Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на витамини
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика БОЧКО
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на витамини, минерали и хранителни добавки KENDY PHARMA
  Поръчай сега
 • Защо Витания?
  » » »
  ПРОСТАДЕП капс. х 30 1+1 на 50% от цената ЕРБОЗЕТА

  ПРОСТАДЕП капс. х 30 1+1 на 50% от цената ЕРБОЗЕТА

  PROSTADEP caps. 2 x 30 ERBOZETA
  Кат. №: 70811
  Описание на ПРОСТАДЕП капс. х 30 1+1 на 50% от цената ЕРБОЗЕТА

  ПРОСТАДЕП / PROSTADEP описание:

  Простадеп е хранителна добавка с производител Ербозета, Сан Марино.
  Съдейства за подобряване дейността на простатната жлеза, подпомага и улеснява уринирането.
  Сао палмето инхибира 5-алфа-редуктазния ензим, който е отговорен за клетъчната пролиферация и следователно за доброкачествената хипертрофия на простатата и подобрява уринарните разстройства, свързани с подуване на простатата, като: затруднение при започване на уриниране, намаляване потока на урината, усещане за пълен пикочен мехур дори след уриниране. Ликопенът антиоксидант, полезен за предотвратяване подуването на простатата.

  ПРОСТАДЕП / PROSTADEP употреба:

  Препоръчителната дневна доза на Простадеп е по 1 капсула сутрин, на празен стомах.

  ПРОСТАДЕП / PROSTADEP състав:

  Сао палмето(Serenoarepens)плодове; в т.ч.45% мастни киселини и 0,08% фитостероли
  Ортосифон(Orthosiphonstamineus)листа; в т.ч.0.2% синенсетин
  Селен L-метионин
  Днес една от най-популярните теми за мъжкото здраве е тази за уголемена простата и затруднено уриниране. За проблеми с простата започва да се говори около 40тата година на мъжа. Те стават все по-чести след 50те и към 60-70 годишна възраст засягат повече от 80% от господата.

  Какво представлява простатата и какви са функциите ѝ
  Простатата е част от мъжката полова система. Намира се под пикочния мехур и обхваща плътно уретрата – каналът, който отвежда урината през пениса навън. Изградена е от два типа жлези – периферни и периуретрални (тези, които са около уретрата). Прилича на кестен с размер около 3 см и нормално тежи от 20 до около 40г.

  Какви са типичните проблеми с простата и какво ги предизвиква
  Ако в млада възраст най-честите оплаквания са от простатит (възпаление на простатата), то с напредване на годините се говори най-вече за уголемена простата и произтичащото от това затруднено уриниране.

  Като част от половата система на мъжа, жлезата е силно зависима от мъжките полови хормони. Така с увеличаването на свободния тестостерон в пубертета тя достига нормалните си размери и започва да отделя простатен секрет. С намаляването на свободния тестостерон за сметка на увеличения дихидротестостерон и естроген след четвъртото десетилетие в нея настъпват промени, които се толкова масови, че се смятат по-скоро за типично състояние на зрялата възраст. Изразяват се в разрастване на периуретралните жлези, което освен че води до уголемена простата, води и до притискане на уретрата, постепенно намаляване на светлия отвор и пропускливостта ѝ и съответно затруднено уриниране.

  Това уголемяване се нарича доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ). Само по себе си е лечимо и не представлява сериозна заплаха за здравето и живота на мъжа. Не се свързва с рака на простатната жлеза. Симптомите ѝ са обикновено често уриниране, включително нощно; спешност на позивите за уриниране; отслабване на струята; болезненост. При занемаряване доброкачествената простатна хиперплазия влошава силно отделянето на урината. Постоянното затруднено уриниране води до задържане на урина в пикочния мехур, до промени в строежа  и нарушаване на функциите му, до увреждания и възпаления в цялата отделителна система и бъбреците.

  Prostadep – за помощ при проблеми с простата, за превенция и поддръжка
  Това е хранителна добавка, създадена за проблемите на уголемената простата и затруднено уриниране. Препоръчва се също за превенция и поддръжка на оптималното състояние на жлезата.  

  Съдържа изключително важни фитостероли, флавони и мастни киселини с натурален произход (от Сао палмето и Ява чай) и селен.

  „Простадеп“ се произвежда от Erbozeta S.p.A в чисти помещения според изискванията на фармацевтичния стандарт. Поддържа се постоянна влажност от RH<20% и температура от 18° С. HEPA филтри осигуряват постоянно чист въздух. В складовете за суровини и готова продукция температурата е контролирано под 25° С.

  Спазват се нормите на добрата производствена практика (GMP) във фармацевтиката при пълно съответствие с НАССР в производството на храните. Системата за управление на качеството е със защитени сертификати по ISO 9001 и ISO 13485. Осигурена е пълна проследимост на готовата продукция от доставката на суровините до пласмента ѝ. Prostadep е регистриран от италианското Министерство на здравето и качествените му показатели надхвърлят нормите на фармацевтичните стандарти на Европейския съюз. Продуктът не съдържа глюкоза, лактоза и глутен.

  Как действат основните съставки на Prostadep
  За помощ при установени проблеми с простата създателите на продукта са се спрели на природни съставки с доказано ефективно действие върху уголемена простата и затруднено уриниране.

  Какво е действието на екстракта от Serenoa repens
  Това е палма-джудже, позната още като Сао палмето. Смята се за ендемичен вид. Вирее в субтропичния климат на югоизточните Съединени щати и по крайбрежните пясъчни хълмове на Персийския залив. Расте изключително бавно и достига максимум до 4 метра. Живее стотици години.

  Използват се узрелите червеникаво-черни меки плодове с твърда сърцевина и семената. Те са богати на мастни киселини (капронова, капринова, лауринова, каприлова, миристинова, линолова, олеинова, линоленова, палмитинова и стеаринова), захари, фитостероли, флавоноиди, тритерпени, каротеноиди и т.н.

  Местното население използвало Сао палмето при множество различни болежки, но днес липофилният (разтваря се в мазнина) екстракт от семената на палмата-джудже е използван най-вече при уголемена простата и затруднено уриниране. В случая той има две основни функции:
  •  потиска ензимите, които предизвикват превръщането на тестостерона в дихидротестостерон;

  •  пречи на свързването на дихидротестостерона с рецепторите в простатната жлеза и така отслабва андрогенния отговор, който определя доброкачественото клетъчно разрастване (хиперплазия).

  Колко важно е намаляването на количеството дихидротестостерон и свързването му с клетъчните рецептори, осигурявано от екстракта от Serenoa repens, говори фактът, че в клетките на мъж с уголемена простата дихидротестостеронът е около пет пъти повече, отколкото при здрава простата.

  С какво помага билката Orthosiphon stamineus
  Нарича се още „Ява чай“ или „Котешки мустачки“. Расте в тропическите области. Съцветията ѝ са гроздовидни. Тичинките им стърчат настрани в снопчета, прилични на котешки мустаци, откъдето идва и едно от имената на билката. Използват се надземните части на младото растение. Химическият му състав включва флавони (синенсетин и изосиненсетин), глюкозиди (ортосифонин), тритерпенови сапонини, феноли, органични киселини и мазнини, соли на калия, танини, дитерпени и т. н.

  Билката е основно с диуретично и антибактериално действие. Потиска възпаленията на отделителната система и противодейства на инфекциите. Стимулира диурезата и активира изхвърлянето от тялото на задържаната вода заедно с отпадни продукти като пикочната киселина, съединения на азота, хлор, натрий. Експерименти, осъществени в Германия, показват, че резултатите при прием на воден извлек от котешки мустачки са напълно сравними с тези при приема на фуроземид (вещество от групата на диуретиците).

  Така при уголемена простата и затруднено уриниране отделителната функция на бъбречните тубули получава силна подкрепа и не се стига до натрупване на отпадни вещества.

  Ролята на селена в „Простадеп“
  Минералът е познат основно като мощен антиоксидант и имуномодулатор. Той се включва в производството на селен-зависимата глутатион пероксидаза (GSHPx). А  глутатион пероксидазите формират ензимна група с отлична извличаща сила.

  При проведен двойно сляп плацебо контролиран опит са отчетени намаляване на специфичния простатен антиген и подобряване в определена степен на уродинамичните показатели на пациентите с уголемена простата.

  Като обединява проверените действия на Serenoa repens, Orthosiphon stamineus и селен формулата на Prostadep осигурява облекчаване на симптомите при нежеланите проблеми с простата, подкрепя преодоляването на затруднено уриниране при уголемена простата и ви връща самочувствието.
  След консултация със специалист използвайте „Простадеп“ като поддръжка и профилактика на простатната жлеза или като допълващо към назначените ви медикаменти. Приемайте по една капсула преди закуската сутрин.
  Допълнителна информация

  ПРОСТАДЕП капс. х 30 1+1 на 50% от цената ЕРБОЗЕТА се предлага във vitania.bg на цена от 37,36 лв. Може да бъде закупен и на място във физическите ни обекти, цената е различна от тази в сайта, на адрес: София - Метростанция Константин Величков, София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Младост 1, София - Люлин, Кауфланд, София - Младост 4, Кауфланд, София - Дружба, BILLA, София - Дружба, T MARKET, София - Студентски град, Димитровград - Кауфланд, Петрич - Кауфланд, Сандански - Кауфланд. Както всички други продукти от категория За самочувствието на мъжа, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ПРОСТАДЕП капс. х 30 1+1 на 50% от цената ЕРБОЗЕТА се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от vitania.bg на преференциална цена от 3,74 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  31,40 лв.