Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти срещу алергия
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика REVALID
  Поръчай сега
 • 15 % ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • Защо Витания?
  » » »
  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 ЕРБОЗЕТА

  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 ЕРБОЗЕТА

  UNCADEP FORTE caps. x 20 ERBOZETA
  Кат. №: 66364
  -20%
  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 ЕРБОЗЕТА 19,13 лв. от Vitania.bg
  23.90 лв. 19.13 лв.
  Купи само за
  1.91 лв. + 172.2 бонус точки.
  Цената е валидна до 30.04.2024
  Полезност
  Описание на УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 ЕРБОЗЕТА

  Инфекциите на дихателните пътища и настинките са нормално явление през студените месеци. Те влияят негативно върху ежедневието ви, защото намалят работоспособността и създават чувство на отпадналост. Причините за респираторните проблеми могат да бъдат много различни. Те засягат както възрастните, така и децата. Вирусите са най-честата причина за настинка, придружена със симптоми като кашляне, кихане, главоболие и други. 

  Имунната система е тази, която трябва да разпознае и неутрализира зловредните антигени. Слабият имунитет е причината за много здравословни проблеми. Предлагаме ви хранителната добавка на компания Ербозета Ункадеп Форте. Тя ще допринесе да повишите естествените защитни сили на организма.

  Какви са свойствата на Ункадеп Форте?

  Препаратът Uncadep Forte стимулира имунната система и е познат със своето антиоксидантно действие. То се дължи на веществата лактоферин, астрагалус и ресвератрол. Комплексното им действие се свързва с предпазване от настинки и инфекции на дихателните пътища. Uncadep Forte е разработен на базата на естествени елементи, които имат ефективно антиоксидантно и антивирусно действие. Те благоприятстват за засилване защитните функции на организма. Ще ви запознаем със свойствата и състава на Uncadep Forte капсули на Erbozeta:

  • котешки нокът – използва се кората на растението. Тя се препоръчва при възпалителни състояния, засягащи дихателните пътища. Съдържа полифеноли, които са с противовъзпалително действие. Има и тритерпенови гликозиди с антивирусен ефект;

  • астрагалус – включен е във формулата на Uncadep Forte, тъй като е имуностимулант и подпомага издръжливостта на тялото при различни вирусни заболявания. Полизахаридите в него имат важна имуномодулираща функция;

  • лактоферин – възпира закрепването на бактериите към чревните стени. Присъствието му в Ункадеп Форте помага на организма, да се противопостави на вирусите;

  • ресвератрол – той е в състава на Ункадеп Форте, защото има добре познати противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства.

  Препаратът Uncadep Forte капсули 20 бр. може да бъде поръчан лесно през сайта на онлайн аптека Витания. Тук редовно ще откриете различни продукти с намалени цени.

  Кога и как да приемаме Ункадеп Форте?

  Ако изпитвате честа умора, имате главоболие и сънливост е възможно имунната ви система да е отслабена. Променливото време и липсата на физическа активност също влияят негативно на здравето. Употребата на хранителната добавка Uncadep Forte ще окаже положителен ефект върху тези оплаквания и ще ви предложи комплекс от съставки, които стимулират имунната система и действат противовъзпалително. От Vitania.bg напомнят, че препоръчителната дневна доза от Ункадеп Форте е една капсула.

  УНКАДЕП ФОРТЕ КАПСУЛИ / UNCADEP FORTE CAPSULES описание:

  УНКАДЕП® ФОРТЕ капсули е хранителна добавка на базата на Котешки нокът, Астрагалус, Лактоферин и Японска фалопия. Котешкият нокът и Астрагалусът подпомагат естествените защитни сили на организма.
  Свойства:
  Котешки нокът: Кората на това растение се препоръчва при лечението на възпалителни състояния, засягащи дихателните пътища. Оксиндоловите алкалоиди, които съдържа, имат имуностимулиращи свойства. Съдържа още полифеноли с доказано противовъзпалително действие и тритерпенови гликозиди, които имат противовъзпалителни и антивирусни свойства.
  Астрагалус: Има имуностимулиращо, противовъзпалително и антивирусно действие, което подпомага устойчивостта на тялото към заболявания, в това число, може да намали честотата и развитието на сезонните заболявания на дихателните пътища. Полизахаридите, които съдържа, играят специфична имуностимулираща и имуномодулираща роля, докато изофлавоните действат като антиоксиданти.
  Лактоферин: Един от основните серумни транспортни протеини. Притежава имуностимулиращо, антибактериално, антивирусно и противовъзпалително действие, в следствие на способността си да насърчава растежа и диференциацията на Т-клетките (имунните клетки на организма), да възпира прикрепването на бактериите към чревните стени и да се противопоставя на проникването на вирусите в клетката. Бактериостатичното действие на лактоферина се отдава и на неговото свойство да свързва желязо, което е жизнено необходимо за растежа на патогенните бактерии.
  Ресвератрол: Освен добре познатите му антиоксидантни свойства, проявява противовъзпалително и имуностимулиращо действие.

  Ункадеп форте стимулира имунната система на организма и упражнява ефективно антиоксидантно действие благодарение на синергичното действие на лактоферин, uncaria, astragalus и ресвератрол. Помощно средство за предпазване от настинки и инфекции на горните дихателни пътища Хранителна добавка, формулирана на базата на естествени елементи, които благоприятстват физиологичната защита на организма, както и ефективно антиоксидантно действие.

  Имуномодулиращо действие:

  • Стимулира фагоцитозата на макрофагите.
  • Повишава активността на NK клетките и цито-токсичните Т-клетки.
  • Индуцира трансформацията на NK клетките (клетките естествени килъри) в по-ефективни LAK клетки (лимфокин активирани килъри), както при някои човешки интерферони.
  Противовъзпалително действие:
  • Инхибира синтеза на провъзпалителни цитокини като TNF-a
  Противовирусно действие
  • Инхибира активността на ДНК полимеразата и обратната транскриптаза, ензими, които играят ключова роля при възпроизводството на вируса.

  ПОЛИЗАХАРИДИТЕ на ASTRAGALUS притежават имуномодулиращо и тонично-адаптогенно действие.
  Имуномодулиращо действие:
  • Увеличават фагоцитозата и продукцията на имуноглобулини IgM, IgE и интерферон и намаляват производството на TNF-a и интерлевкин 6, 10 и 12. Тази активност върху имунната система се оказва ефективна, особено срещу грипни вируси тип I и ротавируси. От клинична гледна точка е доказана тяхната ефективност за предотвратяване и справяне с настинки чрез намаляване на тяхната продължителност и сериозността на симптомите.
  • Повишават активността на интерлевкин 2, подобряват лимфоцитния отговор и подобряват активността на NK клетките.
  Тонично-адаптогенно действие:
  • Могат да подобрят адренокортикалното функциониране, като по този начин увеличават прага на резистентност към стресови фактори.

  РЕСВЕРАТРОЛЪТ е мощен антиоксидант и има противовъзпалително имуномодулаторно и антивирусно действие.
  Антиоксидантно действие:
  • Инхибира производството на супероксидни аниони и водороден пероксид чрез макрофаги.
  Противовъзпалително действие:
  • В белодробните епителни клетки инхибира освобождаването на IL-8 и GM-CSF (фактор за стимулиране на гранулоцит-макрофаг колония).
  • Инхибира транскрипцията на NF-kB чрез инхибиране на IkB киназата, както и на АР-1.
  Имуномодулаторно действие:
  • Инхибира активността на ДНК полимеразата и обратната транскриптаза, ензими, които играят ключова роля при възпроизводството на вируса.
  Противовирусно действие:
  • Той действа срещу пролиферацията на няколко вируса чрез инхибиране на синтеза на първите протеини, необходими за техния цикъл на репликация.

  ЛАКТОФЕРИНЪТ е гликопротеин, функциониращ като основен елемент на вродения имунитет при бозайници.Има антибактериално и противовирусно действие.
  Антибактериално действие:
  • Най-известното действие, развито от лактоферина, е бактериостатичното. Пролиферацията на бактериите се възпрепятства благодарение на свойствата, които блокират желязото. Въпреки това е станало известно, че освен бактериостатичното действие, лактоферинът действа и като бактерицид. Този ефект се постига чрез увреждане на външната мембрана на бактериите с последваща промяна на пропускливостта. Компонентът на бактериалната мембрана, повлиян от действието на лактоферина, е протеин, наречен порин. Бактерицидният ефект на лактоферицин В, пептид, получен от протеолизата на N-края на лактоферин, се оказа много по-силен от този на самия лактоферин. Лактоферицин В доказа, че има по-широк обхват и бързо инхибира способността на бактериите да образуват колонии в повечето от изследваните щамове.
  Противовирусно действие:
  • Изглежда, че играе ключова роля в механизмите на защита на клетките-гостоприемници, тъй като модулира няколко имунни процеси.
  • Доказано е, че неутрофилните клетки имат ниско количество лактоферин по време на вирусни инфекции. Това изглежда е причината за поствирусните бактериални инфекции.
  Противогъбно действие:
  • Доказано е, че лактоферицин В (N-края на лактоферина) може да убие клетките на Candida albicans и да инхибира способността им да образуват колонии.
  Имуномодулиращо действие:
  • Имуномодулиращото действие на лактоферина зависи от способността му да стимулира растежа и диференциацията на Т-клетките. Освен това, тази молекула се свързва с основния комплекс за хистосъвместимост (МНС), с Т4-клетките (хелперна Т-клетка) и с Т8-клетките (клетки убийци). Изглежда, че играе роля и в регулирането на цитокините и лимфокините.

  УНКАДЕП ФОРТЕ КАПСУЛИ / UNCADEP FORTE CAPSULES употреба:

  Препоръчителната доза е една капсула на ден.

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

  Не приемайте по време на бременност. Не са известни странични ефекти, свързани с употребата на този продукт.
  Избягвайте да го приемате в случай на известна свръхчувствителност към един или повече от неговите компоненти.

  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:

  Съдържа следи от мляко и негови производни. Да се съхранява на места, недостъпни за деца!  Да не се надвишава препоръчителната доза!  Добавките не са предназначени за заместители на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.

  СЪХРАНЕНИЕ:

  Да се съхранява на хладно и сухо място, далече от преки източници на топлина!

  УНКАДЕП ФОРТЕ КАПСУЛИ / UNCADEP FORTE CAPSULES състав:

  Котешки нокът  (Uncaria tomentosa Willd. (ex Schult.) Dc.) кора, сух екстракт, 3% Оксиндолови алкалоиди.
  Астрагалус (Astragalus membranaceus Bung.) корени, сух екстракт, 70% Полизахариди.
  Лактоферин
  Японска фалопия (Polygonum cuspidatum Siebold & Zucc.) корени, сух екстракт,. 98% Ресвератрол.
  НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН.

  Инфекциите на дихателните пътища и настинките са често срещани, най- вече в есенно-зимния сезон, намаляват работоспособността и концентрацията .
  Инфекциите на дихателните пътища се дължат на респираторни проблеми,  породени от различни фактори. Те протичат с различна тежест и честота и засягат както възрастни, така и деца. В голяма част от случаите възпалението се дължи на вируси. Можем да разпознаем инфекцията на дихателните пътища по най-баналния признак за настинка, а именно запушеният нос или хремата. Състоянието се потвърждава още от кашляне, главоболие, кихане, напрежение в мускулите.
  Обикновено при инфекция на дихателните пътища е налице и потичащ от носа секрет. В началото той е с белезникав цвят, но при усложняване на състоянието се оцветява в тъмножълто или зеленикаво. Много често, когато е налице остра инфекция на дихателните пътища , пациентът може да си е легнал в добро състояние, но при събуждане вечер да усеща симптомите- запушен нос, хрема, главоболие. Инфекциите на дихателните пътища могат да са с вирусен или вирусно-бактериален характер. Те са особено често явление през студените зимни месеци, когато се наблюдават грипни епидемии. Острият вирусен назофарингит, известен като настинка е силно заразнен., той се развива на горните дихателни пътища. Като най-чест причинител на настинка се сочат риновирусите и коронавирусите.
  Понякога инфекциите на дихателните пътища могат да са породени и от стрес. Според специалистите лошите емоции и натовареното ежедневие могат да допринесат за появата на респираторни проблеми.
  Към горните дихателни пътища спадат следните структури:
  - нос
  - челен синус
  - фаринкс
  - тонзили (сливици)
  - ларинкс
  - трахея

  Основната функция на имунната система е да разпознае и да неутрализира проникналите от външната среда вируси и бактерии,  чужди за организма и представляващи заплаха вещества (антигени), както и да реагира на промени на организма. Имунната система осъществява равновесие в самата себе си и потиска и регулира имунния отговор до оптимално за организма ниво. Общо казано, имунната система ни защитава от всичко, което не е добро за тялото ни.

  Защитна функция на дихателните пътища.
  Инфекциите по горните дихателни пътища при деца са особено често срещан проблем. В 90% от случаите те са с вирусна причина. Обикновено се развиват най-често през месеците на смекчаващото лято и усилващите се дъждове и ниски температури през есента.
  Дихателни пътища притежават важна защитна функция, която се извършва благодарение на мукоциалиарната почистваща система, мукозната имунна система и рефлекси (кашляне, кихане). Кихането и кашлицата са основните защитни механизми на дихателните пътища. Кашлицата е защитен рефлекс, който се осъществява чрез дълбоко вдишване увеличаване на интраторакалното и интраабдоминалното налягане, отваряне на глотиса и издишване с висока скорост. Кихането е рефлекс, който почиства назофаринкса и носа. Механизмът му е подобен на този на кашличния рефлекс – състои се в форсирано издишване, съпроводено със съкращението на мускулите на фаринкса и лицето.

  Какво представлява имунната система?
  Имунната система защитава организма. Тя реагира на чужди за тялото елементи, като бактерии, вируси, гъбички и ги атакува. Справя се с вредните за организма вещества, като предпазва от въздействието на токсини, приети чрез храната, водата и въздуха.
  Слабият имунитет е в основата на много здравословни проблеми. Организмът има защитна стена, която може да бъде разрушена от човешки. А тези грешки могат да бъдат наистина много, особено в днешно време. Важно е всеки да е наясно какви симптоми съществуват за слаба имунна система, за да може, ако ги има, да вземе мерки в начален стадий на проблема.
  Сред най-явните признаци е постоянната и бърза умора. Ако изпитвате главоболие при всеки случай на умствено натоварване, изпитвате ленивост в движенията и усещате постоянна нужда от сън, значи нещо във вашия имунитет не е наред. Симптоми за слаба имунна система са признак за влошено здраве.
  Друг симптом за слаба имунна систума е този, който е свързан с някаква алергия. Често по ръцете или други части на тялото се получава безпричинен обрив. Обаче съществува причина за всеки проблем в здравето. Обривът със сигурност е започнал в следствие на слаб имунитет. В тези случаи специалистите предписват имуностимулатори на своите пациенти.
  Причини за отслабване на имунната система.
  Променливото време е предпоставка за активизиране на вирусите. Важно е имунната система да бъде подсилена и защитена преди вирусите да ви повалят.
  -Недохранването е една от основните причини за отслабване на имунната система. Това явление най-често се наблюдава при жените, които са любители на всички видове диети и терапевтични пости.
  -Липсата на физическа активност също влияе на имунитета и здравето на човек. Този признак е най-силно изразен при хората, които прекарват по-голямата част от деня си на работното място или пред компютъра. Няма какво повече да се каже за този враг на имунната система. Единственото решение за справяне с него е просто да се движите повече.
  -При натоварване на нервната система, имунната система също отслабва.-Постоянният стрес също вреди на имунната система. Стресът може да доведе до проблеми със сърцето. Затова трябва да щадите нервите си.
  Имунитетът е устойчивост на организма срещу физичните, химичните и биологичните фактори на заобикалящата го среда. Имунитетът е сложна система от защитно-приспособителни реакции на организма, които са се развили и усъвършенствали в хода на еволюцията. Основната цел на имунитета е да съхрани генетичната цялост на организма, независимо от промените в заобикалящата го жива и нежива природа.

  Пазете природата!

  Регистър на хранителните добавки на Италианското Министерство на здравеопазването
  КОД №15236
  Производител и дистрибутор:
  Erbozeta S.p.A.
  Strada delle Seriole, 41/43
  47894 Chiesanuova (RSM)
  www.erbozeta.com
  info@erbozeta.com

  Дистрибутор за България:
  Киат Фарма ЕООД
  София, жк Студентски град,
  ул Акад. Ст. Младенов № 8
  тел. 0884791576,
  www.kiatpharma.bg;
  е-mail: office@kiatpharma.bg

  ОПАКОВКА
  20 капсули
  НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН.
  Регистър на хранителните добавки на Италианското Министерство на здравеопазването
  КОД №15236 Прочети повече >>
  Допълнителна информация

  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 ЕРБОЗЕТА се предлага във vitania.bg на цена от 19,13 лв. Може да бъде закупен и на място във физическите ни обекти, цената е различна от тази в сайта, на адрес: ONLINE Aптека Витания, София - Метростанция Константин Величков, София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Младост 1, София - Люлин, Кауфланд, София - Младост 4, Кауфланд, София - Дружба, BILLA, София - Дружба, T MARKET, София - Студентски град, Димитровград - Кауфланд, Петрич - Кауфланд, Сандански - Кауфланд. Както всички други продукти от категория За имунитет и жизненост, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  УНКАДЕП ФОРТЕ капс. x 20 ЕРБОЗЕТА се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от vitania.bg на преференциална цена от 1,91 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  Коментари

  Милена Ди 2019-04-05 11:38:18

  Препоръчвам при чести бронхити

  Катерина Славова 2020-05-05 18:25:16

  един от най-добрите продукти на марката, изпитан от мен и мои приятели

  Калина Апостолова 2022-02-22 21:12:02

  благодарение на него съм здрава цяла зима

  Елена Караиванова 2022-02-22 21:35:01

  Вече втора зима семейството ми използва този продукт като имуностимулатор и резултатът е страхотен!

  12,90 лв.