Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за гърло
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика REVALID
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти LECOVITA
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 ЕРБОЗЕТА

  UNCADEP FORTE caps. x 20 ERBOZETA
  Кат. №: 66364
  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 ЕРБОЗЕТА 23,50 лв. от Vitania.bg
  23.50 лв. При покупка получавате: 1.64 бонус точки
  Купи само за
  2.35 лв. + 211.5 бонус точки.
  Полезност

  Описание на УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 ЕРБОЗЕТА

  УНКАДЕП ФОРТЕ КАПСУЛИ / UNCADEP FORTE CAPSULES описание:

  УНКАДЕП® ФОРТЕ капсули е хранителна добавка на базата на Котешки нокът, Астрагалус, Лактоферин и Японска фалопия. Котешкият нокът и Астрагалусът подпомагат естествените защитни сили на организма.
  Свойства:
  Котешки нокът: Кората на това растение се препоръчва при лечението на възпалителни състояния, засягащи дихателните пътища. Оксиндоловите алкалоиди, които съдържа, имат имуностимулиращи свойства. Съдържа още полифеноли с доказано противовъзпалително действие и тритерпенови гликозиди, които имат противовъзпалителни и антивирусни свойства.
  Астрагалус: Има имуностимулиращо, противовъзпалително и антивирусно действие, което подпомага устойчивостта на тялото към заболявания, в това число, може да намали честотата и развитието на сезонните заболявания на дихателните пътища. Полизахаридите, които съдържа, играят специфична имуностимулираща и имуномодулираща роля, докато изофлавоните действат като антиоксиданти.
  Лактоферин: Един от основните серумни транспортни протеини. Притежава имуностимулиращо, антибактериално, антивирусно и противовъзпалително действие, в следствие на способността си да насърчава растежа и диференциацията на Т-клетките (имунните клетки на организма), да възпира прикрепването на бактериите към чревните стени и да се противопоставя на проникването на вирусите в клетката. Бактериостатичното действие на лактоферина се отдава и на неговото свойство да свързва желязо, което е жизнено необходимо за растежа на патогенните бактерии.
  Ресвератрол: Освен добре познатите му антиоксидантни свойства, проявява противовъзпалително и имуностимулиращо действие.

  УНКАДЕП ФОРТЕ е хранителна добавка с производител Ербозета, Сан Марино. Ункадеп форте стимулира имунната система на организма и упражнява ефективно антиоксидантно действие благодарение на синергичното действие на лактоферин, uncaria, astragalus и ресвератрол. Помощно средство за предпазване от настинки и инфекции на горните дихателни пътища Хранителна добавка, формулирана на базата на естествени елементи, които благоприятстват физиологичната защита на организма, както и ефективно антиоксидантно действие.

  Имуномодулиращо действие:
  • Стимулира фагоцитозата на макрофагите.
  • Повишава активността на NK клетките и цито-токсичните Т-клетки.
  • Индуцира трансформацията на NK клетките (клетките естествени килъри) в по-ефективни LAK клетки (лимфокин активирани килъри), както при някои човешки интерферони.
  Противовъзпалително действие:
  • Инхибира синтеза на провъзпалителни цитокини като TNF-a
  Противовирусно действие
  • Инхибира активността на ДНК полимеразата и обратната транскриптаза, ензими, които играят ключова роля при възпроизводството на вируса.

  ПОЛИЗАХАРИДИТЕ на ASTRAGALUS притежават имуномодулиращо и тонично-адаптогенно действие.
  Имуномодулиращо действие:
  • Увеличават фагоцитозата и продукцията на имуноглобулини IgM, IgE и интерферон и намаляват производството на TNF-a и интерлевкин 6, 10 и 12. Тази активност върху имунната система се оказва ефективна, особено срещу грипни вируси тип I и ротавируси. От клинична гледна точка е доказана тяхната ефективност за предотвратяване и справяне с настинки чрез намаляване на тяхната продължителност и сериозността на симптомите.
  • Повишават активността на интерлевкин 2, подобряват лимфоцитния отговор и подобряват активността на NK клетките.
  Тонично-адаптогенно действие:
  • Могат да подобрят адренокортикалното функциониране, като по този начин увеличават прага на резистентност към стресови фактори.

  РЕСВЕРАТРОЛЪТ е мощен антиоксидант и има противовъзпалително имуномодулаторно и антивирусно действие.
  Антиоксидантно действие:
  • Инхибира производството на супероксидни аниони и водороден пероксид чрез макрофаги.
  Противовъзпалително действие:
  • В белодробните епителни клетки инхибира освобождаването на IL-8 и GM-CSF (фактор за стимулиране на гранулоцит-макрофаг колония).
  • Инхибира транскрипцията на NF-kB чрез инхибиране на IkB киназата, както и на АР-1.
  Имуномодулаторно действие:
  • Инхибира активността на ДНК полимеразата и обратната транскриптаза, ензими, които играят ключова роля при възпроизводството на вируса.
  Противовирусно действие:
  • Той действа срещу пролиферацията на няколко вируса чрез инхибиране на синтеза на първите протеини, необходими за техния цикъл на репликация.

  ЛАКТОФЕРИНЪТ е гликопротеин, функциониращ като основен елемент на вродения имунитет при бозайници.Има антибактериално и противовирусно действие.
  Антибактериално действие:
  • Най-известното действие, развито от лактоферина, е бактериостатичното. Пролиферацията на бактериите се възпрепятства благодарение на свойствата, които блокират желязото. Въпреки това е станало известно, че освен бактериостатичното действие, лактоферинът действа и като бактерицид. Този ефект се постига чрез увреждане на външната мембрана на бактериите с последваща промяна на пропускливостта. Компонентът на бактериалната мембрана, повлиян от действието на лактоферина, е протеин, наречен порин. Бактерицидният ефект на лактоферицин В, пептид, получен от протеолизата на N-края на лактоферин, се оказа много по-силен от този на самия лактоферин. Лактоферицин В доказа, че има по-широк обхват и бързо инхибира способността на бактериите да образуват колонии в повечето от изследваните щамове.
  Противовирусно действие:
  • Изглежда, че играе ключова роля в механизмите на защита на клетките-гостоприемници, тъй като модулира няколко имунни процеси.
  • Доказано е, че неутрофилните клетки имат ниско количество лактоферин по време на вирусни инфекции. Това изглежда е причината за поствирусните бактериални инфекции.
  Противогъбно действие:
  • Доказано е, че лактоферицин В (N-края на лактоферина) може да убие клетките на Candida albicans и да инхибира способността им да образуват колонии.
  Имуномодулиращо действие:
  • Имуномодулиращото действие на лактоферина зависи от способността му да стимулира растежа и диференциацията на Т-клетките. Освен това, тази молекула се свързва с основния комплекс за хистосъвместимост (МНС), с Т4-клетките (хелперна Т-клетка) и с Т8-клетките (клетки убийци). Изглежда, че играе роля и в регулирането на цитокините и лимфокините.

   

  УНКАДЕП ФОРТЕ КАПСУЛИ / UNCADEP FORTE CAPSULES употреба:

  Препоръчителната доза е една капсула на ден.
  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
  Не приемайте по време на бременност. Не са известни странични ефекти, свързани с употребата на този продукт.
  Избягвайте да го приемате в случай на известна свръхчувствителност към един или повече от неговите компоненти.
  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
  Съдържа следи от мляко и негови производни. Да се съхранява на места, недостъпни за деца!  Да не се надвишава препоръчителната доза!  Добавките не са предназначени за заместители на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.
  СЪХРАНЕНИЕ:
  Да се съхранява на хладно и сухо място, далече от преки източници на топлина!

  УНКАДЕП ФОРТЕ КАПСУЛИ / UNCADEP FORTE CAPSULES състав:

  Котешки нокът  (Uncaria tomentosa Willd. (ex Schult.) Dc.) кора, сух екстракт, 3% Оксиндолови алкалоиди.
  Астрагалус (Astragalus membranaceus Bung.) корени, сух екстракт, 70% Полизахариди.
  Лактоферин
  Японска фалопия (Polygonum cuspidatum Siebold & Zucc.) корени, сух екстракт,. 98% Ресвератрол.
  НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН.

  Инфекциите на дихателните пътища и настинките са често срещани, най- вече в есенно-зимния сезон, намаляват работоспособността и концентрацията .
  Инфекциите на дихателните пътища се дължат на респираторни проблеми,  породени от различни фактори. Те протичат с различна тежест и честота и засягат както възрастни, така и деца. В голяма част от случаите възпалението се дължи на вируси. Можем да разпознаем инфекцията на дихателните пътища по най-баналния признак за настинка, а именно запушеният нос или хремата. Състоянието се потвърждава още от кашляне, главоболие, кихане, напрежение в мускулите.
  Обикновено при инфекция на дихателните пътища е налице и потичащ от носа секрет. В началото той е с белезникав цвят, но при усложняване на състоянието се оцветява в тъмножълто или зеленикаво. Много често, когато е налице остра инфекция на дихателните пътища , пациентът може да си е легнал в добро състояние, но при събуждане вечер да усеща симптомите- запушен нос, хрема, главоболие. Инфекциите на дихателните пътища могат да са с вирусен или вирусно-бактериален характер. Те са особено често явление през студените зимни месеци, когато се наблюдават грипни епидемии. Острият вирусен назофарингит, известен като настинка е силно заразнен., той се развива на горните дихателни пътища. Като най-чест причинител на настинка се сочат риновирусите и коронавирусите.
  Понякога инфекциите на дихателните пътища могат да са породени и от стрес. Според специалистите лошите емоции и натовареното ежедневие могат да допринесат за появата на респираторни проблеми.
  Към горните дихателни пътища спадат следните структури:
  - нос
  - челен синус
  - фаринкс
  - тонзили (сливици)
  - ларинкс
  - трахея

  Основната функция на имунната система е да разпознае и да неутрализира проникналите от външната среда вируси и бактерии,  чужди за организма и представляващи заплаха вещества (антигени), както и да реагира на промени на организма. Имунната система осъществява равновесие в самата себе си и потиска и регулира имунния отговор до оптимално за организма ниво. Общо казано, имунната система ни защитава от всичко, което не е добро за тялото ни.

  Защитна функция на дихателните пътища.
  Инфекциите по горните дихателни пътища при деца са особено често срещан проблем. В 90% от случаите те са с вирусна причина. Обикновено се развиват най-често през месеците на смекчаващото лято и усилващите се дъждове и ниски температури през есента.
  Дихателни пътища притежават важна защитна функция, която се извършва благодарение на мукоциалиарната почистваща система, мукозната имунна система и рефлекси (кашляне, кихане). Кихането и кашлицата са основните защитни механизми на дихателните пътища. Кашлицата е защитен рефлекс, който се осъществява чрез дълбоко вдишване увеличаване на интраторакалното и интраабдоминалното налягане, отваряне на глотиса и издишване с висока скорост. Кихането е рефлекс, който почиства назофаринкса и носа. Механизмът му е подобен на този на кашличния рефлекс – състои се в форсирано издишване, съпроводено със съкращението на мускулите на фаринкса и лицето.

  Какво представлява имунната система?
  Имунната система защитава организма. Тя реагира на чужди за тялото елементи, като бактерии, вируси, гъбички и ги атакува. Справя се с вредните за организма вещества, като предпазва от въздействието на токсини, приети чрез храната, водата и въздуха.
  Слабият имунитет е в основата на много здравословни проблеми. Организмът има защитна стена, която може да бъде разрушена от човешки. А тези грешки могат да бъдат наистина много, особено в днешно време. Важно е всеки да е наясно какви симптоми съществуват за слаба имунна система, за да може, ако ги има, да вземе мерки в начален стадий на проблема.
  Сред най-явните признаци е постоянната и бърза умора. Ако изпитвате главоболие при всеки случай на умствено натоварване, изпитвате ленивост в движенията и усещате постоянна нужда от сън, значи нещо във вашия имунитет не е наред. Симптоми за слаба имунна система са признак за влошено здраве.
  Друг симптом за слаба имунна систума е този, който е свързан с някаква алергия. Често по ръцете или други части на тялото се получава безпричинен обрив. Обаче съществува причина за всеки проблем в здравето. Обривът със сигурност е започнал в следствие на слаб имунитет. В тези случаи специалистите предписват имуностимулатори на своите пациенти.
  Причини за отслабване на имунната система.
  Променливото време е предпоставка за активизиране на вирусите. Важно е имунната система да бъде подсилена и защитена преди вирусите да ви повалят.
  -Недохранването е една от основните причини за отслабване на имунната система. Това явление най-често се наблюдава при жените, които са любители на всички видове диети и терапевтични пости.
  -Липсата на физическа активност също влияе на имунитета и здравето на човек. Този признак е най-силно изразен при хората, които прекарват по-голямата част от деня си на работното място или пред компютъра. Няма какво повече да се каже за този враг на имунната система. Единственото решение за справяне с него е просто да се движите повече.
  -При натоварване на нервната система, имунната система също отслабва.-Постоянният стрес също вреди на имунната система. Стресът може да доведе до проблеми със сърцето. Затова трябва да щадите нервите си.
  Имунитетът е устойчивост на организма срещу физичните, химичните и биологичните фактори на заобикалящата го среда. Имунитетът е сложна система от защитно-приспособителни реакции на организма, които са се развили и усъвършенствали в хода на еволюцията. Основната цел на имунитета е да съхрани генетичната цялост на организма, независимо от промените в заобикалящата го жива и нежива природа.

  Пазете природата!

  Регистър на хранителните добавки на Италианското Министерство на здравеопазването
  КОД №15236
  Производител и дистрибутор:
  Erbozeta S.p.A.
  Strada delle Seriole, 41/43
  47894 Chiesanuova (RSM)
  www.erbozeta.com
  info@erbozeta.com

  Дистрибутор за България:
  Киат Фарма ЕООД
  София, жк Студентски град,
  ул Акад. Ст. Младенов № 8
  тел. 0884791576,
  www.kiatpharma.bg;
  е-mail: office@kiatpharma.bg
  ПОКАЗАНИЯ:
  УНКАДЕП® ФОРТЕ капсули е хранителна добавка на базата на Котешки нокът, Астрагалус, Лактоферин и Японска фалопия. Котешкият нокът и Астрагалусът подпомагат естествените защитни сили на организма.
  СЪСТАВ:
  Котешки нокът  (Uncaria tomentosa Willd. (ex Schult.) Dc.) кора, сух екстракт, 3% Оксиндолови алкалоиди.
  Астрагалус (Astragalus membranaceus Bung.) корени, сух екстракт, 70% Полизахариди.
  Лактоферин
  Японска фалопия (Polygonum cuspidatum Siebold & Zucc.) корени, сух екстракт,. 98% Ресвератрол.
  СВОЙСТВА:
  Котешки нокът: Кората на това растение се препоръчва при лечението на възпалителни състояния, засягащи дихателните пътища. Оксиндоловите алкалоиди, които съдържа, имат имуностимулиращи свойства. Съдържа още полифеноли с доказано противовъзпалително действие и тритерпенови гликозиди, които имат противовъзпалителни и антивирусни свойства.
  Астрагалус: Има имуностимулиращо, противовъзпалително и антивирусно действие, което подпомага устойчивостта на тялото към заболявания, в това число, може да намали честотата и развитието на сезонните заболявания на дихателните пътища. Полизахаридите, които съдържа, играят специфична имуностимулираща и имуномодулираща роля, докато изофлавоните действат като антиоксиданти.
  Лактоферин: Един от основните серумни транспортни протеини. Притежава имуностимулиращо, антибактериално, антивирусно и противовъзпалително действие, в следствие на способността си да насърчава растежа и диференциацията на Т-клетките (имунните клетки на организма), да възпира прикрепването на бактериите към чревните стени и да се противопоставя на проникването на вирусите в клетката. Бактериостатичното действие на лактоферина се отдава и на неговото свойство да свързва желязо, което е жизнено необходимо за растежа на патогенните бактерии.
  Ресвератрол: Освен добре познатите му антиоксидантни свойства, проявява противовъзпалително и имуностимулиращо действие. НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:
  Препоръчителната доза е една капсула на ден.
  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
  Не приемайте по време на бременност. Не са известни странични ефекти, свързани с употребата на този продукт.
  Избягвайте да го приемате в случай на известна свръхчувствителност към един или повече от неговите компоненти.
  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
  Съдържа следи от мляко и негови производни. Да се съхранява на места, недостъпни за деца!  Да не се надвишава препоръчителната доза!  Добавките не са предназначени за заместители на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.
  СЪХРАНЕНИЕ:
  Да се съхранява на хладно и сухо място, далече от преки източници на топлина!
  ОПАКОВКА
  20 капсули
  НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН.
  Регистър на хранителните добавки на Италианското Министерство на здравеопазването
  КОД №15236 Прочети повече >>

  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 ЕРБОЗЕТА се предлага във vitania.bg на цена от 23,50 лв. Може да бъде закупен и на място във физическите ни обекти, цената е различна от тази в сайта, на адрес: ONLINE Aптека Витания, Димитровград - Кауфланд, Петрич - Кауфланд, София - Дружба, София - Дружба, BILLA, София - Люлин, Кауфланд, София - МБАЛ НКБ "Трета градска болница", София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Константин Величков, София - Младост 1, София - Младост 4, Кауфланд, София - Студентски град. Както всички други продукти от категория За имунитет и жизненост, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 ЕРБОЗЕТА се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от vitania.bg на преференциална цена от 2,35 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Коментари

  Милена Ди 2019-04-05 11:38:18

  Препоръчвам при чести бронхити

  Катерина Славова 2020-05-05 18:25:16

  един от най-добрите продукти на марката, изпитан от мен и мои приятели

  Калина Апостолова 2022-02-22 21:12:02

  благодарение на него съм здрава цяла зима

  Елена Караиванова 2022-02-22 21:35:01

  Вече втора зима семейството ми използва този продукт като имуностимулатор и резултатът е страхотен!

  подобни продукти