• -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  „Химакс Фарма” ЕООД 20.02.2015

  „Химакс Фарма” ЕООД

  В края  на миналия век, колкото и да е трудна икономическата обстановка, у нас се създават доста нови производствени фирми. Смелчаци, започващи от нулата, има и във фармацевтичния бранш.


   „Химакс Фарма” ЕООД е българска фармацевтична фирма, 

  създадена  през 1993 г. в София. Основателите й са хора с голям преподавателски опит, с успешна кариера във фармацевтичното производство и химичния инженеринг. Имат зад гърба си дълги години, прекарани в научни проучвания, създаване и изпитване на лекарствени продукти. 

  Започват с шест продукта – течни лекарствени форми. В началото са 8 човека и работят в малък цех. 

  Сега специалистите са над 100. Разполагат с модерна производствена база. Имат собствени микробиологична, аналитична и хроматографска лаборатории. В тях са ангажирани профилирани специалисти с висока квалификация. Освен течни, произвеждат лекарства под формата на прахове, твърди желатинови капсули с удължено и незабавно действие. Вече имат и лиценз за производство на таблетки и капсули. Непрекъснато разширяват присъствието си на пазари зад граница.


  Кои са основните направления, в които се развива

  Българската фармацевтична фирма се старае да пуска на пазара по 2-3 генерични лекарства годишно. Те са аналог на препарати, разрешени за употреба в Европейския съюз. 

  Използваните технологии “drug delivery” правят приема по-лесен, а дозирането – по-просто.

  В лабораториите се разработват методи, които да регулират скоростта на освобождаване на активното вещество в твърдите желатинови  капсули в зависимост от характеристиките на самото вещество и целите на приложението му.

  В производството на таблетки фирмата прилага метод с висока икономическа ефективност – директно таблетиране с едновременно маскиране на вкуса на активното вещество.


  Основни типове продукти

  Лекарствените продукти без рецепта се разработват с разбирането, че потребителите трябва да получат добри медикаменти с пълноценно действие и висока потребителска стойност. 

  Дело  на „Химакс Фарма” е първото родно прахче срещу настинка и грип -„Флудрекс Хот Дринк” и „Флудрекс Джуниър Хот Дринк” В състава му няма захар и можете да го ползвате, ако сте диабетик или сте на диета. Разфасовано е в сашета.

  Лекарствените продукти с рецепта са предназначени за лечение на симптомите на психо-органичен синдром, като проблеми с паметта и вниманието и липса на мотивация. По преценка на лекаря, може да се изпише и за други заболявания. При деца се прилага при прояви на дислексия.

  Хранителните добавки обогатяват портфолиото на фирмата. Те са с растителен произход и доставят на организма важни хранителни вещества за преодоляване на определени състояния. 

  „Дио-Ренал Детокс” е предназначен за детоксикация на организма, подпомагайки дейността на черния дроб и бъбреците. Стандартизираният сух екстракт от листата на бреза, съчетан със стандартизиран сух екстракт от корен на глухарче, предпазва още от образуване на камъни в бъбреците и жлъчката, минимизира риска от боледуване, оптимизира храносмилателните процеси и стимулирайки кръвообръщението, подпомага намаляването на целулита.

   А ако ви е необходимо средство за преодоляване на тревожността и напрежението, ако търсите баланс на емоциите си – за вас е „Рестарта”.

  Фармакопейни са продуктите, които са вписани във Фармакопеята на някоя държава (за България в сила е Европейската фармакопея), стандартизирани са и нямат специално търговско име. Става дума за познатите и използвани от всички салицилова киселина, йодна тинктура, боракс, етилов спирт и т. н.

  „Химакс Фарма” е лицензирана според европейските стандарти и е вписана в регистрите на ЕМА (Европейска агенция по лекарствата).