. Но той е водоразтворим и организмът не формира резерв от него. В сезона на настинките и вирусните инфекции повишеният му прием е отлична защита и подкрепа на имунната защита.

  Една разтворима таблетка „Або фарма – витамин C“ ви доставя бързо, лесно и ефективно 1000 мг от ценната аскорбинова киселина.
   

  „Допелхерц витамини от А до Я“, ефервесцентни таблетки

  Немските мултивитамини са с несъмнено качество, потвърждавано всеки ден. Те съдържат всички най-важни активни вещества, необходими за добър тонус и оптимална работа на тялото в добре усвоима форма.

  Използвайте „Допелхерц витамини от А до Я“ не само при небалансирано хранене, но и при нервно напрежение и умора, чест стрес, тежка физическа работа или умствено изтощение.

  „Супрадин“

  Това е добре познат продукт на българския пазар. Към най-важните минерали, витамини и микроелементи е добавен Q10. Освен при дефицити, „Супрадин“ подкрепя организма при усилен растеж или напреднала възраст. Много добър избор е при боледуване, физически натоварвания и пролетна умора.

  Приемайте по 1 таблетка дневно. Можете да давате чаша с разтворена таблетка "Супрадин" и на децата, ако са надхвърлили 12 г.

  Този месец изброените продукти са на промоция. Поръчайте си ги!